Nagy bejelentést tett Márki-Zay: még egyik politikus sem csinált ilyet

Kép forrása: Márki-Zay Facebook-oldala

Márki-Zay Péter és mozgalma szokatlan lépésre szánta el magát. Hódmezővásárhely polgármestere bejelentette: annak, aki választási csalást leplez le, egymillió forintot ajánl fel.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője szerint ez elég nagy összeg ahhoz, hogy ne érje meg néhány ezer forintért eladni a szavazatát az embernek, hanem inkább jól dokumentálja és jelentse a csalási kísérleteket. Ilyen módon tehát, ha valamelyik párt ötezer forintért, vagy egy zsák krumpliért akar szavazatokat venni, érdemes titokban videózni, ugyanis az többet érhet, ráadásul jó célt szolgál vele, aki leleplező dokumentumokat juttat el a polgármesterhez.

Márki-Zay Péter felhívása azért is érdekes, mert rengeteg visszaélésről tudunk, amelyek az elmúlt ciklusok választásait szennyezték be, végül pedig érdemi következményük nem lett.

Azzal, hogy a lakosság az EP-választásokon kiszűri a csalókat és az ügyesebbek nem kevesebb mint egymillió forinthoz jutnak hozzá, segíthet aktivizálni azokat a választókat is, akik a nélkülözés miatt fogadják el a juttatásokat és elrettentheti a csalókat is, akik viszont lelepleződés esetén a törvénnyel néznek szembe.

Mivel ez a próbálkozás egyedülálló, egészen addig, amíg le nem zajlik a választás, nem mérhető a hatékonysága, annyi viszont biztos, hogy ezzel Márki-Zay durván odapörkölt a Fidesznek, megnehezítve a kormánypárt esetleges ügyeskedéseit.

loading...