Lemondásra szólították fel Trócsányit – súlyos a vád: csecsemőgyilkos drogbandák kezére játszhatott

Nem szokványos sajtótájékoztatót tartott Bihal Dávid az MSZP elnökségi tagja vasárnap délben. A fiatal politikus Trócsányi László igazságügyi minisztert szólította fel lemondásra, amiért a szocialisták szerint aláírásával közreműködött tömeggyilkos drogkartellekkel ügyletelő orosz fegyverkereskedők szabadon bocsátásában.

Bihal Dávid a sajtótájékoztatóban felsorolta Orbán keleti nyitásának „eredményeit”: említette az azeri baltás gyilkost, a terroristákat pénzelő Pharaon esetét, valamint a börtön elől menekülő volt macedón miniszterelnök letelepítésének ügyét.

Az MSZP elnökségi tagja szerint a mostani eset hajaz Hollywoodra, azonban Magyarországon az efféle történetek végén sosincs happy end, bár lehetett volna, ha Trócsányi nem lép közbe. Az USA drogellenes ügynöksége és a magyar hatóságok lekapcsoltak orosz fegyverkereskedőket, akik a tömeggyilkos, ártatlanokat, gyermekeket sem kímélő drogkartelleknek szállítottak volna muníciót. Legújabb barátunk, Putyin és kormánya viszont igényt tartott volna a bűnözőkre, akikre vélhetően életfogytig tartó szabadságvesztés várt volna az USA-ban.

Mit lépett ere a Fidesz-kormány?

Trócsányi László igazságügyi (sic!) miniszter azonnal pincsikutyaként ugrott, és szignójával jóváhagyta a bűnözők kiadatását, akik nem pusztán egyszerű maroklőfegyverekkel üzérkedtek volna, hanem tankelhárító rakétákkal és egyéb nehézfegyverzettel is.

Mióta Trócsányi, aki egyébként a Fidesz EP-listavezetője, aláírta, hogy az Orosz Föderáció kapja meg bűnözőket, az egyikük már szabadlábon éli mindennapjait.

Bihal Dávid szerint ezzel a lépéssel a Fidesz tulajdonképpen szabadlábra helyezte a fegyverkereskedőket. Hozzátette, hogy az ügyről az MSZP EU-s partnereit és a nemzetközi közvéleményt tájékoztatni fogják, a parlamentben folytatják.

loading...