„Döbbenetes” UFO-videót tett közzé a Fidesz-közeli Délmagyar

kép forrása: szeged.hu

A valaha jobb napokat látott delmagyar.hu már nem az avítt, tényeken alapuló újságírás alapjaira építkezik. Ennél sokkal elfogultabb tartalmakat közöl a kormánypártnak kedvezően és jóval nyitottabb a fantasztikumok felé. Olyannyira, hogy a napokban egy 2013-ban készült UFO-videóval kápráztatták el olvasóikat.

„Ufót filmeztek Amszterdam felett – döbbenetes videó”írja a delmagyar.hu a cikkben, amelyben egy háromszög alakú repülő fénycsóvát mutat be. Nem akármilyen forrásból táplálkozik az újság. Egyenesen a Napi UFO nevű oldalról veszi át az értesülést, amely a fejlécében is hirdeti, hogy különféle összeesküvés-elméletekkel foglalkozik.

A Délmagyar még ennél is tovább megy. A hatás fokozása érdekében azt sejteti, hogy ezt a videót üldözik és el akarják törölni az internetről. Ez a paranoid félelem a konspirációs teóriák híveinél gyakori, hiszen ha azt sugallják, hogy valamit el akarnak tüntetni a szemünk elől, az még inkább hitelesnek, szenzációsabbnak tűnik.

Szó szerint idézzük a Délmagyart:

„Még 2013-ban filmezték le az amszterdami ufót, de a Napi UFO szerint többször is letörölték a netről. Szerencsére a feltöltőnek volt egy archív felvétele, amit ismét megosztott a YouTube felhasználókkal.”

Sajnálatos, hogy az egykor érdemleges hírekről, pontos tájékoztatásról híres Délmagyar az összeesküvés-elméletek terjesztéséig jutott. Az objektív újságírás helyett a Fidesz média-holdudvarában maradt a Napi UFO…

loading...