Juncker kimondta Orbánról: erre senki nem számított!

Orbán most emberére talált Junckerben. A miniszterelnök tűzzel-vassal-nádi hegedűvel rongyolt neki a brüsszeli politikusoknak, de úgy tűnik, hogy Európa nem vevő a harcra, főleg nem Orbán Viktorral.

Juncker a magyar kormányfőnek azt üzente:

„Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni” – mondta Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva, jóbarátjának nevezve Orbán Viktort.

„Nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle” – fogalmazott az MTI tudósítása szerint.

Az Európai Bizottság reagált az ízléstelen plakátkampányra, méghozzá nem is akárhogy: álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány legújabb kampányának anyagait, amelyeken Jean-Claude Juncker és Soros György magyar-amerikai üzletember fotója látható a következő szöveggel:

„Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.”

Juncker erre reagálva korábban kijelentette, hogy „hazugságok ellen nem sokat lehet tenni”, s úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban.

Ez kivételesen egy olyan cikk, amelyben foglaltak teljes egészében tükrözik az Ellenszél álláspontját is. 🙂 

 

loading...