Rettenetes, amit a dolgozókkal műveltek a sztrájk ideje alatt – nem fogsz hinni a szemednek!

Fotó: MTI - Áder a rabszolgatörvény aláírása után. A kép illusztráció.

Nem, ez nem Észak-Korea, hanem Magyarország, ráadásul az egyik legnívósabb gyár, amely az előrehaladást hirdeti. A dolgozók száma 13200 körülire tehető, ebből kilencezren tagjai a sztrájkot hirdető szakszervezetnek. A hátadon feláll a szőr, ha meglátod, mit üzentek a dolgozóknak különféle képernyőkön.

A 24.hu olvasója küldte be az alábbi képeket, amelyek az Audi győri üzeméből származnak a portál állítása szerint. Olyan monitorokra írták ki a szövegeket, amelyeket korábban a munkavégzéshez szükséges tudnivalók sugárzásához használtak.

Kép forrása: 24.hu – olvasói fotó
Kép forrása: 24.hu – olvasói fotó

Konok Péter történész az alábbiakat kommentelte a fotókhoz a Facebook-oldalán:

„Vannak ilyen pillérszavak, amik észrevétlenül támasztják alá a mindennapi poklot, amiben élőhalunk (mert itt élőhalnunk kell).
Az egyik kedvencem a „munkaadó”: mintha az, aki mások munkájából lefölözött pénzét (tőkéjét szép, képes szóval) részben arra fordítja, hogy mások életidejének egy jókora részét, életenergiájának szinte egészét (a munkaerejét, ez a szó is ápol s eltakar) ismét magáévá tegye, hogy mások munkáján így vámpírkodjon – mintha ő adná, és nem elvenné ezt a munkát, ezt az életet. Munkaelvevő, ez lenne a helyes kifejezés, az élet megrablója, idő-útonálló, létzsaroló – de megfelel a régi jó „kizsákmányoló” is.

A méhész sem vár hálát a méhektől, és nem is nevezi magát mézadónak. Ez, úgy vélem, bölcs mértéktartás.”

Úgy tűnik, az Audi gyár komolyan vette a dalszöveget, miszerint: „a lelkem a vállalatot illeti meg.”

Kérjük, oszd meg ezt a cikket, hogy minél többekhez eljusson, milyen képeket mutatnak a dolgozóknak! Köszönjük, és éljen a sztrájk!

loading...