Eljött a pillanat: olyan ember szólal fel a következő tüntetésen, akit gigászi vastaps fogad majd

Kiemelt kép: Jabronka Richárd - Ellenszel.hu

Ezúttal nem Brüsszelnek üzenünk, hanem Brüsszelből üzenünk haza, méghozzá élesen, kritikusan, ahogy azt Budapesten és számos vidéki városban teszik. Kedden demonstrációt tartanak Európa fővárosában, amit a RED – Radikális Európai Demokraták nevű szervezet hirdetett meg. A RED-et Ujhelyi István szocialista EP-képviselő alapította.

A tüntetésen, ahogy azt a magyar példákból is láttuk, több demokratikus párt is képviselteti magát egységben, vagy ahogy a vezérszónokok kihangsúlyozták a hétvégi demonstráción: „egy az egy ellen.”

Az esemény plakátjából azonban kiderül, hogy felszólal a magyar képviselőkön kívül más is a tüntetésen. Az a személy, aki talán az egyik legmegosztóbb európai politikus a magyarok szemében. Az, akire a demokraták jó szívvel gondolnak majd évek múltán is, hiszen sikerült rávilágítania az Orbán-rezsim számos visszaélésére.

A tüntetés felszólalója lesz Judith Sargentini, holland EP-képviselő, a Greens nevű párttól. 

Magyarok tízezrei osztották meg Judith Sargentini videoüzeneteit az interneten, amikor Orbán és bűntársainak visszaéléseiről beszélt. Éppen ezért nagyon kell figyelnünk a keddi tüntetésre, mert Ujhelyi István és a RED-mozgalom egy olyan embert kért fel erre a tüntetésre, aki képes volt felrázni a magyar közéletet a politikai érdektelenség mocsarából.

Izgatottan várjuk, hogy ezúttal mit üzen majd nekünk, magyaroknak, és annak az embernek, akinek a bicskája már egyszer beletört Sargentinibe.

Jabronka Richárd

loading...