Röhej: a sajátjai lopták meg Orbánt – begurult a miniszterelnök

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ha láttunk már maffiafilmet, tudjuk, hogy a bűnözésre szakosodott szervezetek nem vetik meg tagjaikat azért, ha lopnak, csalnak, ügyeskednek. Azokkal viszont keményen leszámolnak, akik őket károsítják meg. Nincs ez másként azoknál a kormányoknál sem, amelyek hasonló elven működnek.

Az Orbán-rezsim már nagyon rég eljutott arra a szintre, amelyben ez könnyedén előfordul. A megfelelő helyre ültetett káderek egy ideig lojálisak, betartják a szabályokat, de aztán elkezdik meglopni a főnököt is. Egy idő után pedig a viselkedésük kezelhetetlenné válik.

A miniszterelnök vérciki időket élhet meg, amikor is a sajátjai szúrtak ki vele. Erről tanúskodnak a HVG információi, miszerint

„egyre több jelzés érkezett a kormányfőhöz az elszemtelenedett sápszedőkről a legszélesebb társadalmi rétegekből. Habár a korrupció, vagyis a saját (politikai) család feltőkésítése bevallottan az Orbán-rendszer lényege, a korrupció mértéke már a hatalomgyakorlást is fenyegeti. Az úszó vb tízszeres költségétől kezdve az ökölvívó-szövetség botrányáig és az állami reklámköltésekkel szétfolyó tízmilliárdokig a nem kellően hatékony pazarlás annyira felbosszantotta Orbán Viktort, hogy úgy döntött: mindent a közvetlen közelében működő csúcsszervezetekre bíz.”

A közpénzlopás tehát több szinten működik:

  • Ellopják a magyarok pénzét a kormánytagok és bizalmasaik.
  • Ellopják a magyarok pénzét a kormánytagoktól és bizalmasaiktól azok, akik megfelelő helyen ülnek ahhoz, hogy ezt megtegyék. Persze ugyanúgy saját zsebre. Ők a Fidesz Robin Hoodjai, csak éppen nem a szegényeknek juttatják el ezeket az adóforintokat, EU-s forrásokat, hanem maguknak,

Orbán kevés emberben bízhat (ha bízhat egyáltalán), aki nem lopja meg a tolvajt, éppen ezért próbálja kitalálni a velejéig korrupt rezsimben a kiutat, ugyanis a Fidesz által kalkulált lopás mindenféleképpen „belefér”, de a jóval nagyobb, különféle rétegeken történő pénzfolyás már közvetlenül fenyegeti a kormányfő pozícióját.

Mi lesz, ha Orbán nem tudja kezelni a krízist, és egyszer túl sokat lopnak majd az elkanászodott fideszesek?

loading...