Meglépte a Fidesz: iszonyú aljassággal állt elő a kormánypárt

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A rabszolgatörvény az elmúlt évek egyik leghitványabb dolga, amit a Fidesz kitalált. Hiába a tiltakozás, az útlezárás, a sztrájk, Kövér házelnök úr csak úgy kommentálja az eseményeket: „miért zúg a csekély számú tömeg?”

A csekély számú tömeg képviseletében az Országgyűlésben ülő MSZP-s képviselők megpróbálták megakadályozni, hogy a legelvetemültebb törvényt elfogadhassa Orbán Viktor pártja, de a Fidesz iszonyú aljassággal, és a szocialisták elnöke, Tóth Bertalan szerint alkotmányellenesen gáncsolta ki ezt a törekvést.

Tóth Bertalan frakcióvezető hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón közölte, az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez – „közérdekből, kiemelten nemzetstratégiai célból” –

2800 módosító indítványt nyújtanak be ellenzékiek közösen, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek.

Azt szeretnék elérni – mondta -, hogy ne fogadják el a napirendet, amelyen szerepel a „rabszolgatörvény”, azaz a munka törvénykönyve módosítására vonatkozó kormánypárti javaslat. Tanulják meg a fideszes képviselők, milyen az, amikor túlórázni kell – hangoztatta.

Értékelése szerint a Fidesz egy olyan jogszabályt akar elfogadtatni a parlamenttel, amely a magyar dolgozókat teljes mértékben kiszolgáltatottá teszi a munkaadóknak. Titkos paktumot köthetett a kormány a multikkal, a külföldi tőkével, és ezért a magyar dolgozóknak hetente plusz egy napot kell dolgozniuk – tette hozzá.

A Fidesz undorító módon tett keresztbe Tóth frakciójának

Harangozó Tamás szocialista politikus beszámolója szerint 12.42-kor sms-ben a fideszesek összehívták az Igazságügyi bizottság ülését, hogy ott döntsenek arról, az ellenzéki javaslatokról nem egyesével, hanem egy szavazással döntsenek. Ezt elég gyorsan meg is szavazták.

Harangozó Tamás azt mondta Kövér László házelnök eseti ügyrendi állásfoglalással fordult az Igazságügyi bizottsághoz, a házelnök szerint mindegyik napirendi sorrendmódosításra irányul, ami nem igaz, hiszen a „rabszolgatörvényt” levennék a napirendről.

Tóth Bertalan MSZP frakcióvezető szerint alkotmányellenesen hoztak döntést a bizottsági ülésen.

A Fidesz bármi áron keresztül akarja vinni ezt a törvényt, amelynek súlyát egyelőre még nem is érzékeljük. Akkor válik mindez élessé, amikor mindenki a saját bőrén tapasztalja majd, amit a rendszerváltás óta soha…

Reméljük, majd akkor többen mennek ki az utcára is…

Oszd meg ezt a cikket, ha te is botrányosnak tartod a rabszolgatörvényt! Jusson el sokakhoz, hogy a Fidesz milyen aljas módszerrel akarja megszavaztatni! Köszönjük az Ellenszél nevében!

Kérjük, támogasd az Ellenszél munkáját, hogy továbbra is felvehessük a harcot a Fidesz ármánykodásai ellen! Kattints ide, és nézd meg, milyen lehetőségeid vannak erre!

loading...