Hamis levél kering, amit egy rendőr nevében írt az OLKT nevű álhírportál – megkerestük a rendőrséget

Kép forrása: police.hu - a fotó csak illusztráció

Kilométerekről látható, hogy álhírt tett közzé a Gál György által szerkesztett OLKT.hu weboldal. Ez az egykori (szintén álhírek miatt megszüntetett) Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága Facebook-oldal webes felülete.

Egy állítólagos rendőr nevében írt levelet a portál, aki a tegnapi tüntetés hatására beadja a felmondását. Eleve gyanús, hogy a levél máshol nem jelent meg, csak a vitatható, hirdetésekkel teli Gál-művek weboldalán.

A levelet szó szerint idézzük:

“Két nappal ezelőtt jött a felettesemtől a telefonhívás, mikor még javában a szabadságom töltöttem, hogy december 8.-án tüntetés lesz, és be kell mennem dolgozni, természetesen dupla pénzért.

Családos emberként mit is mondhattam volna, meg hát ugye a parancs.. az parancs.

Így is tettem.

Ki volt adva mindenkinek parancsba, hogy akármi történjék a parlament épületét senki meg nem közelítheti és a legkisebb provokációra és agresszióra is fel kell lépnünk. Idézem feletteseim szavait: “- Nem számít mit tesztek, ti rendőrök vagyok, titeket véd a jelvény és a törvény, csak végezzétek a dolgotokat, hogy senki se zavarja meg a tüntetést és a rendet.

A felbujtókat vezessétek el bilincsbe és spray-vel is lefújhatjátok őket, és ha a szükség úgy kívánja a gumibotot se féljetek használni…” Nos, én ezek közül egyik sem tettem, de sok társam és kollégám igen. Gyomorforgató látni, hogy felső utasításra mit kell tennünk a (szerintem is) jogosan tüntető saját honfitársainkkal!

Ezt én nem bírom már tovább nézni és elhallgatni. Szeretném, ha erről minél több magyar ember tudna! Ugyanis ez folyik a háttérben és mindig is ez folyt és fog is folyni.. A hatalom és pénz mindennek felett! A kormány zsebében van a rendőrség és minden “elvileg” független szerv is, csak erről sok ember nem tud…! Reménytelennek látom a mostani helyzetet, amíg valamit mi emberek nem teszünk, addig ez sosem fog változni. Rajtunk múlik!

Én elkezdtem és a holnapi nappal beadom a felmondásom. Nem áll szándékomban egy ilyen rendszert tovább “szolgálni” – írja K. Attila a nevének részleges elhallgatását kérő Rendőr a facebookon.

A neve részleges elhallgatása szintén az OLKT-tól származik. Az Ellenszél megkereste az ORFK-t is az ügyben:

„Tisztelt ORFK sajtó!

Megjelent egy levél a Gál György által szerkesztett OLKT.hu weboldalon, amelynek írójaként egy rendőrt jelöl meg az álhíreket gyakorta publikáló portál.

Mivel a levél több ponton is meglehetősen zavaros, érdeklődni szeretnék a T. Sajtóosztálytól, hogy az abban foglaltak tartalmilag megfelelnek-e a valóságnak, valamint, hogy a levelet, amely eddig csak a kétes nevű oldalon jelent meg, valóban egy felmondását beadni készülő rendőrtől származik-e?

Amennyiben a levél hamis, az láthatóan a Magyar Rendőrség lejáratására készült. Tervez-e vizsgálatot indítani az ORFK az ügyben, illetve mit tehetnek az efféle álhírek olvasói, ha nem szeretnének dezinformációs tartalmakkal találkozni?

Köszönöm szépen a válaszukat előre is!

Üdvözlettel,
Jabronka Richárd
ellenszel.hu – szerkesztő”

Ha időközben levennék, print screeneket is készítettünk, ezeket is továbbítottuk a rendőrségnek:

Amint a rendőrség válaszol, mi is új cikkel jelentkezünk. Az OLKT-nál az álhírgyártás rendszeresnek mondható, nemrégiben Heller Ágnes képével illusztrálva lopták el Dóbiász Anna kiírását, és cikk formájában tették közzé, hogy azzal bevételre tegyenek szert.

Az efféle, magukat ellenzékinek mondott oldalak sajnos épp a Fidesz kezére játszanak azzal, hogy összezavarják az olvasótáborukat.

loading...