Bréking: a teljes ellenzék kivonult a Parlamentből – közös sajtótájékoztatón jelentették be, mire készülnek

Parlamenti őrség mindenhol, megfélemlítés, a szabályos javaslatok elvetése – ez jellemezte a mai ülésnapot. Kövér László kénye és kedve szerint fojtotta bele a szót mindenkibe, aki megpróbálta vitatni a rabszolgatörvény elfogadását.

A képviselők úgy döntöttek, nem vesznek részt ebben a színházban, ezért testületileg kivonultak. Az összes frakció, kivétel nélkül (beleértve még a Jobbikot és az LMP-t is) kiment az ülésteremből.

A képviselők közös sajtótájékoztatón jelentették be, mit szeretnétek:

A konfliktus ott kezdődött, hogy Tóth Bertalan frakcióvezető hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón közölte, az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez – “közérdekből, kiemelten nemzetstratégiai célból” – 2925 módosító indítványt nyújtanak be ellenzékiek közösen, amelyekről külön-külön kell majd szavaznia a parlamentnek.

Harangozó Tamás szocialista politikus beszámolója szerint 12.42-kor sms-ben a fideszesek összehívták az Igazságügyi bizottság ülését, hogy ott döntsenek arról, az ellenzéki javaslatokról nem egyesével, hanem egy szavazással döntsenek.

Ezt követően Tóth Bertalan hiába kifogásolta a döntést, és érvelt is mellette, a sajtótájékoztatón elhangzik, hogy még az sem biztos, hogy Kövér László bekapcsolta a frakcióvezető mikrofonját.

A demokrácia temetőjénél állunk. A kérdés csak, hogy leszünk-e a sírásói, vagy végre teszünk valamit a változásért!?

Kérjük, támogasd az Ellenszél munkáját, hogy továbbra is felvehessük a harcot a Fidesz ármánykodásai ellen! Kattints ide, és nézd meg, milyen lehetőségeid vannak erre!

loading...