Ábel Anita válik, és olyan megjegyzést tett, amitől Novák Katalin államtitkár forronghat a dühtől

Kép forrása: Ábel Anita - Facebook

Korábban írtunk róla, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár milyen döbbenetes megszólalásokat tett arról, hogy a gyermekeknek mihez van joga. Idézzük tőle az ominózus mondatokat.

“Mostanában, mintha megfordulna ez a logika, és nem a gyermek oldaláról közelítünk. Nem azt mondjuk, hogy a gyermeknek mennyiben van joga ahhoz, hogy szerető édesanya és édesapa mellett nőjön föl. Ez mintegy olyan joggá vált, az, hogy gyerekem legyen, hogy nekem legyen gyerekem, mint felnőttnek, nem a gyermeknek ahhoz, hogy szerető szülei legyenek, hogy megváltozni látszik ez a típusú logika.”

“Rengeteg ilyen helyzet lehet. Az, hogy valaki azt gondolja egyedülállóként, hogy neki joga van ahhoz, anélkül, hogy lenne párja, neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról megközelítve megfosztja a gyermeket attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen. Ez szerintem egy olyan helyzet, amikor a gyermeknek az érdekét kell védenünk.”

Ábel Anita nem egészen ért ezzel egyet

Legalábbis arra utal az a racionális meglátása, amit a Best magazinak mondott a válása kapcsán:

„Nem tett volna jót Lucának egy kiegyensúlyozatlan apát vagy egy boldogtalan anyát látnia maga körül” – véli Ábel Anita. A színésznő 16 év után lép ki a házasságából, és válik el a gyereke apjától. A bulvárlapból kiderül az is, hogy a tévés azt az elvet vallja, hogy soha nem marad olyan helyzetben, ami kényelmetlen vagy rossz a számára, legyen szó magánéletről, vagy épp a karrierjéről. A válást pedig részben pont azért választotta, mert a lányára, Lucára is gondolt.

Nem Ábel Anita nyilatkozatán kell meglepődnünk, hanem azon, hogy jelenleg Magyarországon a családügyi államtitkár egészen konkrétan megszabja, hogy mi a helyes családmodell, milyen esetekben lehet gyermeket vállalni, és úgy általában – sajnos nem találok szebb kifejezést – belepofázik az emberek magán- és családi életébe.

Egy szerető anya, szerető apa tehát egyedül ne vállaljon gyereket. Ne is szülessen meg az a baba, aki nem a hagyományos családmodellben él, hiszen joga van ahhoz, hogy két szülő nevelje. Néhány kérdésem lenne az államtitkár asszonyhoz:

  • Az állami gondozott gyermekek akkor ne is éljenek?
  • Inkább nőjön fel egy gyermek két bántalmazó szülővel, elhanyagolva, mint egy csonka, de szerető családban?
  • A gyermekeknek nincs joga ahhoz, hogy mindennap meleg ételt kapjanak, és ne éhezzenek? Ezen a helyzeten miért csak a statisztika kozmetikázásával segít a kormány?

Ábel Anitának pedig ezúton kívánok boldog és szép napokat!

loading...