Rémisztő nyilatkozatot tett az államtitkár – megdermed benned a vér, ha ezt elolvasod!

Kép forrása: MTI

Novák Katalin a kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Baló György műsorában egészen elképesztő dolgokat mondott. A hidegrázás enyhe kifejezés arra, amit ezzel kiváltott.

„Ne szülj rabot, te szűz! anya. Ne szoptass csecsemőt!” – ismerős, megrázó sorok ezek Arany Jánostól, de Novák Katalinnak erre is sikerült rákontráznia.

„Mostanában, mintha megfordulna ez a logika, és nem a gyermek oldaláról közelítünk. Nem azt mondjuk, hogy a gyermeknek mennyiben van joga ahhoz, hogy szerető édesanya és édesapa mellett nőjön föl. Ez mintegy olyan joggá vált, az, hogy gyerekem legyen, hogy nekem legyen gyerekem, mint felnőttnek, nem a gyermeknek ahhoz, hogy szerető szülei legyenek, hogy megváltozni látszik ez a típusú logika.”

Baló György megkérte az államtitkárt, hogy fogalmazzon egyenesen. Ekkor a következő válasz született:

„Rengeteg ilyen helyzet lehet. Az, hogy valaki azt gondolja egyedülállóként, hogy neki joga van ahhoz, anélkül, hogy lenne párja, neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról megközelítve megfosztja a gyermeket attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen. Ez szerintem egy olyan helyzet, amikor a gyermeknek az érdekét kell védenünk.”

A műsorvezető feltette a kérdést:  egy egyedülálló édesanyának ne is legyen gyereke? Novák Katalin szerint az, hogy egy egyedülálló nő egyedül vállaljon gyermeket, nyilván más helyzet, mint amikor valakivel közösen vállal, de később elválnak a szülők. Az államtitkár azt is mondta, hogy a válásokat is „visszacsinálná”, vagy minimum együttműködésre kényszerítené az elvált szülőket a gyereknevelés kapcsán.

Egy szerető anya, szerető apa tehát egyedül ne vállaljon gyereket. Ne is szülessen meg az a baba, aki nem a hagyományos családmodellben él, hiszen joga van ahhoz, hogy két szülő nevelje. Néhány kérdésem lenne az államtitkár asszonyhoz:

  • Az állami gondozott gyermekek akkor ne is éljenek?
  • Inkább nőjön fel egy gyermek két bántalmazó szülővel, elhanyagolva, mint egy csonka, de szerető családban?
  • A gyermekeknek nincs joga ahhoz, hogy mindennap meleg ételt kapjanak, és ne éhezzenek? Ezen a helyzeten miért csak a statisztika kozmetikázásával segít a kormány?

Ha a családokért és az ifjúságért felelős államtitkár ilyen kijelentéseket tesz a „családok évén”, akkor mégis miért csodálkozunk azon, hogy a demográfiai helyzetünk kaotikus? Úgy is fogalmazhatnék: legyen neked barátod a Ratkó meg a Novák!

 

loading...