Itt van a sokkoló válasz: ezért nem kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Hatalmas csatát veszített Orbán Viktor
Kép forrása: MTI-fotó - PS

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén a nyugdíjasoknak nem jár Erzsébet-utalvány karácsonykor. Virányi András (Bandita) a blogjában értekezik arról, hogy ez miért történik. Egy „kék szar plakát” és egy „Bözsi utalvány” beszélgetésével világít rá a sokkoló tényekre.

„Az Erzsébet utalvány bánatosan ül a sarokban. Potyognak a könnyei, válla rázkódik a zokogástól. Arra jár a nagy kék szar plakát a soros felirattal, és lenézve rá megkérdezi.

-Mi a bajod Bözsi utalvány? Miért sírsz itt ahol egy stadion sincs a környéken, de még egy migráns sem teszi be ide a lábát.

Párás szemével ránéz az utalvány a nagy kék szar plakátra, és belenéz abba két szép Magyarország erős büszke ország orrlukába.

-Nincs én rám már itt szükség, nem szeret engem az a zsebre baszott kezű tolvaj geci. Nem vesz igénybe többet ebben az évben. Pedig közpénzből vagyok, eleget lophat belőlem is. De nem küld ki most a nyugdíjasoknak, hogy azok vegyenek belőlem csirkelábat a halászléhez karácsonyra.

Nagyot kacag a nagy kék szar plakát, csak úgy rázza a nevetés a tartóoszlopait.

– Hülye vagy te, Bözsi utalvány. Ebben az évben már nem lesz választás, majd csak jövő májusban. Na akkor majd elővesz téged az a macedón tolvaj miniszterelnököt bújtató hazug, senkiházi kisvasutas, és szépen odaküld majd a nyugdíjasokhoz a szavazatukért. Addig meg azok érjék be azzal amit kaptak.

Taknyos orrát az alaptörvénybe törli az utalvány, ráköp a munka törvény változásra egy nagy turhát, majd még mindig elcsukló hangon szól a nagy kék szar plakáthoz.

– Ok, hogy engem így kihasznál, aztán eldob, majd megint elővesz, mint szavazat vásárlási eszközt. De te akkor miért dolgozhatsz neki egész évben? Mikor te is csak a szavazatért kellesz, meg hogy veled riogassák az embereket. Te is közpénzből vagy, és belőled is sokat ellopnak. Nem értem én ezt az egészet.

A nagy kék szar plakát leül az utalvány mellé, és rezsi csökkentett tábornoki honvédelmével átkarolja a perforációját.

– Ne legyél már olyan hülye, mint Kósa Lajos! Értsd meg, mi csak eszközök vagyunk egy mocskos szemétláda kezében, aki csak ki, és felhasznál bennünket. Neki mi nem vagyunk fontosak, ő csak magával törődik, meg hogy a hatalmát megtarthassa. Mert csak így tudja tovább lopni az ország pénzét Mészáros Lőrinc nevén. Mi azért kellünk neki, mert ez egy ilyen hülye ország, nekem elhiszik ami rám van írva, érted meg rá szavaznak. Semmi más nem érdekli őket csak az, amit akarnak látni, meg amit kapnak a zsebükbe, főleg ha azt hiszik, ez csak úgy jön, és ingyen van. Nem gondolkodnak el a saját életükön, jó nekik minden úgy ahogy van, csak az internetet ne adóztassák meg, mert azért szétverik mindenkinek a fejét. Inkább lesznek rabszolgát négyszáz túlórával, mint felemeljék a seggüket, és engem is meg téged is szétszaggatva szívlapáttal üssék agyon ezt a férget, aki ezt teszi velük. Gyere inkább, meghívlak egy stadionavatóra, ma abból úgyis sok van, több, mint az értelmes beruházásból.

Az Erzsébet-utalvány lassan felállt a hajléktalanok hideg betonjáról, majd bánatosan elindult a májusi választás felé, és nem nézett vissza a nagy kék szar plakátra.

A nagy kék szar plakát megrántotta a vállát, végül is mit érdekli őt az utalvány baja, van neki is elég. És ő is elindult a munkáját végezni.

Szép álmokat!”

loading...