Megszereztük Korózs Lajos kitiltás előtti felszólalását – ezt a Fidesz nem teszi zsebre

Lezsák Sándor tegnapi ámokfutása előtt Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő még el tudta mondani a rabszolgatörvénynek nevezett Kósa-féle beadványhoz fűzött hozzászólását. Az Ellenszél elkérte tőle. Annyi biztos, hogy ezt a Fidesz nem teszi zsebre… (Korózs Lajos azóta a Facebook-oldalára is posztolta a felszólalást.)

„Az éjszakai vita margójára:

A rabszolga-kereskedők rabszolgatörvénye!

A törvény olyan, mint a Fidesz lelke: embertelen, aljas, népellenes, családellenes. A hazai és külföldi tőkét kiszolgáló, a magyar melóst szemrebbenés nélkül eladó, áruló és eláruló fideszesek maximálisan kizsákmányolják és kizsigerelik a munkásokat. Jelszavuk: dolgozz többet, kevesebbért!

Orwellnél, az 1984-ben létezik egy új nyelv. Úgy látszik, másként kell értelmezni a fideszes „újbeszél” nyelvet is. Amit ezek mondanak, annak rendszerint az ellenkezője az igaz:

– megvédik – ellopják
– lehetőség – kötelező
– ha jó a munkásoknak – akkor az rossz
– a munkaerőt védi – tehát támadja.

A fideszes rabszolgatörvény a tőkések érdekeit szolgálja a magyar dolgozó rovására. De hát nem lehet csodálkozni, hiszen a nagytőke nem osztozkodik a profiton. Maximum a tőkét kiszolgáló orbáni csapattal? Vagy itt nem is osztozkodásról van szó, hanem Orbán két samesza, Kósa és Szatmáry csupán ócska rabszolgakereskedő?

Azt mondják, hogy munkaerő hiány van. Szerintem meg fizetést kéne emelni! Ahogy az MSZP korábbi szlogenje szólt: több pénzt az embereknek! Vagy ahogyan 2-3 éve hangzott jelszavunk, programunk: fizetésemelést! Akkor sokan megmosolyogták ezt, holott ez ügyben is nekünk lett igazunk.

Mert munkaerőhiány csak ott van, ahol nem fizetik meg a munkást. Már most is +400-500 órát dolgoznak sokan a kereskedelemben, a közúti fuvarozásban, az egészségügyben. Így pótolják a munkaerő-hiányt. A túlórákkal adják oda azt a plusz pénzt, amit rendes, normál munkabérként kellene megkapnia a magyar dolgozónak is. Jogsértés éri manapság is szinte minden 4. dolgozót, mert hamisítják a nyilvántartásokat, az esetleges bírságokat belekalkulálják a költségekbe. És nem elég, hogy most ezt a plusz 400 órás túlmunkát akarják „kötelezővé” tenni, de még ennek kifizetését, vagy elszámolását, akár 3 évre ki is akarják tolni. És akkor majd 3 év múlva „ki emlékszik már?”.

De kockázat, hogy nem is lesz meg már az a cég, vagy átalakul, vagy elveszik a nyilvántartás, tönkremegy a bérszámfejtő számítógép, vagy ami a legszörnyűbb, meghal a túlhajszolt, kizsákmányolt munkás.

Az ún. „családok évében” akarnak elvenni a magyar családoktól 400 együtt tölthető órát és egy normális, európai, vagy európaihoz közelítő munkabért? 50 napot elvesznek a családoktól és majd fizetnek, ha akarnak? Rabszolgakereskedő gazemberek!

Kósa Lajos mit szólna, ha 3 év múlva kapna csak fizetést akár parlamentből, akár sertéstelepről, akár a mesés örökségből? Vagy ráér, ha a rezsit is csak 3 évente fizetik be az emberek?

Nem hagyhatjuk, hogy rabszolgát csináljanak a magyar munkavállalókból! Nem hagyhatjuk, hogy életveszélyes körülmények között dolgozzanak a fuvarozók, a személyszállítók, a magasépítők, az egészségügyisek, a szalag melletti műszakosok.

Fideszes nagyurak! A magyar dolgozók nem rabszolgák, de nem is robotok!  Több pénzt az embereknek! Fizetésemelést a magyar dolgozóknak!

Summa summarum: egyetlen szakszervezet sem hagyhatja, hogy egy munkáltató egyoldalúan bevezesse a hatnapos munkahetet! Nem lehet, hogy hetekig lehessen dolgoztatni bárkit is pihenőnap nélkül!”

Kérjük, oszd meg ezt a cikket, ha te is egyetértesz Korózs Lajos felszólalásának tartalmával! Köszönjük!

loading...