Most már biztos: nagyot koppannak karácsonykor a nyugdíjasok

Kép forrása: MTI - Sóki Tamás

Úgy tűnik, idén elmarad a Bözsi néni vizit és a miniszterelnök Röfivel sem fog beszélgetni, miközben az ajtófélfának támaszkodva bejelenti, hogy meglátja, miként alakulnak a számok, és annak alapján emel a nyugdíjon.

Karácsonyra ugyanis nemhogy nyugdíjemelés nem várható, de most már biztos, hogy Erzsébet-utalványt sem kapnak az idősek.

Az ünnepek előtt kitűnő kampányfogás volt a Fidesznek a 10 ezer forintos utalványok osztogatása, és az egyszeri segítség jól jött mindenkinek, aki alacsony nyugdíjból él. Orbán ebben az évben cserben hagyja a nyugdíjas választóit, hiszen a postának legalább egy hónap szükséges a kézbesítésükre, bejelentés pedig azóta sem érkezett.

Gulyás Gergely még homályosan fogalmazva utalt arra, hogy a kormány vizsgálja a lehetőségét az esetleges Erzsébet-utalvány osztásnak, de a napi.hu kérdésére az EMMI ezt írta:

„Idén eddig a kormány két, közvetlen a nyugdíjasoknak szóló támogatásról döntött: Húsvétkor 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt fizettünk ki 29 milliárd forint értékben, most novemberben pedig nyugdíjprémiumot és egyszeri juttatást fizettünk ki 41,3 milliárd forint értékben.”

Sajnálatos, hogy a minisztérium korábbi támogatásokra hivatkozik, de azt nem meri nyíltan kijelenteni, hogy idén nem kapnak a nyugdíjasok Orbántól semmit.

Reméljük, az ünnepek bőségben és jól telnek majd a miniszterelnöknek és családjának!

 

loading...