Puzsér Róbert mai Facebook-kiírása sok mindent átírhat: ezt mindenkinek olvasnia kellene!

Puzsér Róbert nem akármilyen érvekkel tette helyre a Momentumot a Facebook-kiírásával.

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Talán furcsán hangzik, de megtisztelő az MSZP-vel seftelő Momentum irántam tanúsított magatartása. Azt kértem, hogy üljünk le beszélgetni, hadd ismertessem velük az elképzeléseimet. Erre eddig minden ellenzéki párt hajlandó volt – még a DK is. A Momentum elnökségének azonban rangon aluli találkozni velem, hiszen ők az elmúlt harminc évet jöttek leváltani, továbbá kifinomult politikai érzékkel kiszimatolták, hogy a szocikkal ellentétben én nem osztogatok önkormányzati pozíciókat. Ez a viselkedés minden kétséget kizáróan az egykori SZDSZ romlottságát és arroganciáját tükrözi, melyhez azonban nem tartozik sem szellemi kvalitás, sem politikai teljesítmény, ami akárhogy is, de a szabaddemokratákban még megvolt. A momentumos vezetők a brutális méretű arcukkal, a véleménybuborékjaikban hízlalt nárcizmusukkal, a tartalomhiányos szerepléseikkel, a kedélyes szelfijeikkel meg az ócska marketingközhelyeikkel olyanok, mint egy való villába költözött SZDSZ. Nem lehet nem érezni a romlást.

Az SZDSZ még minisztériumokért, tényleges hatalomért adta el a lelkét a posztkommunista pártelitnek. Aztán a kárhozat eljött az én nemzedékemért, az LMP-ért is, hogy kihasítsa belőle a Párbeszédet, melynek tagjai valós hatalmat már nem nagyon, de polgármesterséget, uniós képviseletet és parlamenti frakciót azért még kaptak a szocialistáktól, amiért cserbenhagyták a modern, nyugatos Magyarország eszményét. A legújabb nemzedéket képező Momentum tarifája még ennél is csekélyebb lesz: néhány felügyelőbizottsági és néhány önkormányzati képviselői hely. Ennél még VV Aurelio is többet alkudott ki az RTL producereiből – igaz, ő képes a f@szával helikopterezni. Nem tagadom, hogy voltak illúzióim a Momentummal kapcsolatban, s még ma is bízom abban, hogy tagságuk egy ponton túl nem követi a kapzsi és korrupt vezetést.

Szóval ott tartottam, hogy megtisztelő a semmibevételem. Úgy tűnik, egyvalamit legalább megértettek velem kapcsolatban: nekem az nem fér bele, hogy azzal hülyítik a választóikat, hogy ők az elmúlt harminc évet jöttek leváltani, ennek megfelelően Fekete-Győr András a következő választáson leveri Orbán Viktort, miközben az elnökség a megélhetéséért a mozgalom teljes morális tőkéjét kiárusítja. Jólesik, hogy tudták: ehhez nem asszisztálnék.

Megtisztelő továbbá, hogy az egyetlen mondásuk Budapest kapcsán az, hogy a Puzsér alkalmatlan, mert a Puzsér megosztó. Nyilván nem értünk egyet – szerintem épp az tesz alkalmassá, hogy megosztó vagyok, mert nem megúszni akarom az érdekképviseletet, hanem akár olyan befolyásos csoportokkal szemben is befeszülök, mint a radikális feministák vagy a nemzeti együttműködés rendszere. Megtisztelő ugyanakkor, hogy a Momentum elnöke ezzel az állítással haknizza végig az ATV-t meg a Hír TV-t – bár sem privátin beszélgetni, sem nyilvánosan vitázni nem hajlandó, de a nyilvános lejáratásomnak örömmel az élére áll. Egyszerre érzem ezt a félelem és a tisztelet megnyilvánulásának – kár volna tagadnom, hogy mindkettő jólesik.”

loading...