Váratlan fordulat: behívót kapott Németh Szilárd – besorozzák katonának a rezsibiztost

MTI-fotó: Illyés Tibor

„Elfogtunk egy levelet” – mondaná Kern András, amikor fiktív sorokat olvas fel. Az Ellenszél egy behívót fogott el, amit Németh Szilárdnak küldtek. A mai kijelentései után úgy érezzük, ez jár neki. (A tartalom a képzelet szüleménye, Németh Szilárd mondatai viszont sajnos nagyon is valósak.)

BEHÍVÓ

Tisztelt Németh Szilárd!

Tájékoztatjuk, hogy a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Ennek apropóján örömmel értesítjük, hogy lehetőséget kap Hazánk védelmére, hogy családjaink, barátaink továbbra is biztonságban élhessenek.

Ön 54 esztendős, tehát a javaslatának megfelelően nem válna hadkötelessé akkor sem, ha 50 évre emelné a kormány a korhatárt. Honvédségünk azonban különösen méltatja azokat a férfiakat, akik olyan kijelentéseket tesznek, mint Ön. Idéznénk is néhány sort emlékeztetőül:

„a katonai eskü a legmagasabb szintű elköteleződést jelenti, azt, hogy a katona az élete árán is meg fogja védeni Magyarországot és a magyar embereket. Gárdonyi Géza az Egri csillagok című regényében Dobó István várkapitánnyal mondatja ki a ma is időszerű igaz-ságot: „A falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében.”

„a 40 és 50 év közöttiek korosztálya a legnagyobb létszámú. A népi bölcsesség úgy tartja, ekkorra válnak férfivá az ifjak. Nekik nehezen tudná bárki is bebizonyítani, sőt egyenesen sértésnek vennék azt, hogy háborús védelmi helyzetben egy 45 éves magyar ember alkalmatlan lenne arra, hogy megvédje családját, otthonát, hazáját.”

Amikor nyilatkozatát olvastuk, a teljes parancsnokság példaként állította Önt honvédjeink és tartalékosaink elé. Hihetetlen bátorságra és hazafiasságra vall, hogy ilyesféle nemzeti gondolkodást közvetít a magyarok irányába. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy semmiféleképpen nem szeretnénk kora ellenére megfosztani Önt attól a dicsőségtől, hogy bevonuljon a hadseregbe. Bizton gondoljuk azt, hogy sértésként élné meg, ha délceg fizikuma és páratlan elköteleződése ellenére alkalmatlannak vélnénk a fegyveres szolgálat ellátására.

Éppen ezért kérjük, még ezen a héten jelentkezzen a lakhelye szerint illetékes laktanyán, ahol megkapja a szükséges eligazítást. Kezdetben határvadászként teljesíthet szolgálatot, ahol méltó körülmények várják Önt, majd amikor a Miniszterelnök úrral úgy döntenének, hogy szükséges a teljes harckészültség, biztosíthatjuk, hogy a front első soraiban harcolhat majd szuverenitásunk megvédése érdekében.

Áldozatos szolgálatát előre is köszönjük! A Haza minden előtt!

Üdvözlettel,
Svejk tábornok”

loading...