Olyan videóban jelent meg Orbán Viktor, ami mindenkit megdöbbentett

Ismerős az a helyzet, amikor pártpropagandát folytat egy kormány közpénzből? Itthon ez nem újdonság, viszont most Franciaországban is felütötte fejét a jelenség. Olyan kampányvideóval jelentkezett a francia kormány, ahol nem más tűnik fel, mint a mi szeretett miniszterelnökünk: Orbán Viktor. A francia ellenzék pedig – mit ad Isten – ugyanazzal vádolja a saját vezetőit, mint amivel a mi ellenzékünk a mieinket: közpénzből való kampányolással.

A félperces kampányfilmben a francia kormány az EP-választások legfontosabb kulcskérdéseként a bevándorlást, az éghajlatváltozást, a munkahelyteremtést és az európai építkezést sorolja fel. Ez utóbbi részben látható Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök

„Európa: unió vagy megosztottság?”

felirattal.

Az utolsó üzenet pedig az, hogy „2019 májusában Európa meg fog változni. Ön dönt, hogy milyen irányban”.

Európa meg fog változni… az irány valóban kérdéses. Egy most megjelent tanulmányban, amelyben kiváló magyar kutatók is részt vettek, így írnak Magyarország jövőjéről:

„2025 van. A belpolitikában Orbán Viktor most, a NER negyedik ciklusának végén még keményebb kézzel fogja a gyeplőt, mint korábban. Európai befolyása azonban már nincs. A Fideszt az Európai Néppárt kizárta tagjai közül, amikor az unió magországaiban a 2019-es európai parlamenti választások után megerősödött a politikai centrum, Nyugaton sikeresen folytatják az integráció elmélyítésének programját. Magyarország helyzete nehezebb, mint a régió többi államáé: az unió a támogatások döntő részének megvonásával büntette az ország illiberális kormányát. A gazdaság visszaesett, az országot Moszkva és Peking tartja lélegeztetőgépen. A 2022-es választásokkal egy időben referendumot tartottak az uniós tagságról, a szűk többség Magyarország kilépéséről döntött.”

Biztosan ezt akarjuk?

 

loading...