Orbán nyíltan ment szembe Lázár őrült javaslatával – pattanásig feszült a húr

MTI-fotó: Máthé Zoltán

Korábban is volt rá példa, hogy Lázár János nem éppen a kormány álláspontját képviselte. Ilyen esetről már beszámoltunk Lázár János földeáki látogatásán is, amikor az ex-csúcsminiszterből műfüves focipályákat átadó fideszes kiskatona burkoltan beszólt a kormánynak a focira költött pénzek kapcsán.

Lázár épp egy helybélivel beszélget, aki arról panaszkodik, hogy a fiataloknak a sport kapcsán egyből a pénz kerül előtérbe, nem pedig a játék öröme. Erre a dohányzásmentességért felelős „kisnemes” így válaszol:

“tudod, az a legborzalmasabb, hogy van aki még pénzt is fizet azért, mert rosszul játszik egy csapat. Ez a teljes őrület. Ez a világ egyik legnagyobb piramisjátéka: kétballábas focistáknak óriási pénzeket fizetni azért, hogy ott ugrabugráljanak, és semmi eredmény nincs. Elég súlyos helyzet.”

Ezúttal Orbán adott egy jókora taslit Lázárnak, ugyanis a miniszterelnök karakteresen kijelentette, hogy Lázár János őrült javaslata, miszerint

a 2020. január 1. után születettek ne dohányozhassanak Magyarországon akkor se, ha betöltötték a 18. életévüket, nem jó ötlet.

Pontosabban a kormányfő úgy fogalmazott, hogy ő ugyan nem dohányzik, de a tiltást nem támogatná.

Ez a politikai szurkálódás mit sem bizonyít jobban, minthogy a Fideszen belül forr a levegő, és Lázár János kikerült a bizalmi körből. Ha nem így lenne, logikus, hogy a dohánytilalomról szóló képtelen javaslata előtt egyeztet a miniszterelnökkel, de ez Orbán reakciójából ítélve nem történt meg.

A két politikus tehát egymással már szakmai kérdésekben sem kommunikál. Mi lesz a következő lépés? Lázár kiáll, és lenyom egy Simicskát?

Mi már pattogtatjuk a kukoricát erre a műsorra…

loading...