Németh Szilárd ízekre szedte az Orbán lányát behallucináló Demeter Mártát

„Az LMP-s Demeter Márta tettével bebizonyította, hogy katonai és nemzetbiztonsági kockázatot jelent” – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára csütörtökön újságíróknak Budapesten. Németh Szilárd kiemelte: Demeter Márta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként bizalmas és érzékeny adatokat „hamisított és szivárogtatott ki”.

Ezért úgy vélik, az LMP-nek vissza kell hívnia őt a szakbizottság második posztjáról. „Ilyen emberre nem lehet rábízni” a testület vezetői tisztségét – jegyezte meg Németh Szilárd, aki szerint Demeter Márta pozíciójával visszaélve követte el tettét, ezért felszólítják, hogy adja vissza képviselői mandátumát.

Németh Szilárd szájából ezek a szavak azért – valljuk be – nem a leghitelesebben hatnak, de tény, hogy ezúttal Demeter valamit nagyon benézett, ugyanis azután fordult írásbeli kérdésekkel a honvédelmi és a belügyminiszterhez, hogy egy iratbetekintés során megtudta, egy Ciprusról indult katonai repülőn utazott egy olyan utas is, akiről a neve alapján azt hitte, a miniszterelnök lánya. Ez a hír a sajtóban több helyen is megjelent. Az Origo már kedden megírta, majd a HM is megerősítette, hogy nem Orbán Viktor kormányfő lánya, hanem egy Cipruson szolgálatot teljesítő, Orbán vezetéknevű magyar katona gyermeke utazott haza Ciprusról katonai repülővel.

Németh Szilárd azt mondta: Demeter Márta felelőtlenül járt el, megsértett minden jogszabályt, amely az iratbetekintésre vonatkozik. Ráadásul nemcsak nyilvánosságra hozta, hanem meg is hamisította az adatokat, azáltal, hogy azokat a miniszterelnökkel hozta összefüggésbe.

Németh Szilárd szerint Demeter Márta feltehetett volna tisztázó kérdéseket, de ezt nem tette meg. A miniszterelnök lányának általa feltételezett utaztatásáról egyetlen kérdés sem hangzott el – közölte Németh Szilárd, aki szerint Demeter Márta „orbitális hibát” követett el.

Helyette Demeter egy külön Facebook-posztban meg is magyarázza, hogy miért állított valótlant:

loading...