Egy fiatal fiú olyan meghökkentő kiírást tett közzé, amit ha elolvasol, kiesik a kezedből a kávéd

Gál Szilárd nagyon megindító kiírását tesszük most közzé, amit a Facebook-oldalán találtunk. A szerző engedélyezte az Ellenszélen történő publikálást.

„Egy megosztást szeretnék kérni!!! Csak ennyit!!!

Egy ország, magyar ország ( szándékosan írtam kis betűvel és külön, nem érdemel többet) Ez már nem Oláh Ibolya – Magyarország…!!!

Egy ország, ahol évente építünk stadionokat, egy ország, ahol egy 3 fős család 120.000 magyar forintból él és 120.000 Ft-ot fizet albérletre, egy ország, ahol kisvasutakra “költjük” a pénzt, mert a nagyságos úr játszani akar! Egy ország, ahol a Ludas Matyiból ismert Döbrögi uraság egyszer csak civil „emberi” ( ha lehet annak nevezni ) alakot ölt és mi csak törlesztünk, Ő meg egyszer sem kapja vissza, nemhogy háromszor visszakapná!!!

Egy ország, ahol szégyen magyarnak lenni, szégyen! Egy ország, ahol a kórházi körülmények és a kórházi ellátás párhuzamba hozható egy Petőfi-művel, ahol @rbán Döbrögiből Pató Pál úr lesz:

Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj’ isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég…
Közbevágott Pató Pál úr:
„Ej, ráérünk arra még!”

Egy ország, ahol szégyellem, hogy magyarok vagyunk, szégyellem! Egy ország, ahol szégyellem, hogy nemzeti öntudatunk, identitásunk legnagyobb ünnepén, március 15-én mikrofont kap Döbrögi uraság, mi meg jó Ludas Matyik/Marikként szolgáljuk őt!

Szégyen, az valóban! Egy ország, ahol az emberek a reggeli mínusz 2 fokban buszra, vonatra várnak, 350 ft-ért jegyet vesznek, ha nem, 16 ezres büntetést fizetnek, egy ország ahol Döbrögi a várban lakik és magánrepcsijén utazik a magyar meccsekre, egy országban élsz, ahol a poggyászod túlsúlyáért 35.000Ft pótdíjat fizetsz!

Egy ország, ahol a nyugdíjsasok nyögdíjat kapnak, és ahol ételért koldulnak, miután egy életet ledolgoztak. Egy ország, ahol évente több 100 gyermek hal éhen és ember fagy meg az utcán. Ahol az egy főre eső jövedelem 120.000 magyar forint és az albérlet ugyanennyi!

Szégyellem, hogy magyar vagyok, szégyellem! Lehet “nagymagyaroskodni“, de nézzük meg az érem másik oldalát. Ahol a Móricz novellájából ismert @rbán Kis János valóban él, egyszer halálra zabálja magát!

Szégyellem, hogy magyar vagyok, restellem a számra venni a szót, amely egykor fogalom volt egy országban, ahol Döbrögi lány most“ ráhelezik“, sz@ros pelenkát dobál az ablakon. Ő komolyan vette az „eldobható” feliratot.

Egy ország, továbbra is kis betűvel, külön, magyar ország !

Gál Szilárd 2018

loading...