„Nektek még nem tűnt fel?” – Velős bejegyzésben tárja fel a népszerű blogger, mi folyik hazánkban

Forrás: MTI

Ismét kiválóan foglalja össze, mi történik hazánkban a népszerű blogger, Bandita. Bejegyzését az engedélyével közöljük.

Furcsa hely lett ebből a kis országból részben Orbán Viktornak köszönhetően, na meg a benne lakók közömbösségének, vagy inkább fene nagy okosságának. Mert a magyar mindent jobban tud, és még annál is jobban szereti ha csak neki van igaza. A többit meg nem érdekli, nem érintett, meg lusta is ahhoz kicsit elgondolkozzon azon, vajon mi a fene történik is körülötte.

Már fel sem kapja a fejét a többség ha a miniszterelnök magán repülővel jár meccsre, amit a közbeszerzésen meghízott haver rak a segge alá. Tudja vajon a köznép, ez bizony Orbán Viktor saját gépe, csak szerényen más nevén van gondosan eldugva? Hát persze hogy tudja, de egyszerűbb legyinteni rá, mint felháborodva a szart is kirugdosni ezért a focimániás kis seggdugaszból.

A letelepedési kötvényen bukott az ország olyan harminc milliárdot. És akkor mi van, legyint a tál gulyást már régen megemésztő szavazó, azt nem az én pénzem bánja, meg különben is, ide ne jöjjön migráns, csak a családit hozza a postás. A józan eszét használó tisztában van vele ez bizony az ő adójából lesz elvéve, de eszköztelennek érzi magát a tiltakozáshoz, és kedve sincs ezzel foglalkozni. Mert ez csak egy csepp a korrupció tengerében amivel naponta szembesül. Naponta látja a kormány közeli cégek hogy építenek stadionokat, sportcsarnokokat jó drágán, neki meg marad heti bevásárlás számlája, ami hónap vége felé már pont elég gondot okoz neki. Hát majd megoldja ezt is akinek nem tetszik, neki most más dolga van.

Nagy a felháborodás az évek óta tartó egészségügyi helyzet miatt, ami egyre csak rosszabb lesz. Omladoznak a kórházak, a miniszternek koszos a körme, orvosok állnak fel a sürgősségin, betegek hallnak meg műtéti várólisták miatt, de ez legyen annak a pár tízezer embernek a gondja akit érint. Ameddig az állampolgárnak nem kell kórházba menni, addig nem érzi a probléma súlyát. Aki meg benne van, az egy szánalomnál többre ne számítson mástól, aki ebben nem érintett.

Az ember csak kapkodja a fejét mikor igyekszik tájékozódni a valóságról, és nem is próbálja a saját eszét használni ehhez. Támaszkodik a tömegek félrevezetésére létrehozott gépezetre, mikor bekapcsolja a médiát, és két qrva erős ország vagyunk reklám között megtudja, bennünket bizony mindenki megtámad, vagy legyőzni akar, de Orbán Viktor megvédi az országot. A gazdaság szárnyal, a benzin ára az egekben, de nincs is autója, hát nem érdekli a matrica árának emelése. Minek vesz kocsit, menjen busszal, az sem jár pontosan, meg mindig tele van, még ülőhely sincs rajta.

Hiába beszél az ember a másiknak, te figyu már, Orbán reggel még szidta Brüsszelt, délben már arról beszélt milyen jó egy ekkora közösséghez tartozni, este meg mesét mondott a türk magyar török orosz barátságról, ami erős és megbonthatatlan. Nem tűnt fel? Hát persze hogy nem, mert Viktor az isten, a polgár meg nem ismeri be, egy szarházi féreg a pocakos focihuszár akire szavazott. Mert akkor összedől a világ ha nem a szavazónak van igaza, a tévedést nem szabad beismerni, inkább hagyni kell a világot összedőlni. Mert csak a magyarnak van igaza.

Hát akkor mit vár a józan ész a politikusaitól, ha még a szomszédja is bezárja este a kaput, nehogy bevigyen valaki egy kis gondolkodást a párnája alá. Mert bizony egyik sem különb a másiktól, mind a kettő egy országban lakik, és bizony nem hagyja a maga igazát. Mert az csak neki van, és kizárólagosan csak neki lehet igaza, a többi az hülye hozzá.

Telnek az évek, halad az idő visszafelé, marad minden úgy, ahogy van. Orbán Viktor mindig gondoskodik róla legyen min felháborodni, de ne legyen ebből nagy felzúdulás, mindent elsöprő harag. A netadó tudja a leckét, nem követi el még egyszer azt a hibát. Szép kicsi kis patakocskákban csordogál a felháborodás, nem engedi egy folyammá álljon össze. Meg azt is tudja, ehhez sok ember kell, de azok többsége meg hál istennek csak magával törődik, és sok esze van hozzá.

Így éldegél ez a kis haza a NER nyolcadik vagy kilencedik évében, és adja oda önként a jövőjét egy maroknyi senkiházi véglénynek, akiknek még ezt meg is kell köszönni. Mert legalább migránsok nem jönnek, a többi meg halvány szellő az éjszakában, akkor meg még alszik az ország.

Szép álmokat.

loading...