Akkor most leírom az igazságot Orbán fiáról… – vállalom a sajtópert!

Kép forrása: Felház, Facebook-oldal

Az elsők között voltam, akik a sorozatos támadások ellenére megvédték Orbán Gáspárt, amikor a Felház megalakulásának bejelentését követően folyamatosan cikkeztek róla. Úgy gondolom, hogy demokrataként nemcsak vallanunk, hanem gyakorolnunk is kell a másik hitének tiszteletét, feltéve ha csak erről van szó, nem pedig valami egyházi keretek közé bújtatott üzletről, hatalmi törekvésről. Akkor még úgy tűnt, hogy ennek a veszélye nem áll fenn, ezért sem értettem, hogy a ballib újságírók pontosan miért is esnek neki Orbán fiának csak azért, mert elmondta, hogy közös imádságokat szervez más fiatalokkal. Mostanra azonban már más a helyzet.

Összesen 34,3 millió forint adományt gyűjtöttek 2017-ben az Orbán Gáspár nevével fémjelzett Felház keresztény ifjúsági mozgalom számára – árulta el a Felháznak gazdasági hátteret biztosító KUL Alapítvány az Átlátszó megkeresésére. Erről az összegről tudunk. Ez az, amit az adománydobozokba bedobott pénzek után valóban az Alapítvány által felhasználható keretből használnak fel. (Azt nem állítom, hogy bármit is ügyeskednének a pénzekkel, de tény, hogy a kp-ban adott adománydobozos pénzek kezelése lelkiismereti kérdés, ott ugyanis nincs online NAV-pénztárgép, hogy jelezze a bevételeket.)

Ha visszaemlékszünk, a Fidesz jelentősen leszűkítette a bejegyzett egyháznak minősülő szervezetek számát, még Iványi Gábor felekezetét, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget is kizárta, holott ez az egyház több karitatív tevékenységet végzett, mint némelyik történelmi, nemzetközi egyház. Nyilván Iványi ellenség, hiszen nem a NER-része, sőt, erős kritikusa Orbán totalitárius rendszerének. A Fidesz tehát már évekkel ezelőtt előkészítette a terepet valami újnak. Valami lendületesnek.

Jöttek aztán hirtelenjében különféle nyilatkozatok a semmiből:

  • A kormány 2017-ben még csak arról beszélt, hogy a keresztényüldözés már elérte Romániát.

  • Orbán Viktor miniszterelnök később arról értekezett, hogy Európában szellemi természetű, kifinomult és rafinált módszerekkel dolgozó, igazságtalan, diszkriminatív, néha fájdalmas (de azért elviselhető) keresztényüldözés folyik.

  • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is azt mondta, hogy a keresztényüldözés nem valami világvégi, bennünket csak a menekülők miatt érintő jelenség, hanem itt kopogtat az ajtónkon, és az EU-ban a keresztényüldözés „lightos”, de nem veszélytelen formája zajlik.

  • Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke pedig már azt mondta, hogy Magyarországon is durván jelen van a keresztényellenesség: „A keresztényellenesség durva megnyilvánulásai ezek, s nem egy távoli országban, hanem itt, ma, nálunk, a XXI. század Magyarországán is megtörténik a demokrácia és a véleményszabadság égisze alatt.”

Ha nem értjük, milyen keresztényüldözésről vizionált a Fidesz, nézzünk körbe a sajtóban! Hiszen ez a cikk is arról szól, hogy a Felházat boncolgassa. Azt a szent, keresztényi felekezetet, ahol a fiatalok imádkoznak, terjesztik az igét, és ami a legfontosabb: bővülnek, terjeszkednek, komoly, megfontolt struktúra szerint teszik magukat megkerülhetetlenné a híveik toborzásával.

Noha a papok sem végeznek politikai tevékenységet, mégis tudjuk, hogy a templomokban a Fidesz-propaganda jelenléte sokkal nagyobb a Szentlélekénél. Képzeljünk el egy, a Hit Gyülekezetét is kinövő, fanatikus egyházközösséget, ahol érzékeny, sérülékeny fiatalok szektaként imádják a Mestereiket, akik alapítói annak a gyülekezetnek, amely nekik hátteret adhat, bizalmat, törődést, és mindent, amit másutt nem kaphatnak meg. Az ilyen közösség felé pedig az egyénnek önkéntelenül is kialakul egy feltétlen lojalitása, hiszen kapott már tőle valamit. Ha pedig „enni” adtak neki, miért piszkítana abba a fészekbe?

Így van ez Lukácsi Katalinnal is, a Magyar Hang szerzőjével, aki „Esélyt a Felháznak!” címmel közölt egy publicisztikát az újságban. Ő maga is tagja a Felháznak, és bár a cikkben hangsúlyozza, hogy nem része a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, mégis segíti Orbán Viktor fiát, hiszen már őt is megszólította Jézus, vagy lehet, hogy valami egészen más…

Orbán Viktor fia

A miniszterelnök fiaként eldönthette, hogy kíván-e közszereplővé válni, avagy sem. Ő úgy döntött, hogy a Megváltó szólítására nemhogy intenzív hitéleti életet űz, hanem élére is áll egy közösségnek, próféta lesz belőle. Ekkor ki is tette magára az „ide lőjetek!” cetlit, azonban ezzel még nem szolgált rá a képletesen értendő golyózáporra. Orbán Gáspár akkor lett valódi célpont, amikor Kubatovot megszégyenítő módszerekkel kezdte el fanatizálni híveit.

Vállalom a sajtópert, remélem, hogy a bíróságon majd a szemébe is megmondhatom, hogy:

Orbán Gáspár egy kuruzsló, méghozzá a legrosszabb fajta. Tudatos manipulátor, aki birodalmat épít, és belehazudik a híveinek a képébe csak azért, hogy ők teljes odaadással forduljanak majd felé.

Lehet, hogy a Felházban nincs nyílt politika, de a közösség tagjaként, amikor elhiszed ennek a szélhámosnak, hogy ismeretlen, idegen nyelveken beszél, amikor megtalálja Jézus, és hogy csodálatos gyógyulásokat visz véghez a hitével, akkor nem kérdés, hogy a fülkében nem az ő apjára húzod be az x-et. Ez lényegében egy csendes, kimondatlan Fidesz-propaganda.

Láttunk már egyházakat a nagyvállalatoknál is dinamikusabban felnőni, és ugyanolyan gátlástalan, profit- és érdekorientált szerveződéssé korcsulni valamiféle erkölcsi magasságokról hadoválva. Ha pedig ezt kimondjuk, akkor a kormány ökle lecsap ránk, hiszen keresztényüldözőknek bélyegeznek minket. Egy ártatlan, pusztán a hitről szóló közösség rombolójának.

Csak én ezt nem kajálom be. Na és te?

Jabronka Richárd

Ha tetszett a cikk, és szeretnél hasonlóan kormánykritikus anyagokat olvasni, kérjük, támogass minket egy megosztással! Ha nagyon tetszik a munkánk, akkor pedig a szerény adományodat a fenntarto@gmail.com Paypal-címre juttathatod el, amit előre is nagyon köszönünk! Bővebb információért írj nekünk az info@ellenszel.hu e-mail címre! Köszönjük!

loading...