Eldőlt: új pártot alapítanak – ha meglátod, hogy kik, benned is felmegy a pumpa

A képen Siewert András, a Migration Aid vezetője. Kép forrása: Hír TV

Ha ellenzéki szemlélettel figyeljük a magyarországi közéletet, akkor vajon melyik az a formáció, csoport, gyülekezet, amelyik esetében elmondhatjuk, hogy a legrosszabb ötlet lenne, ha párttá alakulna? A rossz ötlet alatt azt értjük, hogy a szervezeti átalakulás a kormánypártok kezére játszana. Nem kell túl sokat gondolkodni a válaszon: a listázott, „sorosbérencnek” hívott szervezetekről beszélünk.

Ha emlékszünk még, a Policy Agenda közvélemény-kutatásából kiderült, hogy még április előtt a magyarok kétharmada úgy gondolta: Soros György pártja elindul a választáson. A Fidesz propagandája tehát sikeresen festett fel egy ellenségképet, aki ugyan egy amerikai üzletember, mégis Orbán kihívójaként azonosították őt a választók.

A Migration Aid nevű, menekülteket segítő, Soros György ügynökségének bélyegzett szervezet bejelentette a saját Facebook-oldalán, hogy párttá alakul. Szeretnék ezúton egy nyílt levélben fordulni hozzájuk:

„Tisztelt Migration Aid!

Az első kérdés, amit hozzátok intéznék a párttá alakulás kapcsán: Ugye ezt nem gondoltátok komolyan?

A Facebook-oldalatokon azt írjátok:

„A bevándorlási különadóról szóló törvény értelmében nem lehet az adó alanya párt vagy pártalapítvány. Ezért Siewert András és a Migration Aid több önkéntese 2018. augusztus 20-án bejelentik az Éjjeli Őrség nevű politikai párt megalapítását. Elképesztő, de 2018-ban egy EU-s országban pártot kell alapítani ahhoz, ha civilek emberségből segíteni akarnak rászoruló menekült embertársaikon. Ha pedig már úgy alakult, hogy ez maradt az utolsó jogi opció a segítésre, kiterjesztjük a tevékenységeinket és más területeken is felvesszük a kesztyűt a kormány által terjesztett sötétséggel szemben. Reméljük, a támogatónként te is megértéssel fogadod ezt a lépést.”

Egészen biztos vagyok benne, hogy a támogatóitok megértéssel fogadják ezt a döntést. Azt is tudom, hogy a későbbiekben nem az 5%-os küszöb átlépése lesz a célotok egy olyan üggyel, amit egyébként is nagyon kevesen támogatnak, és hogy a szervezeti forma miatt szükséges a párttá alakulás. Bízom benne, hogy hatékony tevékenységet fogtok nyújtani a jövőben is a menekülteknek, és munkátokat zavartalanul végezhetitek majd.

Mindemellett: tényleg nem volt más ötlet, megoldási javaslat arra, hogy megoldjátok a finanszírozást? Nem tudtatok mást tenni, mint hogy egy óriási „SOROS PÁRTJA VAGYUNK” matricát kiragasztani a saját irodátok ajtajára, megkönnyítve ezzel a KDNP-sek munkáját? Hiszen nekik már nem kell bélyegezni, ti magatok adtátok alájuk a lovat.

Másrészről a célkitűzésetek az is, hogy a menekültek és a velük foglalkozó szervezetek, magánszemélyek társadalmi elutasítottságát csökkentsétek. Ezt azzal kívánjátok elérni, hogy a pártokban csalódott, apátiába fordult emberek felé azt kommunikáljátok, hogy ti magatok is párt lettetek?

Ez egy nagyon rossz stratégiai döntés volt. Sajnálom, hogy nem találtatok más megoldást, de így ne csodálkozzatok, ha a Fidesz durván lecsapja ezt a medicinlabdát, amit feldobtatok neki…”

Üdvözlettel,
Jabronka Richárd
Ellenszél

 

loading...