Döbbenet: Orbán olyan mondattal szólta el magát a Kossuth Rádióban, amiért Kálmán Olga szétcincálta volna

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Orbán kivételesen nem pénteken, hanem vasárnap reggel tartotta szokásos agymenését a Kossuth Rádióban. Ha nem a közrádió riporterével beszélgetett volna, hanem mondjuk Kálmán Olgával, vagy más, vehemens női műsorvezetővel, egészen biztosan nem tette volna zsebre, amit kap. A kormányfő ugyanis egy olyan mondatot ejtett ki a száján, amivel lefestette a fideszesek és a saját maga lelkületét.

Egészen pontosan Orbán úgy fogalmazott:

„Az egész európai kultúra a nők egyenjogúságára épül, ez a sarokköve” – mondta Orbán. És mindig megadjuk a nőknek kijáró tiszteletet,

„sőt, többet is, mint ami kijár.”

Többet is, mint ami kijár? Pontosan mit jelenthet ez? Túl sok a nő a politikában Orbán szerint? A Fideszben aligha. Ugyanannyi bért kapnak a nők, mint a férfiak, és ez már túlzás? (Még ez sem igaz, hiszen nagyon sok olyan munkahely van, ahol még mindig kevesebb egy női dolgozó fizetése, mint egy férfié.)

Orbán milyen tiszteletet ad a nőknek? Nőnapon lemegy a menzára egy csokor tulipánnal, hogy érzékeltesse: a nőknek a konyhában a helyük?

Nem ez volt az első eset

Szemerkényi Réka washingtoni nagykövetet Szabó László külügyminiszter-helyettes váltotta le június végén. Az ATV megkérdezte Orbánt is a nagykövet elmozdításáról.

„Nőügyekkel nem foglalkozom”,

-válaszolta Orbán Viktor mosolyogva a parlament folyosóján.

Orbán nem rejti véka alá, mennyit is számítanak neki a nők.

loading...