Alföldi Róbert durván beszólt a rendszernek: ilyen mondatokat még tőle se vártunk

Forrás: nol.hu

Alföldi nem cicózik

Valami egészen szürreális dolog történt tegnap Zalaszentgróton, ahol a színházi világból jól ismert Veiszer Alinda beszélgetett Alföldi Róberttel, a népszerű rendezővel, a Nemzeti Színház korábbi sikeres igazgatójával. Annyit máris elárulhatok: nem csak a művészet került szóba. Alföldi úgy kifakadt a rendszer ellen, hogy olyat még nem láttunk…

A 444. hu számol részletesen az estről: már az eseményt megelőző fennforgások is abszurd drámába illőek, ugyanis a zalai fideszes képviselő, egy bizonyos Vigh László nevű, gyakorlatilag a kádári időket megszégyenítő módon megakadályozta, hogy a rendező részt vegyen egy színházi beszélgetésen.

Ezért új helyszínt kellett az egész rendezvénynek keresni.

Eredetileg ugyanis politikamentesnek szánták az estet. Ám miután a szervezők „technikai okokra hivatkozva” lemondták (amiről utóbb kiderült, hogy nyilvánvaló hazugság), nem lehetett megkerülni a közélet kérdéseit sem.

„Abban nőttem fel, hogy ha igazságtalanságot érzek, akkor kutya kötelességem tenni valamit”
jelentette ki előbb nyíltan a sztárrendező (Bár több ilyen ember lenne!). Majd amikor Veiszer Alinda megkérdezte tőle, hogy ő vajon baloldalinak vallja-e magát, arra nagyon frappánsan csak annyit mondott:
„Ami belőlem érdekes, az mind az, hogy én magyar vagyok”
Kiváló válasz, Alföldi úr! Nem engedhetjük tovább, hogy a fideszes tolvajok kisajátítsák maguknak a magyarságot! Ezután azonban egyértelműen sötétebb tónusúvá vált a beszélgetés. Az egykori színidirektor ugyanis nem bírta magába fojtani az érzéseit és a diáktüntetőket érő vegzálásokra utalva kifakadt, hogy
„nem juthatunk el oda, hogy 16 éves gyerekeknek büntetéseket küldünk, csak mert ki merik nyitni a szájukat”
majd hozzátette

„Ettől dühös vagyok, üvölteni tudnék”.

És kétségtelen: mi is vele üvöltenénk haragunkban. Hát milyen ország az, ahol a nép által megválasztott képviselő megakadályozhat egy szabad beszélgetést? Milyen nemzet az, amelyik tűri, hogy gyerekeket büntessenek meg 50 ezer forintokra, csak mert véleményük van a dolgokról?

Kezd nagyon egyértelművé válni, hogy ma már nem elég színésznek, rendezőnek, újságírónak, anyukának, szobafestőnek, eladónak, virágkötőnek vagy banki menedzsernek lenni. Ma politikusnak kell lenne. Politikussá kell válni és merni kell beszélni. Bátran és őszintén. Ahogy Alfölditől látjuk. És akkor vége lesz ennek a rémálomnak.

 

loading...