Orbán Viktor most törvényt sérthetett: fékezhetetlenül tombol a politikai pedofília?

Kép forrása: MTI

A miniszterelnök bűne

Azt már megszokhattuk, hogy Orbán Viktor nem tisztel sem Isten, sem embert. Ha hatalmi céljai és politikai ambíciói úgy kívánják, szemrebbenés nélkül árulja el korábbi barátait, köpi szembe a társadalmat és kezdi el a teljes ellentétét hazudozni annak, amit korábban mondott. Vagy hazudott. Ám a legújabb lépése már nem csak felháborító. Hanem talán törvénysértő is.

Mostanában egyre-másra bukkantak fel olyan képek, ahol fideszes maffiózók politikusok gyerekekkel fényképeztetik magukat. Mint például itt is:

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Ennek apropóján készített az mno.hu egy bővebb interjút Gyurkó Szilviával, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítójával. A szakember véleménye lesújtó képet fest Orbán Viktorról és bizony a törvénysértés gyanúját is felveti.

Gyurkó szerint ugyanis „amikor egy politikus csak azért látogat meg gyerekeket, hogy saját magáról beszéljen, s ez a nyilvánosságnak szól, akkor a gyereket egyszerűen eszközként használja.

Törvény is kimondja: nem szabad köznevelési intézményekben semmiféle politikai rendezvényt tartani, amikor ott vannak a gyerekek.”

Tehát a törvény alapvetően a gyerekek jogait védi. A szakember arra is kitér, hogy a Facebookon 12 év alatti lurkók nem is szerepelhetnek, tehát ha egy politikus feltölti a fiatalok arcképét azzal a hatályos magyar törvényeken túl a közösségi oldal szabályzatát is súlyosan megsérti. Arról már nem is beszélve, hogy egyszerűen nem találok szavakat, amivel leírhatnám a felháborodásomat annak az emberi lénynek a gondolatvilágán, akinek például az alábbi eseménysor az eszében megfogant:

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Ez a bizonyos eset még régebben Csepregen történt és gyakorlatilag legsúlyosabb rákosista idők hangulatát idézi föl: a tanár és a pártkatona nem egy kibontakoztatásra váró tehetséget, hanem a saját karrierjének biztosítására alkalmas politikai túszt lát a gyerekekben. Biodíszletet, akinek a dolga, hogy térdepeljen, elfogadja a Mikulás-napi ajándékot és lelkesen mosolyogjon a fényképeken. Ez tűrhetetlen.

Gyurkó Szilvia hasonlóan szigorú végkövetkeztetést von le:

„A politikusok valószínűleg nem számítottak rá, hogy ekkora gondot fog okozni, ha gyerekkel kampányolnak, mert a korábbi választásoknál ezt következmények nélkül lehetett csinálni. Csak mostanában kezdtünk el nagyon határozottan beszélni arról, hogy a gyerek nem eszköz. A felnőtteknek mindig meg kell kérdezniük saját magukat arról, hogy amibe bevonják a gyereket, az a gyerekről szól-e, vagy a felnőttről. Tehát ha én politikusként kimegyek egy olyan helyre, ahol gyerekek vannak, és ott fotókat készítek azért, hogy a Facebookomon megjelenjen, akkor az rólam szól. A gyereknek sosem érdeke, hogy megjelenjen egy kampánykiadványban.

Foglaljuk össze: a Fidesz, élén a miniszterelnökkel folyamatosan visszaél a gyerekek jogaival, tehát gyakorlatilag törvényt sért. A kérdés az, hogy április 8-a után lesz-e, aki elszámoltatja őket ezért? Én nagyon remélem, hogy igen.

loading...