Márky-Zay Péter beüzent Orbánnak és az ellenzéknek: Hódmezővásárhely győztese is beszáll a kampányba

Forrás: facebook

Alakul a szövetség

Még alig szusszanhatta ki magát a hódmezővásárhelyi csata győztese, a friss polgármester, Márky-Zay Péter, máris kénytelen volt visszatérni a politikai ringbe: együttműködésre szólította fel az ellenzéki pártokat, koordinációt sürget az egyéni körzetekben és még a választóknak is segít!

Az index.hu beszámolója szerint

Márki-Zay Péter éppen azon van, hogy országos szintű legyen a koordináció, de legalábbis tiszta legyen, hol, ki a legerősebb jelölt a Fidesszel szemben.

Szerda délután ugyanis a különböző civil tömörülésekből álló szerveződés „A változás esélye” címmel esélyes jelölteket mutatott be.

Márky-Zay egyértelműen arra buzdított mindenkit, aki elkötelezett a Fidesz leváltása mellett, hogy egyéniben a legesélyesebb jelöltre adja a voksát, a listás szavazáson pedig ki-ki ízlése szerint voksoljon. Hogy könnyű legyen megtalálni a legesélyesebb jelöltet, létrehozták a rendszervaltas2018.hu weboldalt, ahol megnézhetjük, kire érdemes ikszelnünk a saját lakóhelyünkön.

Mindez kétségtelenül hatalmas előrelépés lehet a választás hajrájában. A négy évvel ezelőtti egyesült ellenzék („Kormányváltók”) helyett most egy sokszínű, egymással hol versengő, hol együttműködő csapat áll Orbán Viktorra szemben. Bár elsőre könnyen összezavaró lehet a sok párt és sok politikus neve, ez a módszer mégis működhet, mert

egyetlen közös ellenség híján a Fidesz nem tudja lejáratni az ellenzéket, hiába az elképesztő média túlerő.

Ám ahhoz, hogy ez a stratégia sikerrel járjon, szükség van egy nagyon fontos dologra: mindenkinek tudnia kell, ki a legesélyesebb jelölt a körzetében. Éppen ezért érdemes minél több embernek eljuttatnunk például Márky-Zay weboldalát. Segítsünk tájékoztatni egymást! Közös erővel április 8-án elhozzuk végre a változást!

 

loading...