Friss botrány: feljelentették a fideszes jelöltet – ha a vádak igazak, Orbánig felmenően borulhat a láncolat

Kép forrása: Koszticsák Szilárd - MTI

A fideszes jelöltek vaskos listával rendelkeznek az őket támogató lakosokról, illetve az ellenzőkről is, ezt megtudhattuk már az elhíresült Kubatov-botrány kapcsán. Ez a rendszer viszont annyira mégsem működhet jól, hogy a tapolcai jelölt, Fenyvesi Zoltán felvesz 400 ajánlóívet reggel, aznap délután pedig lead 125 kitöltöttet, vagyis jócskán túlhaladja az 500 érvényes ajánlást.

Ez másoknak is feltűnt, ezért 849 gyanús ajánlás miatt fordultak a rendőrséghez.

Magyar Nemzet a birtokába jutott feljelentés alapján azt írja, hogy összesen ennyi esetben nem azoknak a polgároknak az aláírása szerepel a Fenyvesi Zoltán tapolcai fideszes képviselőjelölt által leadott ajánlóíveken, akiknek az adatait felvezették rájuk.

A feljelentő szerint az aláírásokat a helyi Fidesz-irodában másolta az ívekre négy ember, az adatok pedig korábbi, a rezsicsökkentés melletti és a „betelepítés” elleni aláírásgyűjtésekből származnak.

Másképp nem lett volna lehetséges – írta a feljelentő –, hogy Fenyvesi a hétfőn reggel felvett 400 ajánlóívet kedden kora délután már le is adta. Azt is állítja, hogy a hamisítókat meg is tudja nevezni – foglalja össze az esetet a HVG.

Az ügyben most az ügyészség döntésére várunk, három napja van elrendelni az esetleges nyomozást. A kérdés, hogy egy fideszes jelölt esetében vajon ezt bevállalja-e. Ha igen, egészen Orbánig felmenően borulhat az egész rendszer.

loading...