A 27 éves pártelnök durván beolvasott a Kétfarkú kutyáknak – nem fogod kitalálni, hogy miért

kép forrása: frontoldal.hu

Nem hívnám az év legabszurdabb sztorijának, de mindenképp említésre méltó, hogy a 27 éves Cseh Miklós aki a Népi Front nevű, magát „radikális baloldali, rendszerellenes antikapitalista pártnak” jellemző, eddig a közéletben teljesen ismeretlen párt elnöke nekirongyolt a Kétfarkú Kutya Pártnak. A régebben egyébként Thürmer Gyula pártjában politizáló fiatalember olyasmit kifogásolt a tegnapi rendezvényeken, amiről még Biszku Béla is azt gondolná, hogy ártatlan vicc: a békemenet közbeni „a párttal, a néppel” című egykori komcsi dal bömböltetését.

A nyílt levelét szó szerint idézzük.

„Kedves Kétfarkú Kutya Párt!

Nem találkoztunk még személyesen, ezért először is szeretnék bemutatkozni nektek. Cseh Miklós vagyok, 27 éves újpesti lakos, amolyan hétköznapi dolgozó srác. Egy a sok közül, akik nap, mint nap munkába mennek és onnét fáradtan térnek haza. Tetszett a gondolat, hogy a Bayer Zsolt-féle fideszes birkamenet ellenpólusaként a Kétfarkú Kutyapárt is meghirdette a saját menetét. A gyűlölettől átitatott magyar politikában a humor enyhe vigaszt nyújt azoknak, akik legszívesebben sírnának az országot módszeresen kifosztó oligarcha-kormány ámokfutása matt. Bár eddig nem voltam a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsa, a mai nappal bebizonyosodott, hogy soha nem is leszek. Pedig imádom a kutyákat, nekem is van egy, Bercinek hívják. Szelíd és okos jószág, nem ugat hazugságokat, ellentétben sok más politikusokkal. Azzal húztátok ki nálam a gyufát, hogy a március 15-i rendezvényeteken „A Párttal a néppel egy az utunk” c. kommunista indulót játszottátok az utcán. Nyilván így akarjátok a Fideszt és a kommunistákat összemosni. Nem éltem a Kádár-rendszerben, mégis vérig sértettetek azzal, hogy a kormány parodizálásnak céljából szocializmus emlékét mocskoljátok. Kérdem én, mire föl vontok párhuzamost Orbán és Kádár között?

A Kádár-rendszerben nem fagytak halálra az utcán a hajléktalanok, merthogy nem voltak olyanok. Mindenki dolgozhatott, a munkájáért pedig tisztességes fizetést járt, amiből meg lehetett élni, sőt, családot lehetett alapítani. A kapitalizmus mindezt felszámolta. Kaptunk helyette munkanélküliséget, fizetésnek csúfolt minimálbért, közmunkaprogramot, feketén való foglalkoztatást és miegymást. Csak normális fizetéseket nem. Hogy van merszetek azt állítani, hogy a Kádár-rendszer létbizonytalansága és az orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszerének szolidaritás-hiányos, antihumanista mentalitása ugyan az?! Nézzük csak tovább!

A Kádár-rendszerben nem volt probléma lakáshoz jutni. Most, ebben a látszatdemokráciában olyan magasak a lakás és albérletárak, hogy alig lehet őket megfizetni! Ez lenne a nagy párhuzam Kádár és Orbán között? Ott van például a korrupció kérdése! A szocializmusban a közpénzeket nem ellopták, hanem a lakosság életkörülményeinek és kulturális színvonalának emelésére fordították. Épült iskola, kórház, lakótelep, mozi, kultúrház, gyár és sok minden más. Tessék lemenni vidékre, még ma is állnak az épületek. Vagy a romjaik. Az Orbán-kormány alatt állampolitikává vált a közpénzek lenyúlása, az irracionális összegeket felemésztő pályáztatás! Néhány fideszes oligarcha a  legkisebb szégyenérzet nélkül harácsolt össze magának olyan irdatlan mennyiségű vagyont, hogy sem nekik, sem dédunokáinak nem lesz gondjuk az életben!  Közben pedig 3 millió ember nyomorban él és százezrek készülnek elhagyni az országot a reménytelenség, kilátástalanság miatt. Mindezek fényében azt akarjátok nekem bemagyarázni, hogy a Kádár-rendszer lényegében ugyan olyan, mint az Orbán-kormány? Hol voltak a szocializmusban ekkora társadalmi és szociális különbségek? Sehol! És akkor még nem beszéltünk arról, hogy nem a szocializmusban, hanem a kapitalizmusban vált általános jelenséggé az orvos és ápolóhiány, Orbánék törölték el a korkedvezményt a rendőrök, tűzoltók esetében és ők fogadtak el munkavállaló-ellenes Munka Törvénykönyvet, nem a kommunisták!

Kedves Kutya Párt!

A Fidesz és a kommunisták között zongorázni lehet a különbséget.  Azzal, hogy egyenlőségjelet tesztek az őrült Orbán és Kádár közé, ugyan olyan alacsony szintre süllyedtek, mint azok a kormánypárti bérfirkászok, akik ma élen járnak a történelem meghamisításában. Hagyjátok abba a kommunisták és a Fidesz összemosását! Hagyjátok abba a hazudozást! Sért engem és sérti a nagyszüleimet is, akik egy életen át tették becsülettel a dolgukat, azokban az „átkos kommunista” időkben. Ha annyira meg akarjátok találni Orbán XX. századi megfelelőjét, vegyétek elő Horthy Miklóst! Hiszen a mai Magyarország nem a 60-as, 70-es évek békés építő légkörére hasonlít, hanem a horthysta 30-as évekre, ahol tombolt a nacionalizmus és az antiszemitizmus (ma migránsozás), ahol óriási méreteket öltött a munkásnyomor, ahol mindennapos volt a kilakoltatás és ahol épp úgy működött az uram-bátyám világ, mint most a haveri kapitalizmus.

Elég volt a kommunistázásból!

Üdvözöl titeket Cseh Miklós, 27 éves magyar állampolgár, munkás”

Amikor az ember azt gondolná, hogy a fiatalság valami új szellemet hoz el a magyar közéletben, Cseh Miklós valami saját maga és a maroknyi pártja által felállított régi, nosztalgikus víziót kerget, és a Fidesz botrányai, esetleg a Kósa-féle botrány, vagy éppen a Tiborcz-ügy nem foglalkoztatja. Az viszont igen, hogy egy komcsi dalt nyomnak a kétfarkúak a békemeneten.

Te mit gondolsz erről? Írd meg kommentben, nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

loading...