Ma bukhat meg a kormány: könnyen megtörténhet, amire mindannyian várunk

Forrás: nol.hu

A király meztelen

Egy percig ne legyenek kétségeink: ez a március 15-e nem olyan, mint egy átlagos március 15-e. Ma végre bekövetkezhet, amire oly régóta várunk és eljöhet Orbán Viktor bukása. Hogy miért? A válasz már itt van az orrunk előtt. Csak észre kell venni.

Az ünnepek nagyon fontosak egy nemzet életében. Ezek jelentik az összetartás alapját. Különösen igaz ez, ha a nemzeti ünnep a szabadságról szól és arról, hogy bátor emberek képesek a kezükbe venni a sorsuk alakítását és mernek nagyot álmodni, mernek hinni egy zsarnok nélküli Magyarországbanl. De vajon megtörténhet a csoda 2018-ban is? Van még esély a változásra vagy pedig semmi másról nem szól március 15-e, mint a nosztalgiáról és eszetlen fantáziálás?

Az elmúlt napokban – mind látjuk – felforrt a magyar politika. A miniszterelnök vejének Elios-botránya, a hódmezővásárhelyi vereség, Lázár nem-saját-kastélya, Semjén Zsolt vadászata és Kósa Lajos gigantikus csalása mind egy irányba mutatnak. A kormány sérthetetlenségének mítoszát előbb csak alámosta a botrányok váratlan sorozata, majd a kapkodó, eszetlen és hazug magyarázkodások, olcsó kifogások következtében el is sodorta a mindent elöntő valóság-cunami a kormányzat maradék hitelét is. Amikor a miniszterelnök már csak annyit tud böffenteni a felmerülő vádakra, hogy

„Kampánylyukból kampányszél fúj.”

és meg sem próbál úgy tenni, mintha tudná tagadni a nyilvánvalót, akkor az egyértelmű jele a végromlásnak.

Forradalom 2018

Így érkeztünk el a mai naphoz, amikor is a főváros utcáit – ahogy 1848-ban is – ellepik majd a szabadságukért küzdő tömegek. Olyan emberekről beszélünk, akik 8 borzasztó éve tűrik a megaláztatást, amit Orbán és bűnbandája tesz velük nap nap után. Olyan emberekről, akik amúgy is végtelenül dühösek, az elmúlt napok pusztító botránysorozata nyomán pedig végképp betelt náluk a pohár.

Velük szemben Bayer Zsolték egy fáradt békemenetet szerveznek, azt sem magyarokkal, hanem import-bértüntetőkkel. A fanatikus elvakultakon kívül ugyanis már csak erre futja. Ennyi maradt az egykor szebb napokat látott „polgári Magyarország” eszméjéből. Bérrettegők. Nincs is mit mondani róluk a továbbiakban.

Felemeli hangját ugyanakkor a „forradalmi” diákparlament, akik szinte rögtön a Karácsony Gergely vezette tüntetése után tartják a saját rendezvényüket. Elég sok „tüntetési tapasztalat” tükrében mondom: meg lennék lepve, ha a tömeg nem vonulna át az Operához, hogy ott egyesüljön a diákok seregével.

És itt jön a lényeg. Egy szimbolikus napon minden cselekedet maga is szimbolikus erejű kisugárzással bír, melyek üzenete átjárja majd a társadalom egészét. Ha ez a sok különálló akarat képes egységgé kovácsolódni, az megüzenheti az egész országnak, hogy eljött az idő megfogni egymás kezét és a márciusi ifjak példáját követve elzavarni a gonosz diktátort. Ha pedig ez ma megtörténik, akkor Orbán Viktor megbukott. Akkor pedig április 8-án ezt már mindössze csak törvényessé kell tennünk.

 

loading...