Lendvai Ildikó csúnyán lealázta a hablatyoló Kósa Lajost: miniszter így még nem égett szégyenében

Forrás: Pesti Bulvár

Lendvai bekeményít

„Én Kósa Lajos minden szavát elhiszem. Csak nehezen bírom a tempót.”

Így kezdte szarkasztikus facebook posztját Lendvai Ildikót, aki alaposan felpaprikázhatta magát a tegnap kirobbanó Kósa-botrány kapcsán. Azért gondolhatjuk, hogy így történt, mert a népszerű baloldali politikus régen szentelt ekkora figyelmet arra, hogy porcikáról porcikára szétszedjen egy kormánypárti minisztert. Figyeljük csak:

„Reggel elhittem, hogy Kósa Lajos nem olvasta a Magyar Nemzetet, de azt tudja, hogy ami benne van, az kamu. Elhittem, amikor a kormánypárti sajtó azt is közölte, hogy a közjegyzői nyilatkozat hamisítvány, nincs is rajta név meg dátum.
Kicsit később elhittem, hogy az ügy nem úgy kamu, hanem másképp, mert Kósa Lajosnak eszébe jutott, hogy valami német örökösnőről lehet szó. Megértem, hogy ez nem azonnal jutott eszébe, hiszen olvastam, hogy Németországban össz-vissz 21 embernek van legalább ekkora vagyona. Végül is lehet, hogy a másik 20 is Kósát kereste meg, (ki mást?), honnan tudta volna hirtelenjében, melyikről ír az újság.”

Ám itt nem állt meg Lendvai, hanem szépen előhozatta a nehéztüzérséget a raktárból és – hogy úgy mondjam – durva politikai ágyúzásba kezdett:

„Aztán elhittem, hogy inkább egy csengeri háztartásbeliről van szó, és Kósa Lajos a közjegyzőt is ismeri, de nem emlékszik, milyen ügyben járt nála. Ez is teljesen életszerű, hiszen az embert naponta keresik meg szabolcsi háztartásbeliek 1300 milliárd forintos örökséggel, arrafelé ez gyakori. (Sajnos én valószínűleg kalandor-benyomást kelthetek, mert 20 éves képviselőségem alatt valahogy soha senki nem fordult hozzám még 1300 ft elhelyezése érdekében sem. Bezzeg Kósának az az őszinte, becsületes tekintete…).”

Itt már nem kevés iróniával fűszerezte azt bizonyos paprikás becsináltat (á lá Kósa), ám a java még csak ezután következett:

„Később elhittem Kósának, hogy a közjegyzői nyilatkozat mégis valódi, és örültem, hogy az is eszébe jutott: többször is jártak a közjegyzőnél, mert a szerződésnek több változata készült. Csak azt az egyet hiszem el nehezen egy ilyen kiváló elméről, hogy csupán 4-5 év múlva kezdett el gyanakodni a történetre. Azt viszont megint elhiszem, hogy az egész rögtön kiment a fejéből, ezért nem szólt sem a rendőrségnek, sem a főnökének, hogy volt itt valami bagatell összeggel egy kis bonyodalom. Persze, hogy kiment a fejéből, hiszen ma már megint ezermilliárdok fölött kell rendelkeznie a Modern Városok programban.”

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Lendvai itt már egészen örkényi szintre emelkedik a magyar politikai abszurd megfogalmazásában. Végül úgy zárja a posztot, hogy:

Na most két eset van. Vagy szerencsétlen Kósa egy pénzügyi idióta, született balek, nem lenne szabad egy fillért se rábízni: még a végén megveszi egy szélhámostól a Lánchidat. Akkor ezért kell gyorsan a kassza mellől eltávolítani. Vagy mégsem kell mindent elhinni neki, és valami nagyon büdös dologról van szó, ami akár nála följebb mutathat – akkor ezért kell mennie. Mert ne felejtsük el: 2012-13-ban még Simicska volt minden fideszes pénzügy tudója, és a papírok véletlenül az ő lapjában jelentek meg. Simicskát pedig Kósa nem érdekli. Ő Orbánra lő.”

Lendvai bekeményít – második rész

Ám még ennyi sem volt elég a remekül brillírozó Lendvainak. Ezúttal tényleg nagyon felszaladhatott benne a pumpa, látva mindazt az ökörséget, amit a Fidesz mostanában művel, hiszen egy második posztban így alázza szénné az egész bűnbandát mindenestül úgy, ahogy van:

„Barátaim gyanakodnak: Semjén vadászkalandja csak fedősztori, a miniszterelnök vejének ELIOS-botrányát hivatott takarni. Akkor viszont Matolcsy villaügye a fedősztori fedősztorija, hogy ne beszéljünk a vadászatról, és persze a vő üzletéről. A fedősztori fedősztorijának a fedősztorija pedig Kósa mai ámokfutása az 1300 milliárd körül, hogy elterelje a figyelmünket a vőről, a miniszterelnökhelyettesről és a bankelnökről. 
Nem mondom, hogy a fazekak kicsik, de a fedők egyre nagyobbak rajtuk. Hogy Kósa horribilis összegekről szóló történetét is lefedjék, ahhoz már akkora hír kellene, hogy valaki ellopta az országot.
Ja, hogy az már megtörtént?”

 

loading...