Tarlós István fellázadt Orbán ellen: a főpolgármesternek most elszállt az agya

Kép forrása: MTI

Váratlan fordulat

Valami egészen döbbenetes dolog történt a magyar politikában. Budapest főpolgármestere (a második legerősebb választott pozíció Magyarországon), Tarlós István fellázadt Orbán Viktor ellen!

A történet a következő: a Parlament tegnap hozta meg a magyar Tenisz Szövetség elnöke által benyújtott javaslatot, amely megengedné, hogy egy 26 méter magas teniszstadiont építsenek a Margitszigetre. És mivel ez a beruházás kiemelt minősítést kapott, nyugodtan figyelmen kívül lehetne hagyni bármilyen természetvédelmi előírást.

Az MTI szerint ugyanis

„az új épületet és az ideiglenes lelátókat illetően nem kell figyelembe venni a fővárosi önkormányzati rendeleteknek a parkolás rendjére, az építtetők személygépkocsi-elhelyezési kötelezettségére, a fás szárú növények védelmére, kivágására és pótlására vonatkozó, valamint az árvízvédelemmel összefüggő előírásait.”

Ez pedig kiverte a biztosítékot Tarlós Istvánnál, aki nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy

„a döntést a főváros nem hajtja végre.”

Mivel már csak az április választás után ül össze az Országgyűlés, a konfliktus akár hónapokon keresztül is elhúzódhat. Érdekes, hogy Tarlós pont a kampányhajrára időzítette ezt a lépését. Vajon üzenni akart ezzel? Behúzta a kéziféket és jelezte Orbán Viktornak, hogy a budapestiek bajszát ne húzogassa? Vagy a Fideszen belüli rivalizálásnak lehetünk tanúi? Esetleg egyszer az életben a főpolgármester tényleg Budapestet akarta megvédeni a kormány eszetlen tombolásával szemben? Bármelyik is az igazság, abban mind egyetérthetünk, hogy ami Orbán Viktort gyengíti, az az egész országnak jó.

loading...