Örömhír: Matolcsyék szerint átlagosan 22 millió forint vagyona van minden magyar háztartásnak!

Forrás: nol.hu

A magyar háztartások GDP-arányos pénzügyi megtakarításai jelentősen növekedtek a 2008-as gazdasági válság óta és nemzetközi összehasonlításban is magasnak mondhatók – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ezzel nem is lenne baj, hiszen a válságból való kilábalás még abban az esetben is növekedést eredményez, ha az aktuális kormány elharácsolja a pénzünket. Mindenesetre legyünk jóhiszeműek, és mondjuk azt, hogy elhisszük Matolcsyéknak ezt az adatot!

A következő MNB-kimutatás azonban egészen mást sejtet:

A magyar háztartások bruttó vagyona 2015 végén 90 ezer milliárd forint volt, ami átlagosan személyenként 9, háztartásonként 22 millió forintnak felel meg, amelynek csaknem felét a pénzügyi eszközök adták – állapította meg a jegybank a háztartások vagyonáról és finanszírozási folyamatairól kedden kiadott elemzésében.

Ha ez nem lenne elég, a Magyar Nemzeti Bank azt az örömteli adatot is közli velünk, hogy a magyar háztartások eladósodottsága ugyanakkor a legalacsonyabbak között van továbbra is az EU-ban. A könyvben bemutatott eredmények szerint 2014 végén az egy háztartásra jutó nettó vagyon Magyarországon magasabb volt, mint Szlovákiában, vagy Lengyelországban.

Magyarország büszke és erős európai ország!

loading...