Friss: Balog Zoltán olyan beismerést tett, amilyet fideszes politikus még soha!

MTI Fotó: Emmi/Bartos Gyula

„Figyelmeztettem a területért felelős államtitkárt”

– mindössze ennyit mondott Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a Parlamentben a szocialista Harangozó Tamás kérdésére, aki Mengyi Roland korrupciós botrányával kapcsolatban érdeklődött, mégis, mindent beismert vele. Balog ugyanis eddig azt állította, hogy amint eljutott a NAV levele Farkas Anikó kabinetfőnökhöz, egyből értesítette a minisztert, hogy a tárca egyik kiírására figyeljenek oda. Balog aztán azt mondta, hogy kérte a kabinetfőnököt, hogy szóljanak erről a területért felelős Köpeczi-Bócz Tamás államtitkárnak is, hogy megakadályozzák azt, hogy a csalók megnyerjék a pályázatot.

Farkas azt mondta, hogy így járt el, ahogy a miniszter kérte, tehát értesítette Köpeczit, azonban az ügyészségen az államtitkár az egészet tagadta, azt mondta, ő nem tudott semmilyen levélről, nem kapott ilyen figyelmeztetést.

Balog tehát a mai „figyelmeztetésével” cáfolta az államtitkár vallomását – szúrta ki a beismerést az Index.

Most Balog határozottan kabinetfőnökének állítását erősítette, és annak ellenére, hogy ezzel áttételesen egykori államtitkárát hamis tanúzás vádjába keverte, úgy véli, csak hisztériakeltés zajlik, a minisztériuma semmilyen korrupciós ügyben nem vett részt, minden törvényesen zajlott. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy az ügyészség lezárta a nyomozást.

Ha a Polt-féle ügyészség esetében a nyomozás lezárulta bármire is bizonyíték, akkor Balognak tényleg nincs semmi a tarsolyában, hogy fedezze a Mengyi-ügyben érintett társait…

loading...