Megint jön Putyin! Nem fogod kitalálni, hogy miért…

Egy éven belül másodszor is Magyarországra látogathat Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin. A Magyar Judo Szövetség elnökének titkára megerősítette a Magyar Nemzet azon értesülését, hogy az orosz elnök hétfőn elfogadta a szövetség meghívóját, és részt fog venni az augusztus 28-ai cselgáncs-világbajnokság megnyitó ünnepségén.

A Magyar Nemzet szerint orosz államfő csak rövid látogatást tesz hazánkban, délután érkezik meg a gépe a Liszt Ferenc repülőtérre, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel fog tárgyalni. A napilap úgy értesült, hogy a már régen húzódó paksi atomerőmű lesz a megbeszélés középpontja.

Hozzátartozik még a Magyar Nemzet információihoz, hogy az elnöki vizitet megelőzően Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter július 4-én hivatalos látogatáson fog részt venni Moszkvában, ahol találkozik majd Szergej Lavrov külügyminiszterrel és az orosz ortodox egyház főméltóságaival.

Állítsuk meg Brüsszelt, indítsuk meg Moszkvát!

Brezsnyev nem járt annyit Magyarországra, mint mostanság Putyin. Ez a politika iránt kevésbé érdeklődőknek elsődlegesen azt fogja jelenteni, hogy megint nem tudnak majd közlekedni a városban. A politika iránt fokozottabban érdeklődők azonban már tudják, hogy hosszú távon is jelentős következményei lesznek az orosz elnök Magyarországra jövetelnének.

A két csoport azonban nem különbözik sok mindenben, hiszen a látogatás azt is érinteni fogja, aki nem akar inkább a közélettel foglalkozni. A Paks 2 erőmű létrehozására fordított 4200 milliárd forintos beruházási forrásból akár százezer magyarországi munkahely születhetne. Százezer munkanélküli juthatna rendszeres jövedelemhez. Ehelyett a szintén milliárdokba kerülő plakátok üzeneteitől megnyugszunk: Magyarország erős és büszke európai ország.

Ennyi valóban elég nekünk a megnyugváshoz?

loading...