Valamit nagyon elfelejtettünk a Momentummal kapcsolatban: megmutatjuk!

Kép forrása: Népszava

Nagy Zsolt az alábbi írást küldte be az Ellenszel.hu-nak.

Amikor megírtam ezt a cikkemet, e-mailt küldtem a Momentum Mozgalomnak, hogy kiderüljenek a részletek azokról a kérdésekről, amiket a párt adott be a Nemzeti Választási Irodához elbírálásra. Nevezetesen a miniszterelnöki mandátum hosszával kapcsolatban, a kérdéseket a Momentum két formában is beadta elbírálásra, mindkét kérdést elküldték az Ellenszel.hu-nak:

  • “Egyetért-e Ön azzal, hogy a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény úgy módosuljon, hogy ne lehessen miniszterelnöknek javasolható és megválasztható az a személy, akit korábban az Országgyűlés legalább két alkalommal miniszterelnöknek megválasztott?”
  • A másik: “Egyetért-e Ön azzal, hogy ne lehessen miniszterelnöknek javasolható az a személy, akit korábban az Országgyűlés legalább két alkalommal miniszterelnöknek megválasztott?”

A Momentum azt válaszolta, hogy az NVI-nek nyolc napja van elfogadni a kérdéseket, vagy indoklással visszautasítani azokat. Ezek közül egyik sem történt még meg. Ezt egyébként a mai napon a portálunk kérésére a Momentum sajtóosztálya is megerősítette. A probléma csak az, hogy a kérdések április 4-én lettek leadva, a naptárra nézve pedig nyilvánvaló, hogy a NVI határideje 14-én lejárt (és így még a hétvégét nem számoltuk bele). A választási bizottság honlapján megtalálható az összes beadott kérdés, és jól látható, hogy még olyan más ügyekkel sem foglalkoztak, amik már a Momentum kérdései előtt aktuálisak lettek volna.

A Fidesz a bürokrácia csökkentését és egyszerűesítését ígérte. Úgy tűnik, nem tartott be a szavát, ugyanúgy, ahogyan a többi ígéretét sem. A hatóságok képtelen határidőre elvégezni a munkájukat.

loading...