„A Jóisten küldte nekünk Orbán Viktort” – itt az év videója, amitől pislogni sem tudunk

Néha azt gondolja az ember, hogy nem létezik akkora sötétség, mint ami az Orbán-hívek fejében van, viszont egyre több olyan képi- és hangfelvétel lát napvilágot, ami sajnos arra enged következtetni, hogy nem véletlenül ülnek fel az emberek a primitív kormánypropagandának.

Az Értelmiségi kisnyugdíjas nevű Facebook-oldalon találtuk azt a videót, ami kitűnően összegzi korunk mételyét, az emberi butaságot. Az anziksz egyrészről vicces, másrészről elkeserítő, hiszen valós sziluettekből vágták össze. Ha a való életben is látni szeretnénk hasonlót, elég kilátogatnunk egy békemenetre vagy bármely kormánypárti megmozdulásra.

Láthatóan az embereknek arról sincs fogalmuk, hány zsidó él Magyarországon, az uszítás mégis működik, hiszen a „Soros tehet mindenről” típusú szalonzsidózás megtette hatását. Olyanokat gyűlölünk, akiket nem is ismerünk. A Fidesznek ez a célja. Folyamatosan fenntartani egy ellenségképet.

George Orwell ezt kitűnően megfogalmazta az 1984 című regényében:

„Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen.”

loading...