Van Isten! Megéltük a pillanatot: egy fideszes parlamenti képviselőt le fognak csukni

Szinte hihetetlen, hogy egy szocialista képviselő Polt Péternek feltett kérdésére adott válaszból kell megtudnunk, hogy lezárult a nyomozás a fideszes bűnszövetségi fej után. Itt már nem lehet nem vádat emelni.

Hét gyanúsított kihallgatása után a vád:

  • különösen nagy vagyoni hátrányt okozó,
  • bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete,
  • hivatali vesztegetés,
  • illetve „vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt”
 A vádlott pedig nem más, mint a fideszes

Mengyi Roland ügyében. Ez Polt Péter legfőbb ügyész írásos parlamenti válaszából derült ki, amit Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdésére adott.

Polt Péter válasza szerint öt gyanúsítottat letartóztattak, most szabadlábon védekeznek. A nyomozás lezárult, következik a vádemelés. A válaszból nem derül ki egyértelműen, hogy személy szerint Mengyi Rolanddal pontosan mi történt.

Harangozó Tamás a 24.hu-nak elmondta, a legfőbb ügyész válaszából kitűnik, hogy nagyon komoly bűncselekmények zajlottak a fideszes képviselő körül. Mengyiék azonban nem egyedül, saját szakállukra követhették el azokat, szerinte rendszerszintű jelenségről van szó, és lassan egyértelművé válik, hogy az ügyek összeérnek egymással.

A szocialista képviselő azt is megjegyezte, hogy furcsa, hogy az esetek súlyosságához képest most nem lehetett látni politikusokat vezetőszáron, és a nyomozásról sem adtak ki olyan információkat, mint amilyenek az ellenzéki politikusokat érintő ügyekben már szokásossá vált.

Ha emlékszünk még a meghurcolt szocialista politikusokra, nekünk is bevillan a soha nem létezett nokiás doboz vagy éppen Hiszékeny Dezső ügye, de persze a „cellalakó” Hagyóról is beszélgethetünk, aki most kapott erkölcsi bizonyítványt, esetleg az ajkai MSZP-s polgármester Schwartz Béláról, akit ugyanúgy meghurcolt a hatalom.

Mengyiről csak ennyi szó esett, de végre egy a valódi bűnösök közül, aki börtönbe fog menni!

loading...