A DK betiltaná az Egri Csillagokat

Kép forrása: 24.hu

A baloldali ellenzéki párt így reagált arra, hogy a kormány megtiltaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú felhasználását, ezzel nehéz helyzetbe hozva a Heinekent vagy a San Pellegrinót.

„Az Orbán-kormány ismét ráérzett a magyarság legsürgetőbb problémájára, és minden olyan terméket be akar tiltani, amely a logójában vagy csomagolásában ötágú vörös csillagot használ. Korunk nemzeti ifjai így végre leszámolnak a kommunizmus olyan emlékeivel,

mint a Heineken sör, a San Pellegrino ásványvíz, a Milky Way csoki vagy a Converse cipők, amelyek egyaránt a szovjet párttitkárok bűnös luxusának részét képezték” – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Mint ismert, Semjén Zsolt és Lázár János azt javasolja, hogy meg kell tiltani az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú felhasználását. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője egy mai sajtótájékoztatón elismerte, hogy a Heineken is valóban érintett, de ezt „a sört senki nem akarja betiltani természetesen, a címkén lévő vörös csillagról van szó” – mondta. Megjegyezte, hogy a San Pellegrino termékeinek csomagolásán is ugyanez a jelkép látható – foglalja össze a parlamenti történéseket az ATV.hu.

A Demokratikus Koalíció szerint itt nem szabad megállni:

be kell tiltani, hogy egyszerre lehessen sarlót és kalapácsot venni a barkácsáruházakban, nehogy valaki újra a kommunizmust akarja építeni.

A DK szerint továbbá be kell tiltani az Egri Csillagok című kommunista propagandatermék forgalmazását is, amelyben a következő felforgató sor szerepel: „ahogy az út dombra kanyarodott, a mezőség sötétje is mintha egy darab ég volna: vörös csillagokkal behintett ég, amelyből a keleti szélen öt nagy vörös csillag ragyog ki a többi közül”.

„A DK gratulál a kormány nemzetvédő munkájához, ahhoz, hogy ezt tartja fontosnak, nem az egészségügy, az oktatás, a bérek vagy a kivándorlás ügyét” – zárul a párt közleménye.

 

loading...