Gigasztrájk van készülőben: az utolsó napokban szakadhat Orbánékra az ég

Mikor már azt gondolnánk, Orbán Viktornak elég kényelmesen hátradőlnie a karosszékében és azon vekengenie, hogy egy vagy két cukorral igya-e a reggeli kávéját, váratlan fordulatok sokasága kezdheti ki a kormányfő számításait az utolsó napokban. Gigasztrájk van készülőben.

Tegnap adtunk hírt arról, hogy diákok ezrei készülnek ma az utcára menni. Ám nem csak a fiatalok azok, akik annyira elégedetlenek a kormány teljesítményével, hogy jogos dühüknek engedve az utcára vonulna. Az egészségügyi dolgozókból sokakban hasonló indulatok forrnak, amiért Orbánék csak hitegették őket egy komolyabb béremeléssel. A valóságban szinte semmit sem kaptak, így elkezdték megszervezni az ágazati sztrájkot, mellyel komoly nyomás alá helyezhetik a miniszterelnököt.

A nepszava.hu számolt ma be arról a radikális lépésről és 10 pontos követelés-listáról, melyben

“arra kérik a kormányfőt, hogy haladéktalanul rendezze az ágazatban a béreket”

de nem csak úgy hűbelebalázs módjára, hanem úgy, hogy a fizetések arányban legyenek azzal az embert próbáló munkával, amit az ápolóknak és mentősöknek végezniük kell.  Orbánék aljas trükkje ugyanis az volt, hogy a legutóbbi béremelésükkel megemelték az orvosok bérét, de szépen megfeledkeztek az ápolókról és a mentősökről, akik emiatt

“másod-, harmadállásokra kényszerülnek, van aki 24 órát is lehúz egyhuzamban.”

Az egészségügyi dolgozók szakszervezete éppen ezért súlyos, de szükséges, majdhogynem életbevágóan fontos követelést küldött Orbán Viktornak, melyben követelik tőle a 20-80 ezer forintos béremelést. Képviselőjük azt is elmondta, hogy

“február közepéig várnak arra, hogy a kormány lépjen. Ha addig nem történik semmi, megkezdik a sztrájk-tárgyalásokat.”

Ez pedig már elég komoly oldalvágást jelenthet a kormánynak a választások felé közeledve. És hát tegyük fel magunknak a kérdést: miközben másról sem szólnak a hírek, csak arról a mérhetetlenül pazarló és gátlástalanul harácsoló gazdagodásról, amivel Orbán és baráti köre tömi a zsebét, tényleg olyan elképesztő kérés az a 80 ezer forint a tisztességes munkáért cserébe? Miközben naponta úgy röpködnek a milliárdok, hogy már csak a fejünket kapkodjuk, akkor ki az az őrült, aki a túlterhelt ápolók és mentősök állapota miatt veszélyeztetné a betegeket életét?

A válasz tragikus, Orbán Viktor ugyanis pont ilyen ember. Éppen ezért nagyon fontos, hogy támogatásunkról biztosítsuk az önmagukért bátran kiálló egészségügyiseket.

 

8 Comments

 1. Megértem az ideges vakkantásokat (vagy ezek inkább fájdalmas nyüszítések?). Hallom őket mindenünnen – saját torkomból sem futja többre – de csak nem akarnak kórussá összeállni. Nem olyan ugatóssá, hanem hosszan elnyúlva szóló, velőbe maró rémületet keltő hanggá, ami már ezt a mutyikaravánt is biztosan megállítja majd. Farkasének. Szóljon hát!
  BUÉK 2018 – MITŐL LENNE JOBB, HA MÉG SZAVAZNI SEM MÉSZ EL?!
  Ezt a videjót (vagy rosszat?) kétségbeesett figyelmeztetésnek szántam a 2014-es választások előtt. Nemhogy felhívás, de halk nyöszörgés is alig lett belőle. Hangja csak nagyon kevesekhez jut(hat)ott el…
  Kár, mert míg a „helyzet csak fokozódott”, én nem lettem sem ügyesebb, sem meggyőzőbb. Csak kétségbeesettebb, már-már reménytelenebb. A szabadság-egyenlőség-testvériség szentháromságát mutyiföldjén már nincs miért félteni. Csak elsiratni lehet. Meg talán harcolni is érte!?
  Mindazzal amink van, amit tudunk vagy hozzátehetünk – kinek mire futja. Csakazértis unos-untalan!
  CSAK MENJÜNK EL SZAVAZNI!

 2. Szavazz a Fidessre ! ….ha még nem fosztott ki teljesen a narancsos maffia !…és még képes vagy meghallgatni a buggyantagyú hazug hablatyát !……és ha stróman Lörinc gazdagodásának örülni tudsz !….és ha nem bánod, hogy kötelező lesz Gazsi atya szektájába belépni ………

 3. Ahogy Orbán folytatja az előre vetíti hogy nem természetes módon fog meghalni. Ha rajtam múlna élete végéig egy önellátó börtönben gondolkodhatna a tettein az okozott károkon és hogy megérte e… az ilyen gazemberek ezt érdemlik.

 4. Majd akkor is erre gondoljál amikor Te vagy a családtagod a mentőautóban vagy a kórházban fogsz rohadni ellátás nélkül sepsisben. Esetleg exsicchosisban a tükörfényes nyalás nálad kiemelt kockázatnak minősül!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.