Gigasztrájk van készülőben: az utolsó napokban szakadhat Orbánékra az ég

Mikor már azt gondolnánk, Orbán Viktornak elég kényelmesen hátradőlnie a karosszékében és azon vekengenie, hogy egy vagy két cukorral igya-e a reggeli kávéját, váratlan fordulatok sokasága kezdheti ki a kormányfő számításait az utolsó napokban. Gigasztrájk van készülőben.

Tegnap adtunk hírt arról, hogy diákok ezrei készülnek ma az utcára menni. Ám nem csak a fiatalok azok, akik annyira elégedetlenek a kormány teljesítményével, hogy jogos dühüknek engedve az utcára vonulna. Az egészségügyi dolgozókból sokakban hasonló indulatok forrnak, amiért Orbánék csak hitegették őket egy komolyabb béremeléssel. A valóságban szinte semmit sem kaptak, így elkezdték megszervezni az ágazati sztrájkot, mellyel komoly nyomás alá helyezhetik a miniszterelnököt.

A nepszava.hu számolt ma be arról a radikális lépésről és 10 pontos követelés-listáról, melyben

“arra kérik a kormányfőt, hogy haladéktalanul rendezze az ágazatban a béreket”

de nem csak úgy hűbelebalázs módjára, hanem úgy, hogy a fizetések arányban legyenek azzal az embert próbáló munkával, amit az ápolóknak és mentősöknek végezniük kell.  Orbánék aljas trükkje ugyanis az volt, hogy a legutóbbi béremelésükkel megemelték az orvosok bérét, de szépen megfeledkeztek az ápolókról és a mentősökről, akik emiatt

“másod-, harmadállásokra kényszerülnek, van aki 24 órát is lehúz egyhuzamban.”

Az egészségügyi dolgozók szakszervezete éppen ezért súlyos, de szükséges, majdhogynem életbevágóan fontos követelést küldött Orbán Viktornak, melyben követelik tőle a 20-80 ezer forintos béremelést. Képviselőjük azt is elmondta, hogy

“február közepéig várnak arra, hogy a kormány lépjen. Ha addig nem történik semmi, megkezdik a sztrájk-tárgyalásokat.”

Ez pedig már elég komoly oldalvágást jelenthet a kormánynak a választások felé közeledve. És hát tegyük fel magunknak a kérdést: miközben másról sem szólnak a hírek, csak arról a mérhetetlenül pazarló és gátlástalanul harácsoló gazdagodásról, amivel Orbán és baráti köre tömi a zsebét, tényleg olyan elképesztő kérés az a 80 ezer forint a tisztességes munkáért cserébe? Miközben naponta úgy röpködnek a milliárdok, hogy már csak a fejünket kapkodjuk, akkor ki az az őrült, aki a túlterhelt ápolók és mentősök állapota miatt veszélyeztetné a betegeket életét?

A válasz tragikus, Orbán Viktor ugyanis pont ilyen ember. Éppen ezért nagyon fontos, hogy támogatásunkról biztosítsuk az önmagukért bátran kiálló egészségügyiseket.

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • József Szimon

  Megértem az ideges vakkantásokat (vagy ezek inkább fájdalmas nyüszítések?). Hallom őket mindenünnen – saját torkomból sem futja többre – de csak nem akarnak kórussá összeállni. Nem olyan ugatóssá, hanem hosszan elnyúlva szóló, velőbe maró rémületet keltő hanggá, ami már ezt a mutyikaravánt is biztosan megállítja majd. Farkasének. Szóljon hát!
  BUÉK 2018 – MITŐL LENNE JOBB, HA MÉG SZAVAZNI SEM MÉSZ EL?!
  Ezt a videjót (vagy rosszat?) kétségbeesett figyelmeztetésnek szántam a 2014-es választások előtt. Nemhogy felhívás, de halk nyöszörgés is alig lett belőle. Hangja csak nagyon kevesekhez jut(hat)ott el…
  Kár, mert míg a „helyzet csak fokozódott”, én nem lettem sem ügyesebb, sem meggyőzőbb. Csak kétségbeesettebb, már-már reménytelenebb. A szabadság-egyenlőség-testvériség szentháromságát mutyiföldjén már nincs miért félteni. Csak elsiratni lehet. Meg talán harcolni is érte!?
  Mindazzal amink van, amit tudunk vagy hozzátehetünk – kinek mire futja. Csakazértis unos-untalan!
  CSAK MENJÜNK EL SZAVAZNI!

  • György Németh

   Igen , és szavazz a Fideszre!!!!!!!!!!!!

   • Szabó Vera

    Szavazz a Fidessre ! ….ha még nem fosztott ki teljesen a narancsos maffia !…és még képes vagy meghallgatni a buggyantagyú hazug hablatyát !……és ha stróman Lörinc gazdagodásának örülni tudsz !….és ha nem bánod, hogy kötelező lesz Gazsi atya szektájába belépni ………

   • Bujdosó Ágnes

    Majd akkor is erre gondoljál amikor Te vagy a családtagod a mentőautóban vagy a kórházban fogsz rohadni ellátás nélkül sepsisben. Esetleg exsicchosisban a tükörfényes nyalás nálad kiemelt kockázatnak minősül!!

   • Richárd Strossmayer

    Nem és soha ne szavazzon a fideszre! 🙂

 • Szentmihályi

  Ahogy Orbán folytatja az előre vetíti hogy nem természetes módon fog meghalni. Ha rajtam múlna élete végéig egy önellátó börtönben gondolkodhatna a tettein az okozott károkon és hogy megérte e… az ilyen gazemberek ezt érdemlik.

  • Szabó Vera

   …..ki kell tekerni a nyakát a hazaáruló csutinak , ebbe a gazemberbe a golyót sem szabad pazarolni !

 • Finta Pálné.

  Fog még nyüszíteni ez az átokfajzat , de az összes sleppjei is !