Elképesztő történetet osztott meg Kádárról és Orbánról a népszerű blogger

forrás: 168ora.hu
A modoros.blog.hu oldalon találtunk egy Kádár Jánosról szóló történetet, amit nem kommentálunk, nem is tükrözi feltétlenül a mi véleményünket, mindössze vitaindítónak szánjuk. Várjuk a kommenteket. Ti mit gondoltok erről?
Talán tabukat döntögetünk mai összeállításunkkal, de mondjuk ki: a Kádár-rendszer Mátyás király uralkodása óta a magyar nép legsikeresebb, legboldogabb, leggazdagabb időszaka volt – nem véletlenül hozza ki szinte minden független felmérés Kádárt legnépszerűbb történelmi személyiségünknek. Ez nem érzelmi kérdés: ezek a puszta tények. Persze, nem mindenkinek alakult úgy akkoriban az élete, ahogy szerette volna, de nem hiszem, hogy mások egyéni szerencsétlensége, rossz sorsa miatt a többségnek utólag rosszul kellene magát éreznie. A magyar lakosság túlnyomó többségének igenis hatványozottan jobb sora volt, mint korábban vagy azóta bármikor.

Békés gyarapodás, kiszámíthatóság: az értelmetlen, pusztító, idegen érdekekért vívott és elvesztett háborút gyors talpraállás, majd hosszú, békés évek váltották föl. Az újjáépítés soha nem látott mértékben adott munkát, új otthont a nemzetnek. A Horthy-korszak úrhatnám- és cselédtársadalma után olyanok juthattak összkomfortos lakáshoz és diplomához, akik húsz évvel korábban soha nem álmodhattak volna ilyenről.

Tényleg jó volt magyarnak lenni: bizony, utoljára akkor lehettünk büszkék magyarságunkra. Nyugaton elismeréssel hívtak minket a legvidámabb barakknak, a csehszlovákok csak szimplán irigykedtek, a románoknak nem volt mit enniük, a lengyelek meg akkor még tényleg szerettek minket. Kádár János tényleg megoldotta zseniálisan lavírozó külpolitikájával, hogy a kecske is jóllakjon, és az a bizonyos káposzta is megmaradjon.

Többszázmillióan jártak a világszerte elismert Ikarus-buszokkal, ették a lédús szabolcsi almát – a nyugatnémetek meg a DDR-esek pedig itt, a Balatonnál találkozhattak és költhették pénzüket. Bauxitbányászat, vaskohászat. Akkor még voltak bányáink, volt iparunk, volt mezőgazdaságunk. Persze most sokan jönnek, hogy elvették a földjüket meg a birtokukat – de tegyük szívünkre a kezünket: igazságos az, hogy a társadalom csak egy szűk rétege rendelkezik az erőforrások fölött és ott basáskodik egy hatalmas földdarabon, amit meg se tud művelni, másokkal dolgoztat éhbérért, a hasznot meg szépen zsebre rakja? A választ kinek-kinek a lelkiismeretére bízom, de amúgy nem. Legyen elég annyi: a korszerű termelőszövetkezetekkel, a gépesítéssel sokkalta hatékonyabban lehetett belső ellátásra is termelni – méltán vált KGST-szerte, de Nyugaton is hőn keresetté a magyar áru.

Rubik-kocka, Az idő urai, Panyova, BudaPrint, Egervin, Tisza, Globus, Kanizsai bútor, Kispesti traktor, Váci úti Hajógyár! Milyen hajókat gyártanak manapság? Már a kenut is Kínából hozzák. Csepeli Vasmű, Ganz-Mávag, Alföldi porcelán, Pécsi kesztyű…

Sportélet! A magyar sport a legjobbak között volt az egész világon relatív és abszolút értelemben is. Az olimpiai örökrangsoron elfoglalt helyünk sem a módszerváltás utáni sokszor szűk hét esztendőnek köszönhető… hanem inkább annak, hogy korábbi sikeres sportnemzetek bomlottak fel azóta, így még mindig valahogy meg tudtunk maradni az elitklubban. El tudjátok képzelni, milyen az, amikor a teltházas Népstadionban a magyar válogatott tétmeccsen is győzelmi esélyekkel lép pályára, és egy döntetlen után kifütyüljék? Ugye nem? Ma már egy Luxemburg feletti 1-0-val kiizzadt győzelem után is ódákat zengenek a csapatról. Régebben a kijutás volt a minimális elvárás, nem a harmadik-negyedik hely, meg a tisztes helytállás…

Kádár János maga. Ez egy végtelenül szerény, puritán ember volt. Sosem tagadta meg munkásparaszti származását, és élete végéig csak egy kis kertesházban lakott, amikor egyes elvtársak már fényűző, hivalkodó villákat-erődöket építtettek maguknak a hegyen. Kádár János olyan ember volt, hogy te vagy én vagy bárki odament hozzá egy május 1-jei ünnepségen, akkor mindig volt hozzá egy jó szava – soha nem volt fellengzős vagy leereszkedő, nem voltak allűrjei. Egyszerűen emberi volt, és az is tudott maradni – nem részegült meg a hatalomtól.

És igen, a szovjet megszállás, ami miatt a mai napig árulónak nevezik. Képzeld csak magad a helyébe! Te mit tettél volna? Nézed, ahogy a börtönökből kiszabadult köztörvényesek fosztogatnak, gyilkolásszák a szerencsétlen kiskatonákat, terrorizálják a lakosságot? Nem volt más választása, rendnek kellett lennie. Akkor lett volna hazaáruló, ha hagyja káoszba süllyedni a népét – így csak a nagyobb bajt előzte meg. Pedig megtehette volna ő is, hogy dobbant, mint azok, akiket ma meg hősként tisztelünk… akik aztán a 80-as, 90-es években bársonyszőnyegen, kackiásan vonultak vissza Magyarországra… de hát a rendszer mégis ezeket tünteti ki, nem azt, aki jóban-rosszban kitart a hazája mellett. Nem baj, én nem vártam soha semmiért hálát, magam miatt tettem. Nem tudtam volna elszámolni a lelkiismeretemmel.

Rend volt! Mindamellett, hogy igenis volt sajtószabadság. Most neked az a sajtószabadság, ha leírom, hogy húzzanak az oroszok a picsába? Mindenki tudott a sorok között olvasni, mert ma szerinted másképp van? Igen, rend is volt. Aki erőszakoskodni vagy bűnözni próbált, azt azonnal elkapták és lecsukták. Ma mi van? Írjunk kérvényt, megvizsgálják, beterjesztik, felterjesztik, elbírálják – és közben kirámolták a lakásodat. Munkanélküliség se volt – gondoskodtak róla, hogy mindenki dolgozhasson. Aki meg nem akart dolgozni, azt vitték KMK-ra, nem volt mese.

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Hunor Magor

  ez igy igaz!

 • Mr. Bell

  JEZUSOM! Nektek nincs meg mi az a Modoros Blog? LOL Ez most olyan mintha a Hircsardarol ideztetek volna…

  Ez is a Modoros Blogrol van:

  A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi, megveti és kihasználja), de a kutyás nő még gyanúsabb.

  Gondolt már bárki bármi rosszra, amikor egyedülálló nőt látott nagytestű kankutyát sétáltatni? Meg eleve: azt a mocskos, ázott, büdös, loncsos, szőrös kis ebet odaadóan puszilgatni, aki a napi sétája során tíz perce még sok-sok másik aranyos kis kutyus szottyos valagát nyalogatta, szagolgatta, esetleg még desszertként elfogyasztott egy-két darab friss kakit is, némi pisilefetyeléssel? Ezek lehetnek bármilyen ásványvízen, Kobe-marhán nevelt, saját tévével rendelkező elkényeztetett dögök, a friss szarnak egyik se tud ellenállni, mert egyszerűen ilyen ocsmány férgek. Az ember legjobb barátai.

  • Princeoftheport

   A “Modoros Blog” egy agyhalott idióta üres locsogása, egy troll oldal, akit olyan emberszerű lény üzemeltet, akinek nagyobb a lábmérete, mint az IQ-ja.

   • Mr. Bell

    Akkor ebbol kovetkezik, hogy ez az ures, idiota frocsoges a tomeggyilkos, barcsak-sosem-szuletett-volna-meg kadarrol csak vicc! Egy maroknyi idiotan kivul senki sem sirja vissza azokat a szanalmas, szar evtizedeket, amikor kadar diktatura tombolt Magyarorszagon. Es vannak barmok, akik szerint, ma 2017-ben van diktatura….
    Szomoru mennyi degeneralt van Magyarorszagon!

    • László Kühl

     Még jó hogy te a fő degenerált nem szaporitod a számukat. Te külföldön élsz.Mr Bell de Generált..Tudod-e .hogy hány család él ma. az 56 és 89 között épült házakban?És ezt másoknak is illő lenne észbe tartani.

     • Mr. Bell

      Es akkor mi van? Kadar epitette? Hany ember el olyan hazban, amit az 1800-as evekben epitettek? Ennek mi a relevanciaja? Segitek. Semmi.
      Kadar egy mocskos, tetves proli volt, aki a moszkvai akaratot testesitette meg Pesten.
      Ami az igazan rohejes, hogy itt mindenki beszoopta a modoros blog vicces irasat es rarapult, mint a zold legy a szarra, holott a modoros blogrol mindenki tudja, hogy szatirikus es rohogni kell rajta. Csak ti vettetek komolyan…

 • Barnabás Varcog

  Én éltem abban a korban is. Ez mind igaz.

  • Katalin Bányainé Gyarmati

   És az ellenkezője is!!!

   • Ferenc Ignác

    Íme, látjuk, tapasztaljuk és “élvezzük” az “ellenkezőjének” az eredményét!!Ennyire tudunk élni az un . szabadsággal, hogy mindenki mindenkit gyűlöl és ismét millió koldusok országa lettünk, akik meg dolgoznak és van állásuk, rabszolga bérért egyik hónapról a másikra élnek védtelenül, mert bármikor az utcán találhatják magukat. Nincs tökéletes rendszer, vagy társadalom, nem szerettem “sok-sok mindent” anno azt sem, de hogy lét és közbiztonság volt a tömegek (milliók) számára, az biztos!! És azt Kádár politikája teremtette meg…amit ha tetszik, ha nem el kell ismerni.!!

  • Zoltán Csengő

   Én azt mondom a nagyrésze igaz!!! Azért azt nem lehet tagadni, hogy az Egyetemekre Főiskolákra való bejutáshoz valamilyen káder keresztapának a támogatása kellett!! A többiek pedig megkapták a felvételin megfelelt, de helyhiány miatt sajnos felvételt nem nyert, című értesítést!!!

   • Jazse

    Igen Zoltán, így volt! Oxfordra meg végképpen nem jutott ki akárki! De a végig “a kommunisták ellen lázadó” (???) Orbán Viktor mégis kijutott! Kiknek is a támogatásával? Erről miért nem mer beszélni?

    • Zoltán Csengő

     Miért ne mernék beszélni róla? Orbán Viktátor is annak a rendszernek volt a diákja!! Oxfordra, pedig a mi Orsós Viktorunk a Soros támogatással jutott ki!! Még akkor is így van ha az csak egy tanfolyam (egyfajta továbbképzés) volt!! Amit hazánk “dicső” nagyembere félbe hagyott!!!

     • Jazse

      Zoltán, Viktorra gondoltam, hogy nem mer beszélni a múltjáról!

     • Zoltán Csengő

      Oké értem!!!!

     • Judit Palotai

      Es volt pofaja panaszkodni, hogy az osztondijabol nem tudott megelni, az egyetem mellett meg munkat is kellett vallalnia. Ki mondta neki, hogy az egesz pereputtyat vigye magaval? Az osztondijat egy szemelyre adtak, o pedig a feleseget es a lanyat (mozeskosarban) is vitte magaval.

    • István Németh

     Én a Pécsi Börtönben dolgoztam és szerettem volna ösztöndíjasként kimenni Amerikába. Az Államtitkár megkérdezte: Van e ismerőse, barátja, rokona, barátnője, a Központi Bizottságba?
     Nincs!
     Akkor ne is álmodjon Amerikáról
     Ezt a Központi Bizottság hülye gyerekeinek találták ki, valami Soros nevű, akinek talicskával tolják ki a pénzt, hogy gardírozza az ifjú kommunistákat. Kik voltak azt már tudjuk-……..!
     Így én itthon maradtam, de elintézte az államtitkár, hogy azonnali leszereléssel elhagyhattam a BV-t

     • arzagon

      Azt hiszem, te a Horty korszakot sírod vissza. orbánod majd megsegít kárpótol ha nyalod a valagát.

     • István Németh

      Nem tudom ki vagy de nagyon bátor és elszánt lehetsz, ilyen beszólásért már törölgették egy pára a törött kezükkel a véres orrukat.
      De neked meg bocsájtok mert te egy boldog ember vagy. https://uploads.disquscdn.com/images/8e3a0aae8a89c1cf8d733154173479ff67b39275cf5ac84f12d99f5458201b15.jpg

     • István Németh

      Ja végig lapozta a véleményeidet.
      Te egy szófosó vagy!
      Cáfold azzal, hogy írd meg Ki Vagy
      https://uploads.disquscdn.com/images/218650744cc87f334f6e9a9379a3ef98699114a17778b7e43249f6777e3d211a.jpg Mit Tettél életed során, hogy ilyen nagy mellényed van!

     • @disqus_xT7u9HEeNl

      Ekkora marhaságot hogy lehet mondani! Egy vidéki smasszer, mint ahogy ma sem, közelébe sem kerülhet egy államtitkárnak. Az államtitkárok akkor sem foglalkoztak ilyen piti káderek személyes ügyeivel, max a börtönparancsnok, de szerintem még addíg sem tudtál eljutni nagyon helyesen. Mégis milyen alapon..és miért akartál Amerikába menni?

    • @disqus_xT7u9HEeNl

     Hát akkor viktorka vagy kommunista volt, vagy nem igaz amit itt össze-vissza írkálnak! Természetesen aki elég értelmes volt, és tanult is, az bármely, akár neves külföldi egyetemre is eljuthatott. Ma meg ha nincs pénze apunak, akkor erre abszolút nincs lehetősége.Tetszik már érteni a kölönbséget? Viktorka és több, ma nagypfájú sorossal ijeszgető szemétláda is Soros alapítványi ösztöndíjjal volt Oxfordban, (mert már akkor is, az átkosban is működtek az alapítványai) amit jellemző módon viktorka nem fejezett be, mert a hatalom közelébe kerülés lehetősége, és amiatti félelmében hogy lemarad a hirtelen keletkezett koncról, sokunk bánatára hazatántorgott. Egyébként viktorka az akkori rendszer ellenzője, sőt ellensége volt (ne tessék jönni a párttitkár apukájával, ami természetesen igaz) és ennek ellenére egyetemet is végezhetett még bőven az általa mélyen utált átkos rendszerben. Na most tessék ezeket a dolgokat megcsinálni!

     • Kardos Péter Péter

      Nagyon úgy látszott hogy komcsi de a komája a Kövér az is MSZMP tag volt hogy nem szégyenli a mocskos pofáját

   • DÓZSANÉPE

    Hazugság. Még pedig azért, mert általánosít. Biztos, hogy volt ilyen eset is, de nem ez volt a jellemző.

    • István Németh

     Mindig őszinte embernek hittem magam.
     Igaz mindenről amiben megkérdeztek volt véleményem.
     16 évig társadalmi munkába, mint népművelő voltam a József Attila Művelődési házban. 1970-86 között.
     A történet hosszú, mert 1986 szeptember 01 óta Paraszt vagyok Gyöngyfán. 1998- ban a 9600 tejtermelőnek voltam a képviselője,
     -a MIZÓ ügybe, ma sajtot csinálok, nyugdíjas vagyok, 28500 a nyugdíjam.
     Boldogan élek és az összes pártot lesz@rom.
     Van egy üzenet számomra amiről nem tudom, hogy a Jó Isten, vagy a Földöntúliak küldték.
     A FELADATOMAT NEM ÁRULOM MÉG EL! Ezt a jelet többször látom! Van egy érzésem, hogy október 23-a körül fogom újra látni!

   • Faragó Lajos

    Nos ez ebben a formában nem igaz,mert mindenki be tudott jutni ha volt esze hozzá,az csak plusz pont volt ha valamelyik rokon a párt tagja volt,vagy poziciót töltött be,ellenben mi van ma? Akinek van pénze az be tudja vásárolni a csemetéjét az egyetemekre,az szépen végigbukdácsolja,végig bulizza az egészet,utána meg kiveszi a vakbeledet jobb esetben,vagy ha az nem sikerül,akkor boncol.

    • Zoltán Csengő

     Olybá tűnik számomra, hogy neked sikerűlt bejutni!! Azért gondolod úgy hogy:” ez ebben a formában nem igaz,mert mindenki be tudott jutni”!! Aztán pedig sorolod a kitételeket!! Egy eset: Tarcalon a kőbányában dolgozó, nyugdíjas volt művezető fiát azzal a kitétellel vették volna fel az orvosi egyetemre, ha visz egy olyan igazolást ami szerint a papa fizikai munkás volt!! A papa bejött az igazolásért, amit a “jóakarói” természetesen nem adtak ki!! Összeesett a folyosón és szívinkfartusban meghalt!! Na ezeket az eseteket sem kell letagadni ez is sajnos a Kádárrendszer része volt!!! Még akkor is ha ezért nem Kádár volt a felelős hanem túlbuzgó kishivatalnokai!!!

     • Peter Gonczi

      Ez hazugság!
      Ilyen igazolást soha nem kértek!
      Ne erőlködj!

     • Zoltán Csengő

      Péter: Nem tudom hogy ön hol él, Azt sem állítom, hogy az elbírálásnál külömbséget tettek a vidék és a városból pályázók között!! De az álltalam leírt esetnek a feleségem szemtanúja volt!! Az ő irodájának ajtajában halt meg az illető!!! Bizton állíthatom hogy erősen működött egy bizonyos szűrő!!! Keresték az okokat amivel elutasíthatták a jelentkezőt mert kellett a hely a protekosoknak!! Én is A Kádárrendszer pártiak közzé tartozom, ennek ellenére!! De azért túlfűtött nosztalgiázás utáni vágyunkban ne feledkezzünk meg a hibáiról sem!! És főleg ne tegyünk úgy mintha ezek nem is léteztek volna!!!

     • fiktív

      azért messze nincs annyi “hibája” mint most a gecorbánci korrupt kományénak ..

     • Zoltán Csengő

      Maximálisan egyetértek!!!

     • Gyula Szücs

      Biztos vagy benne? dohány ipari technikumra jelenkeztem elutasitottak: hozzak igazolást hogy nem sváb vagyok … az anyám Helena Brunecker na akkor most mi van okos tojás. Persze félig sváb vagyok most sem tagadom

     • Zoltán Csengő

      Egy ismerős ikerpár jelentkezését utasították vissza a miskolci Gépipari Szakközépből mert az Apjuk ügyvéd volt a háború előtt, és a nevük y-ra végződött (Haraszty) Ezért osztályidegennek nyílvánították őket 1958-ban. Villanyszerelő Szakmunkások lettek!!

     • Ferenc Ignác

      Nemcsak ők !! Ember, ne feledd már, hogy “proletárdiktatura” volt, ezt nem is tagadták soha !!Az ügyvéd gyerekének, vagy az apjának lehetett volna annyi esze, hogy nem “őket” fogják preferálni!! Ment volna el érettségi után fizikai állományba melózni egy-két évig, simán felvették volna!!

     • Zoltán Csengő

      Nem figyeltél!!! Éretségizni nem engedték őket!!!! Írtam hogy Villanyszerelő Szakmunkások lettek!!! Nem a Főiskoláról utasították vissza őket hanem a Zalka Máté Gépipari Szakközépből!!!! Ami Miskolcon van!!!

     • Ferenc Ignác

      A kábítószer termesztés, előállítás, már akkor is privilegizált iparág volt!! Mit vártál??

     • Zoltán Csengő

      Nem kell erölködnöm igazat mondok!!! Ide másolom neked István Németh hozzászólását amely igazolja, hogy bizony a továbbtanulás és a káder képzésben működött az a szűrő!!!
      “Én a Pécsi Börtönben dolgoztam és szerettem volna ösztöndíjasként kimenni Amerikába. Az Államtitkár megkérdezte: Van e ismerőse, barátja, rokona, barátnője, a Központi Bizottságba?
      Nincs!
      Akkor ne is álmodjon Amerikáról
      Ezt a Központi Bizottság hülye gyerekeinek találták ki, valami Soros nevű, akinek talicskával tolják ki a pénzt, hogy gardírozza az ifjú kommunistákat. Kik voltak azt már tudjuk-……..!
      Így én itthon maradtam, de elintézte az államtitkár, hogy azonnali leszereléssel elhagyhattam a BV-t”

     • Ibolya Remeczki Parzignath

      Sajnálom Zoltán, hogy meg kell hazudtolnom. Én is magyar ösztöndíjjal tanultam Lengyelországban a 70-es, 80-as években. És úgy jutottam ki, hogy nem volt se párttag, se állami kitüntetett, se befolyásos ismerős a családban. Egyszerű falusi lány voltam akinek volt elég esze ahhoz, hogy megérdemeljen egy ilyen ösztöndíjat. És még rajtam kívül 18-an jutottak ki abban az évben hasonló adottságokkal. Nem kell minden
      pletykának bedőlni, vagy általánosítani.

     • Zoltán Csengő

      Drága Ibolya Attól hogy ön a szerencsés kevesek közzé tartozik, az még nem jelenti azt hogy amit leírtam az nem igaz!! Sajnos nem az volt az általános ami önnel történt!!!

     • Mária Kovácsné

      De az sem volt általános, amiről Ön beszél. Nem vitatom, hogy ez is előfordult, de a családunkból a gyerekeim, unoka öcséim, hugaim, mind protekció nélkül kerültek be az egyetemekre, csupán a felkészültségük alapján.Lehet, hogy nem elsőre, de másodikra biztos. Ma az államilag támogatott szakokra a felvételizőknek vajon hány százaléka jut be a tudása alapján?

     • Zoltán Csengő

      Drága Mária: Bizony ön elköveti azt a hibát hogy a családja és a saját példája miatt azt hiszi mindenki olyan szerencsés volt mint önök!! Nem akarok ebből partalan vitát!! De engedje meg hogy még egy esetet leírjak önnek!! Volt a Borsodi Sörgyárban egy ikerpár férfi munkatársam!! A Zalka Máté Gépipari Szaközépiskolába Miskolcra jelentkeztek14-évesen tovább tanulni!! A felvételüket elutasították!! Érdeklődésükre elmondta az egyik tanár négyszemközt a Édesapjuknak, hogy az Ő háború előtti űgyvédi beosztása, és a nevükben szereplő Y- miatt osztályidegennek nyílvánították őket és ez volt az elutasítás valódi oka!! A nevük: Haraszty Csaba, és Haraszty Attila volt!! 1944- ben születtek!! 1958-ban igenis még élt ez a szemlélet, és rossz beidegződés a Kádárendszerben!!! És ha gondolja és érdekli Elmesélem az én és a nővérem továbbtanulási próbálkozását is!!!

     • Zoltán Csengő

      Ide másolom István Németh hozzászólását!!
      “Én a Pécsi Börtönben dolgoztam és szerettem volna ösztöndíjasként kimenni Amerikába. Az Államtitkár megkérdezte: Van e ismerőse, barátja, rokona, barátnője, a Központi Bizottságba?
      Nincs!
      Akkor ne is álmodjon Amerikáról
      Ezt a Központi Bizottság hülye gyerekeinek találták ki, valami Soros nevű, akinek talicskával tolják ki a pénzt, hogy gardírozza az ifjú kommunistákat. Kik voltak azt már tudjuk-……..!
      Így én itthon maradtam, de elintézte az államtitkár, hogy azonnali leszereléssel elhagyhattam a BV-t” Igen igaza van nem szabad minden pletkának bedőlni, de a tények előtt sem kell behunyni a szemünket!!!

     • Éva Kovács

      Protekcióra és pártkönyvre volt szükség a Kádár rendszerben,azért nem kell elfelejteni a dolgokat.Ha volt ismerősöd a pártbizottságon akkor tudtál a gyermekednek 1-2 darab banánnal kedveskedni,mivel amúgy a boltban nagyon nem jutottál hozzá.Mindent részletre tudtál megvenni,csak úgy gyültek a cipősdobozban a kifizetett csekkek.Hónap végén szükősen volt a család,mert nagyon kellett a pénzünket számolgatni.Nem volt az a rendszer olyan könnyű,de aki dolgozni akart annak volt munkája.Akinek piroskönyve volt,azt már fel is vették,nem volt tudás akkor is.De ilyen nagy anyagi különbség nem volt,jól éltek a kiváltsággal rendelkező emberkék,de ennyire,amit most csinálnak nem más mint ország kirablása—-NO DE MEDDIG TEHETIK MEG ???????—–mindennek egyszer vége lesz—no de MIKOR ?????ez a nagy kérdés ?????,KI TUDJA ERRE A VÁLASZT???????ERRE ÍRJA MEG VALAKI A VÁLASZT,boldogan fogom elolvasni

    • Jóco Várhidi

     Vagy jogász, azaz ügyész lesz vagy bíronő és hoz ám olyan ítéletet mint Kolontárnál 10 halott senki nem hibás. Azaz olyan abszurd és életszerütlen ítéleteket melyért nem felelős, de kikészít elé állított embereket és sorsokat. Majd ha nagy nehezen kiderül még is marhaságot döntött majd a nép az adófizető fizet kártérítést, nem a bírónő nem az ügyésznő nem a – nép. Íróasztalt és széket tesznek segge alá. papírt tollat kap és havi 4-500 ezrese fizut, majd halad felfelé lehet Polt Péter utoda. Semmiért sok pénz csak könyökölni kell ma.

   • Zoltán Hegedűs

    Ez így egyszerűen nem igaz!

    • Zoltán Csengő

     Ha kérhetném fejtse már ki részletesebben mire gondol!! Mert szerintem ez a legegyszerűbb s egyben a legostobább is ha annyit ír hogy ez így egyszerűen nem igaz, de sajnos ezzel nem mondott semmit!!! Írásom melyik részére gondol??? Jó lenne tudnom önnek melyik az az EZ!!!

     • Zoltán Hegedűs

      Én erre a részre válaszoltam! Bevallom, hogy nagyon nehezen értem a szövegét, de hát mit lehet várni egy kissé fogyatékostól?
      Bocsi, hogy ellenkezni merészeltem, egy magasabb szinten lévővel! Nekem nem mesélték, hanem tapasztaltam, amit írtam. Az igaz, hogy a származás egy továbbtanulási lehetőséget úgy kb. 56-ig jelentősen befolyásolta, de utána már nem nagyon fordultak elő ilyen esetek. Persze kirívó esetek az ország bármely oktatási intézményénél előfordulhattak, de már nem volt országosan jellemző.
      “Én azt mondom a nagyrésze igaz!!! Azért azt nem lehet tagadni, hogy az Egyetemekre Főiskolákra való bejutáshoz valamilyen káder keresztapának a támogatása kellett!! A többiek pedig megkapták a felvételin megfelelt, de helyhiány miatt sajnos felvételt nem nyert, című értesítést!!!”

     • Zoltán Csengő

      Nem tudom követi e, végig olvasta e, az összes kommentet ezzel kapcsolatban?? Mert talán két helyen is írtam, hogy 1958. ban ismerőseimet (munkatársaimat) nem vették fel a miskolci Gépipari Szakközépbe mert az apjuk ügyvéd volt a háború előtt, és a nevük Y-ra (Haraszty) végződött!! Ennyi elégvolt hogy osztályidegenné nyílvánítsák őket!! Nekem sem mesélték hanem saját tapasztalat!! Kétszer jártam végig a miskolci Műszaki Egyetem felvételi előkészítőjét matekból és fizikából Mind a két felvételinél elértem az akkor még 14- es ponthatárt, ennek ellenére egyszer a Budapesti Kandó Kálmán Villamosipari Főiskoláról egyszer pedig a Kazincbarcikai Vegyipari Automatizálási Főiskoláról utasítottak el helyhiány miatt!! Kérem árulja már el milyen mércével mér mikor ezt írja: “Bocsi, hogy ellenkezni merészeltem, egy magasabb szinten lévővel!” Mert ugye ismerni nem ismerjük egymást!! Nem tudom mi volt a viszonyítási alapja!! Hiszen talán ön is tudja a szellemiképességek megítélésénél nagyon fontos hogy mihez viszonyítunk, ezek a dolgok pedig erősen relatív eredményeket adhatnak!!! És még kiderűlhet az is, hogy tévedünk mert mi magunk nem rendelkezünk alkalmas mérőeszközzel!!! Ezért én mindig óvatos vagyok más szellemiképességének megítélésénél!!! Én sem azt állítottam hogy ön ostoba, azt pedig főleg nem hogy enyhén fogyatékos hanem amit írt magyarázat nélkül az ostobaság!! De még egy akadémia tag is mondhat és néha írhat ostobaságot, remélem legalább ebben egyetért velem!!! Ami pedig a nehezen érthetőséget illeti javasolni tudom a többszöri olvasást, nekem az általában segít!! Üdvözlettel: Csengő Zoltán…

     • Zoltán Hegedűs

      Amit írtam, azt a lekezelő stílusa váltotta ki belőlem. Azt is írtam, hogy mindig voltak, és vannak kivételek, de ezek nem általános jelenségek. Nem kívánom megbántani, mivel nem áll távol attól, amit én is elismerek, mert úgy volt. Nekem is vannak családi tapasztalataim!
      Üdvözlettel H.Z.

     • Zoltán Csengő

      “Azt is írtam, hogy mindig voltak, és vannak kivételek” Nagyon fájdalmas tudott lenni azoknak akik beleestek a kivételekbe!! Nagyon sajnálom, ha ön úgyérezte lekezelő a stílusom!! Pedig én csak őszinte akartam lenni!! Semmiképpen nem bántani akartam önt!! Ha nem is volt álltalános ez a fajta megkülönböztetés, de tagadhatatlan hogy sokáig jelen volt a rendszerben!! Évtizedekkel később de nekem is sikerűlt Felsőfokú műszaki végzettséget szereznem!! Igaz ez nem diploma!! A feleségem is megjárt egy hasonló kálváriát!! Ő a Sátoraljaujhelyi Közgazdasági Szakközépiskolába járt 4 éven keresztűl közel kitünő tanuló volt!! Jelentkezett a Közgazdasági Egyetemre!! Az édesapjának volt egy ismerőse Dr Hőgye Lajos aki a Sátoraljaújhelyi levéltárnak volt a vezetője ő megmondta kinek kell adni a borítékot hogy a lánya sikeresen felvételizhessen, de a papája későbbi apósom ragaszkodott az elveihez!! És nem utolsó sorban sokalta is az akkori 140-ezer forintot!! Így a feleségem is közel két évtizeddel később szerzett Szociális munkás diplomát a Debreceni egyetemen!! Ez már Orbán első kormányzása alatt történt!! A sors azért valamelyest kárpótolt engem is mert a kissebbik fiam három nem tévedés 3- egyetemi, a nagyobbik pedig egy főiskolai és egy egyetemi diplomát szerzett!! Az első diploma megszerzését mindketten Bursa ösztöndíj segítségével szerezték!! Teljen jól a hétvégéje!! Minden jót!! Üdv: Csengő Zoltán

     • @disqus_xT7u9HEeNl

      Kedves Csengő..ha még azt sem tudja, hogy akkor (1958-ban) az az intézmény technikum volt,,szakközépiskolák abban az időben még nem is léteznek, teljesen hiteltelenné teszi amit itt le akar nyomni a torkunkon. Persze mindenkit mindenhova akkor sem vettek fel, de alapvetően a tudás, a pályára való alkalmasság ( amit akkoriban még vizsgáltak) a felkészültség, és az akkor még létező felvételi vizsgák eredménye volt a döntő. Egyébként meg egyetemi felvételnél 20 pont volt a felső határ, 14 ponttal max. mezőgazdasági inszeminátor felsőfokú tachnikumba lehetett bejutni abban az időben. Két előkészítő után a 14 pont..hát…(inkább nem írom le) miről beszél egyáltalán?

     • Zoltán Csengő

      Te ostoba: Én azért Írtam Szakközépiskolát, hogy érzékeltessem mennyire nem engedtek egyeseket még érettségizni sem!! Tudom hogy sokkal később veszítették el a technikumi státuszukat!! Kivették a technikus képzést így lett 4-éves az alap de az 5. évre is maradva szakdolgozat írása után lehetett minősítőt szerezni a későbbiekben!! Én nem írtam sehol hogy 14. pontot értem el a felvételin!! Annyivolt a küszöb!!! Ki is a hiteltelen?? Segítek TE mert kérdezés nélkül vádolsz és vagdalkózol!!! Ha már itt tartunk kellemes volt az inszeminátor felsőfokú technikum???

     • @disqus_xT7u9HEeNl

      Inszeminátor..:-) Nem tudom, mert én egyetemre jártam és végeztem (villamosenergiaipari technikum (ott az általad említett zalka mátéval srégan szemben, utána Lomonoszov egyetem (csak 3 évet végeztem el,,,az első adandó alkalommal leléptem ..tudnék mesélni erről is érdekeseket!) utána még sikerült nappalira bekerülnöm a BME villamosmérnöki karrra (ösztöndíjjal, tehát nem én fizettem nekik, mint most, hanem ők fizettek, akkori viszonyok közötti elég rendes summát hogy tanuljak, minden kötelezettség vállalása nélkül!) Később (de meg akkor azt is ingyen lehetett!, ma már egy vagyont kérnek érte!) mérnöktanár+ 2 szakmérnöki) (summa cum laude), na meg persze MLE szakosító is (gondolom Te még tudod hogy mi volt az, de hogy felső vezető lehessek pontosabban maradhassak egy azóta már megszunt, illetve nemrég visszaállamosított nagy cégnél..szóval érted… ). A privatizáció után, látva az akkori balfácán politikai vezetö réteg (mdf+kdmp+kisgazda) nyomulását és szerencsétlenkedéseit, szép csendben leléptem (1993), és (és 2 felsőfokú nyelvvizsga és a közben honosított diplomák ( még az mle szakosított is elfogadták, társadalomtudományi végzettsének!) birtokában, persze az egyik nyilvávaló hogy oroszból volt, és nyugaton is komoly hasznát tudtam venni..) nyugatra távoztam (akkor még ezt nem lehetett teljesen legálisan megtenni)! De párttagságot soha nem követeltek, és így nem voltam mszmp tag sem, meg semilyen pártnak tagja, még csak szimpatitizánsa sem. Tudom hogy ez nem volt általános. Persze mivel nem voltam mszmp tag, nyilván gondolod..több “szakszolgálat” is megekeresett, de azokat is szépen le lehetett rázni,,nem igazak azok a rémmesék amit mostanában mesélnek a beszervezésekről..persze akit zsarolni lehetett valamivel, vagy mentálisan nem volt rendben..az más ügy. Végig jártuk jópáran hasonlóan mindem hátszél nélkül. Hát ilyen világ volt az, így éltünk..ki lehetett cselezni mindent! Általános véleményt nem lehet formálni arról a rendszerről, mint ahogy a mairól sem.

     • Zoltán Csengő

      Én is a Villamosipari Szakközépbe jártam, akkor már nem technikum volt!! De elvégeztem a technikus minősítöt is!! 1980-ban végeztem!! Akkor Magyari István volt az igazgató ő a Villamos gépeket tanította, az én nagy szerencsémre, annyira szerettem ezt a tárgyat hogy az általa írt villamos gépek könyvet börbe köttettem!! Harmata Artúr volt a Labor mérések tanár Róth József (Torzsi papa) volt a Géptermi méréseket vezető tanár de említhetném még Csubri Károlyt akitől alaposan megtanulhattuk a különböző méretezéseket Villamos művekből!! Vagy szívesen emlékezem Hadházi Barnára akitől az automatika rejtelmeit sajátíthattuk el!! De tanított Szabó Károly is és Somogyvári tanár úr matematikát!! Én is szerettem volna egyetemet végezni mint ahogy olvashattad is, kétszer jártam a Műszaki Egyetem egyetemi előkészítő tanfolyamát, és őszinte szívvel mondom minden tőlem telhetőt megtettem , hogy sikeres legyen a felvételim mindkét tamfolyam ideje alatt albérletbe költöztem Miskolcra!! Akár mennyire fogunk vitatkozni ezen, én úgyérzem az akkori rendszer utasított el!! A valódi okát a mai napig nem ismerem!! De ugyanúgy elutasította a rendszer a nővéremet is !! Ő Tanulmányi versenyeket nyert gimnazista korában amit Tokajban égzett közel kitűnő eredménnyel!! Mivel megyei tanulmányi versenyt nyert kiutazhatott tanulmányi útra Novgorodba!! Ezt követően jelentkezett Tanárképző Főiskolára, de kétszer is helyhiányra hivatkozva elutasították!! A szüleink sem lehettek osztályidegenek mivel Édesanyám 6-osztályt végzett háztartásbeliként nevelte 4 gyermekét otthon!! Édesapám 8-osztályt végzett a szerencsi csokolládégyárban segédmunkásként dolgozott!! Igaz soha nem voltak párt tagok!! Rejtély számomra kivolt az ki megakadályozta a továbbtanulásunkat és későbbi karrier építésünket!! A nővérem nem adta fel, közel húsz évvel később mégis szerzett diplomát!! És a szerencsi Szakképző és középiskolában tanított!! 4 éve nyugdíjjas!! A feleségem is hasonló kálváriát járt Ő a Közgazdasági Egyetemre jelentkezett elutasították, mert a papa ragaszkodott az elveihez és nem fizetett 140-ezer csúszó pénzt!! A párom 18- évvel később szerzett diplomát a Debreceni Egyetem Szociális Munkás szakán!! Most Mentálhigiénésként dolgozik a szerencsi Szociális otthonban!! Mint ahogyan ezekből láthatod annyi kedvezőtlen tapasztalatom van a Kádárrendszer Protekciós káderképzési rendszeréről, hogy igenis vallom hogy ez alapvető hibája volt!! Később én is műszaki felsőfokú végzetséget szereztem Energetikusként igaz ez nem diploma!!! Most Villamos Üzemirányítóként dolgozom a Máv- nál!! Igenis úgy érzem ha a rendszer nem tart be nekem, kis szerencsével én is “melletted” ülhettem volna a sorozatos képzések alatt az iskola padokban!!

   • Tóth Ferencné Horváth Erzsébet

    most meg sok pénz.

   • Gere István

    Ez nem igaz! Én nem voltam senkinek, senkije! Fentebb már leírtam, nem ismétlem meg. Csk az volt az ajánló cédulám, hogy végtelen szegény voltam, s jók voltak a jegyeim! Tisztelt uraim! Ne károgjunk, ha nem tudunk semmit! “az igazat, csakis az igazat, a teljes igazat” tessék írni! Aljas dolog az igazságot bemocskolni! Jazse nevű társszerzőnek is ugyan ezt írom! Oxfordra én sem jutottam be, mert azt sem tudtam, eszik e, vagy isszák! Ezen túl, meg akkor (meg még most is) untig elég, ha valaki itthon tanúl, és kítünüen végez, diplomázik! Tessék megpróbálni!

    • Zoltán Csengő

     Túl fáradt vagyok ahhoz hogy önnek ismét leírjam amit már egyszer Zoltán Hegedűsnek leírtam!! Kérem görgessen és olvassa el!! Nekem teljesen egyértelmű, hogy ellentétes véleményen vannak azok akik bejutottak azokkal szemben akik nem!! Én azáltal nem mocskoltam be az igazságot, hogy elmondtam a véleményemet és rámutattam a rendszer hibájára!! Márpedig mesét mond az aki azt meri állítani, hogy hibátlan rendszer volt!! Minden hibája ellenére én is azt mondom az eddigi legjobb rendszer volt a Kádár nevével fémjelzett rendszer!! A történelmet megváltoztatni már úgysem tudjuk!! Teljesen más véleménnyel lehet valaki egy adott korszakról ha a korszak nagyobb részében a napos oldalon járt, azzal szemben akinek mindig az árnyékos oldal jutott!! Üdv: Csengő Zoltán…

   • paradoxon55

    Bejutni még nem is annyira, inkább bent maradni kellett volna. Apám a közgazdasági szakközép után bejutott a katonai főiskolára. Nem tudom mennyi idő után rájöttek besúgók által hogy rajta vannak anyai nagyszülei a kuláklistán, mert volt egy kevéske földjük, nem sok, nagyon meg sem lehetett élni belőle, de a lista az lista. Úgy kivágták a suliból hogy hazáig repült. Aztán a színművészetivel próbálkozott, mivel a helyi színjátszó csoport tagja volt, szívesen foglalkozott volna ilyesmivel, na onnan meg Major Tamás vágta ki.Maradt a közgazdaságnál.

    • Zoltán Csengő

     Az összes kommentemben erről írok hogy ha korrektek akarunk lenni bizony akkor a rendszernek ezt a hibáját sem szabad letagadni!!

   • @disqus_xT7u9HEeNl

    Ezt a marhaságot meg honnan veszi? Az összes,akkor a rendszer ellenzőjének, utálójának számító valamennyi későbbi, a hatalomba bekerült káder egyetemet végzett, sőt sokuk (jellemzően későbbi szdsz-esek) nyugati elit egyetemeken szereztek diplomát! Ne tessék butaságokat írkálni, tessék előszőr tájékozodni, ha nincs megfelelő ismerte a dolgokról.

    • Zoltán Csengő

     Igen sunyiba végezték el protekosként az Egyetemeket, aztán pedig mikor borúlt a bili, akkor a rendszer ellen fordúltak!!!! Egyébbként pedig semmi kedvem erről diskurálni veled, mert nagyon eltértél a vitaindító cikk témájától!!! Nem ismered a mondást, hogy add az arcod (“pofád”) a véleményedhez????

 • gobelin

  Mind igaz. Kádár idejében százszor jobb volt. Írom ezt úgy, hogy nem voltam párttag. Aki dolgozott az tudott egyről a kettőre jutni. Dolgoztunk, gyerekeket neveltünk, iskoláztattuk őket, építkeztünk, el tudtunk menni üdülni. Most? Megpróbálunk elvegetálni, hogy ne kelljen felélni azt amit összeraktunk. A mostani fiatalok csak akkor tudnak elindulni az életben ha a szülők segíteni tudnak. Szülni? Minek? Nincs lakás, csak albérlet, a ma meglévő munkahely lehet, hogy holnap már nincs. Ha van akkor is max. minimálbér. Siralmas a helyzet ebben az országban. Rabszolgatartó társadalom lettünk.

  • Beve Rita

   Helyesbiteni szeretnék,nem mi tartunk rabszolgákat,hanem a mi gyerekeink és unokáink a rabszolgák. A többivel maradék nélkül egyettértek!

  • Jóco Várhidi

   Így látom én is meg még sok millió, mert így van. Munka van. Úgy tudom a Gulágon is volt. Fel is épült a transzibériai vasútvonal. Igaz minden méteren egy halott, éhen, fagy, betegség és egyéb által. Volt munka? Volt. Ez olyan mint a beteg váró lista is, példának pont ide való. Most, hogy 77 éves anyámat viszem különböző vizsgálatra tapasztalom. Elmondják, vezetőink elmondják csökkent a várólista. És tény. Számszakilag csökkent. Ezzel a statisztika tényszerűen alátámasztja kevesebb a várakozó. Ennyi. De a valóság is ez , csökkent. Mert a legtöbb beteg idős , és nem éri meg mire oda kerül. Azaz meghal várakozás közben. És igen, tény – így csökkent. Így vállveregetés után kitüntethetik egymást vezéreink, mert tény kevesebb a várakozó. 100000 helyett 90000 mert 10000 várakozás közben elhalálozott. Csökkent? Igen csökkent.

 • Somlyai Béla

  Bizony ,bizony és a Trabantnál nem volt jobb autó,,,,csak drágább!

 • Dr Hadi Géza

  Egyetértek! Hosszú és békés, nyugalmas korszak volt. Minden ember tudott boldogúlni. Nem voltak haramiák , mint most , akik kiszívták az emberek vérét, bármennyit dolgozott.

 • Hoffmann Béla

  Akkor is lehetett gazdagodni. A 70-es éve végétől a feleségem “maszek” volt. Nekünk és a családnak minden meg volt. Évente 4x utaztunk. Nem felvágok csak a tényeket írom le. 2x külföld / Horvát, Ausztria, Olasz 4x, Francia -4x-, Bulgária, Algír, Marokko, Thaiföld, Szingapur, Bali, Reunion, Brazilia, Krim, Egyiptom, stb. 2x itthon 3-5 napra. Társasági élet, havi 4-5 összejövetel. Akik nekünk dolgoztak meg tudták venni a kocsit, nyaralót, utazni tudtak. Nemcsak annak ment aki közel volt a tűzhöz, hanem annak aki jó árút termelt, árult. Nem csak a fiatalság miatt nosztalgiázok.

  • Ferenc Ignác

   HŰŰŰŰ HA !! Nagyon közel lehettél a tűzhöz, ha évente 4 szer utazhattál Nyugatra a “valuta keretedből”, amikor három évente lehetett menni egyszer…!!
   Nagyon úgy festesz Öreg, hogy akkoriban Te voltál a mai Mészáros Lőrinc..és Rogán Anti és társai……!!, Én nem dicsekedtem volna most a helyedben az akkori életszínvonaladdal, mert még élünk páran, akik tudják, emlékszünk arra, hogy kik és hogyan szereztek ilyen vagyonokat és milyen kapcsolatokkal, főleg ha “maszekok” voltak, ui.az akkori rendszer nem éppen támogatta a kisiparosokat, vagy a maszek zöldségeseket, butikos kereskedőket!!

   • Hoffmann Béla

    Amit írtál az butaság. Ismerőseink közül sok maszek volt. Semmiféle protekciónk nem volt. Egyáltalán semmiféle tűzhöz nem voltunk közel. Tudod utazni úgy lehetett, hogy valaki / rádió, TV más/ szervezett egy Ibusz utat. Mi kifizettük ezért az ő útját. Ibusz utak száma nem volt korlátozva. A 70-es végén bizony azon kívül, hogy az adót behajtották nem bántották a maszekokat. Ha te is vetted volna a bátorságot hogy belefogj, akkor te is kereshettél volna. Különben a maszek igazolványt a később nagy kisgazda Homoki adta át a feleségemnek. Akkor már a maszek világ jó kiegészítője volt az állami, szövetkezeti üzleteknek.

  • Mária néni

   Mocskos parazita. Ti loptátok szét az országot.

   • Barnabás Varcog

    Te meg egy elvakult ,modortalan, beteges fidesz bérenc vagy. Te loptad szét az országot Mészáros haveroddal együtt. Biztos burzsuj voltál,és Kádárék elvették a vagyonodat,azért hőbörögsz most.

    • Mária néni

     Én Kádár alatt is jól éltem, most is :-))))

 • SuperTölgy

  Elképesztő történetet osztott meg Kádárról és Orbánról a népszerű blogger???

 • Dávid Irén

  Minden szavával egyetértek!

 • apuci

  Kádár János az egyetlen olyan ember volt politikusként, aki emberként kezelte az állampolgárait, és nem rabszolgaként! A mostani elit nagyon nagy szarba lenne, ha az ő rendszere egy két évre vissza jönne! Sok szarházi nyaka ki lenne tekerve!

  • Mária néni

   Örülj, hogy zabáltatunk.

   • apuci

    Hát csak örüljön kedves, és zabáljon! Én repertoárom kicsit más!

    • fiktív

     ez egy vénasszony álarca mögé bújt faszarcú ……..hááát minek nevezzem ..

 • Judit CzikkelyIstvánné

  IGEN!!! Valós tények ezek és bizony most a romániából áttelepült kötvényesek akarják ,,learatni a babért”, hogy nekik jó, a magyar honban élő, a háború után felépített szép kis hazánkat VISSZATASZÍTJÁK oda, ahonnan elindult annó?!!! ÖRDÖG és POKOL!!!

 • szultankam

  Én mindig őt választanám ha lehetne.

  • Mária néni

   Fe már nem lehet. Most kussolhatsz

   • Katalin Ornyik

    Lehetne mellōzni az alpári megnyilvánulásait?

    • Mária néni

     Rendben, akkor kezdjük azzal, hogy leveszi a profilképét, mert az ordenáré 😆😆😆

     • Ibolya Remeczki Parzignath

      Elég sajnálatos, hogy a megnyilvánulásai teljesen ellentétesek a profil leírásával. ‘jóravaló nénike’??? Talán találóbb lenne, rosszindulatú, műveletlen, udvariatlan, érzelmi sérült öregasszony.

     • Mária néni

      Közöd?

     • Ibolya Remeczki Parzignath

      Hála Istennek semmi!!!

     • Mária néni

      Akkor kussolsz.

     • Ibolya Remeczki Parzignath

      Haha látom kultúra teljesen kiütötte a biztosítékot.

     • Mária néni

      Sajnos csak ezt értitek.

     • Kardos Péter Péter

      Milyen művelt uri asszony , apád is proli volt anyád is mit próbálsz itt kitőrni a nyomorból kis mocsok

     • Mária néni

      “Kitőrni”
      Persze, te bugris.

     • Mária néni
     • László Kühl

      “Mária néni” nem öregasszony” Egy üres oldalon egy név.Nos kit takar?

     • Ibolya Remeczki Parzignath

      Tehát még rosszabb mert még gyáva is.

     • Barnabás Varcog

      Maga meg egy öreg ,ráncos kukkeres öregasszony, mit ítélkezik! Magát jóravalónak titulálja,és komcsizik. Lehet,hogy a komcsi sokkal jobbra való,mint maga.

     • Mária néni

      A komcsik az emberiség söpredéke, a legaljasabb férgek.

     • Kati Kovács

      Troll.

     • Kardos Péter Péter

      Szerintem nálad nehéz aljasabbnak lenni

     • Ágnes Sotus

      Akkor a fideszes barátai is söpredék? Mert mind kommunisták voltak anno!! Nem kéne minden oldalra belépnie és alpári módon viselkednie! Senki nem kiváncsi magára és a hozzászólásaira!!

     • Mária néni

      Akkor takarodj innen!

     • oryx

      Mari neni:
      Mikola István – Hazafias Népfront, elnök
      Fónagy János – MSZMP tag
      Vonza András – MSZMP tag
      Szabadi Béla – MSZMP tag. munkásõr
      Varga Mihály – KISZ titkár
      Deutsch Tamás – KISZ titkár
      Orbán Gyõzõ – párttitkár. Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy
      pártbizottsági állásért.
      Orbán Viktor; – Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
      Kövér László – KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága
      és az alá tartozó Társadalompolitikai intézet munkatársa
      Pozsgai Imre – MSZMP KB tag
      Rogán Antal – KISZ titkár
      Szûrös Mátyás – MSZMP KB tag
      Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
      Járai Zsigmond – MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
      Matoksy György – MSZMP tag, HI/2 -Jgyuök
      Martonyi János – MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
      Ligetvári Ferenc – MSZMP tag
      Chikán Attila – MSZMP tag
      Pintér Sándor – MSZMP titkár

     • Mária néni

      Sivalkodj, libsi!

     • Ferenc Ignác

      A féreg leginkább Te vagy !

     • Mária néni

      Aberrált ember az, akinek egy kutya a profilképe.

     • Mária néni

      Kussolsz!

     • Zoltán Csengő

      Ti még Mária nénit valós személynek gondoljátok? Fizikai értelemben van ugyan valaki a személyisége mögött de ő egy bértollnok, elsődleges célja a gyűlölet kelltés!!! De nálam nem ért célt mert megértettem vele mondhat és tehet bármit én akkor is “szeretem”!!! És képzeljétek hatott!! Bár nem tudom mikor fog újra kipécézni magának!!!

     • Kardos Péter Péter

      Na ná, hogy az egy provokátor spicli

     • Kardos Péter Péter

      Mer azt mondták neki a megbízói, hogy az szitok szó, ennek magától semmi nem jut az eszébe

     • Zoltán Hegedűs

      A sajátjáról beszél?

     • Mária néni

      Melyik szót nem érted, te debil?

     • Kardos Péter Péter

      Azé marika te se szépségversenyre készülsz.

   • Kati Kovács

    Szíveskedjék viselkedni!

    • Mária néni

     Kussolsz

   • Zoltán Hegedűs

    Szintén kussolhat!

 • Magdolna Balogné Nagy

  Igen, ez így igaz,dehol szerepelt a cikkben Orbán?Bár aki ebben az országban él tudja ,hogy Ő pont az ellenkezőjét valósította meg hazánkban….

  • János Huncutka

   Igaz pedig az ősei tagja voltak a MKP-nak valamint az MSZMP-nek.

 • Visnyei László

  Nem kell “véres szájú” komcsinak lenni a felsoroltak nagy részének egyetértéséhez.Volt egy időszak,amikor az erőszak után erőszak jött,háát azt Kádár nagyon megbánhatta.(Lásd az utolsó felszólalást.)Egyébként a nagy elnyomásról a mai vezetői “elit” tanúskodhatna.

 • József Szamuráj Szilágyi

  Na ügön, a szegényparaszti -ma már idealisztikusak minősülő vályogházak, kis ablakos, tehénszarral felkent agyagos padlós dohos parasztházak után a kétszobás, tiszta, fürdőszobás panel is előrelépés volt, az ötven filléres középiskolai étkezés, az öt forintos ebéd, az ingyen tanulás és művelődés, a jókedvű brigádmozgalom, gulyásfőzős kommonyista szombat, és kalákában egymásnak épített ház sokat lendített a rendszeren, de aki Moldova Györgyön nőtt fel és olvasott dolgokat pl a Szent Tehénről vagy a vasútról, az tudta hogy a fényes máz alatt rothad a rendszer.

  Maga Moldova is megjegyezte egy írása végén hogy ezek után aki azt hinné hogy ő utálja ezt a rendszert az téved, mert az a rendszer amely ennyi gazemberséget, csórást-lopást dilettantizmust elvisel, az csak jó rendszer lehet.

  DE hogy aktuálpolitikai vetületet is megtárgyaljok, maga orbány úr is ismeri a magyarság Kádár-rendszer felé viszonyuló nosztalgiáját, pont ezért folytatja ott, ahol Kádár abbahagyta.

 • Ákos Kertész

  Bizony ez így igaz!

 • Erzsébet Veszpréminé Domokos

  Hát még milyen csodákra lett volna képes, egy maihoz hasonló adórendszerrel!

 • Ernőné Pál

  igen, ez volt a Kádár korszak.A nyugalmas,kiszámítható,békés korszak.Ahol mindenki még a cigányok is dolgoztak,.És még a cigányok is elvégezték az általános iskolát.Ahol nem voltak Farkas Flórik,Rogánok,,Némethek.Ahol évtizedre is lehetett terveznie egy családnak.Ahol akart az nyaralt is.Ahol az állami vállalatok lakásépítési alapot képeztek a nyereségükből és a dolgozóiknak juttattak lakásokat.Ahol
  az állami vállalatok jóléti alapot képeztek, hogy ovodát és bölcsődét működtessenek,És mindezt párszáz rabló rendszerváltás álcája alatt elrabolta a néptől.

  • Ferenc Ignác

   Egyetértek!!

  • Mátyás Ibolya Hugi

   nagyon igazad van

  • Éva Hőrich Józsefné

   Ez valóban így volt igaz. Nagyon sokan visszasírjuk azt az időt. Akkor még a kiskeresetű ember tanácsi lakást kapott, rengeteg új ház épült, és mindenki be tudott fizetni egy szövetkezeti lakásra. Volt munka, volt megélhetési lehetőség. Most mi van? Egyeseknek nagyon-nagyon jó világ, a többség meg éhezik és FÉL A JÖVŐTŐL.

  • Takács György

   Akkor mi a faszomert lett rendszerváltás?

   • Kardos Péter Péter

    Mer uj rablok nagyot akartak kaszalni es kaszaltak is.

   • arzagon

    Látod ez az. Azért, hogy az ilyen gazemberek maguk között szétosztják az Országot. Sajnos, ha nem fogunk össze akkot tovább lopnak. Ez nem rendszerváltás volt. Ez csak arra volt jó orbánnak, hogy putyinnal a fennmaradása miatt tönkretegyék a NÉPET.

   • János Kaiber

    Ezt az írást nem módosítom! Fentebb a sorokat tömörítve, olvashatóbb, rövidebb formába korrigáltam.

   • János Kaiber

    A jobboldali érzelműek, vagy az akkori rendszert ki nem állható
    senkik a demokráciára hivatkoztak, aztán ezek, akik ki nem állhatták a szovjeteket, most a korábbi ellenségre acsarkodnak, és vígan beleülnek a Nagy Medve ölébe…. Rosszabbak, mint a templomtornyi szélkakas, amely csupán a szél járásának megfelelően forgolódik, de a mi szélkakasaink, a „Nadzs Madzsarjaink” öt évenként váltják a politikai nézeteiket szégyenkezés nélkül….! Nevet nem óhajtok említeni, mert minek. Ha nekünk ő kell, megérdemeljük, mi magyarok…. ahogyan éppen ő szokta volt mondani. De, hogy a fideSSel hova jutunk, s mi lesz itt még, nem tudhatom. Csupán azt látom, egy megvezetett szűk kisebbség ül tort rajtunk, a többségen! Jelenleg ébredésnek nyoma sincsen. Mi, magyarok, megérdemeljük! Ez kell nekünk!
    Valahogyan mindig ide lukadok ki. Mi lesz a kiút? Talány….

 • Éva Németh

  Meg kell nézni,a sok akkori üldözött,elnyomott a rendszerváltáskor mind milliomos volt!nem érdekes?Vezető pozícióban ültek,de üldözöttek voltak,most szidják azt a rendszert

 • Ferenc Pusztai

  Egyetértek a leírtakkal. Amit hozzátennék: akkoriban elfogadtam az államosítást, a hatalmas birtokok felosztását. Ma már úgy látom, jobb lenne, ha kulturált Eszterháziak, Károlyiak lennének a meghatározók Mészárosok, Rogánok, Lázárok helyett.

  • Marika Rozsakertine

   Ha meg a tobbi is felsorolna!Ezek csak lesik az allami tamogatast meg a vissza nem terintendo kedvezmenyes kolcsont, orszagszerte gaz szemet mindenut!A,dolgozoit nem jelenti be azon torik a fejuket,hogy lehet az adod elkerulni.Mig a dolgozok a minimalberbol adoznak ok meg csak kivesznek a nagy kalapbol,de vissza semmit nem adnak.Sot kepesek sajat magukat is minnimumra bejenteni! De 15 millas autoval furikazik!Ez nem tunik fel senkinek,,A faluba 4-5 csalad munka nelkul jol el a be nem jelentet dolgozoik meg nyomorognak.Akik nekik megkeresik az urhatnam eletre valot az se becsulik.

  • DÓZSANÉPE

   Azért ne ess túlzásba.

 • File Laszlo

  úgygondolom,hogy az a korszak volt magyarország aranykora.én is akkor voltam fiatal(1958-ban születtem).és valóban nem volt különösebb gond a kádár rendszerrel.nemvoltam párt tag,se kisz tag,de ezeknek nem éreztem sosem a hátrányát.dolgozhattam,felnevelhettem viszonylag jó módban a gyerekeimet.nem kellett félni attól,hogy holnap mi kerűl az asztalra.volt munka bőven.a mai fiataloknak csak a demagógiát nyomják ,hogy milyen volt anno.én ha lehetne visszamennék az időben.

  • Mária néni

   Legalább tudom, hogy maga egy komcsi

   • Kati Kovács

    Kérem, viselkedjék!

   • Zoltán Hegedűs

    Éppen, hogy azt írta, hogy nem volt! “Nénike”! Nem tudom mennyi idős, de a jellemzői biztosan eltúlzóak! 🙁

    • Kardos Péter Péter

     Egy 20 éves takony fidelitaszos

   • Kardos Péter Péter

    És van valami probléma boszi

 • Katalin Buzásné

  Minden szavával egyet értek ! Aki nem abban a korban élt ,fogalma sincs arról ,hogy mennyivel volt boldogabb a mi életünk !!! Az sem igaz ,hogy nem mondhattam el a véleményemet , abban az időben is voltak gerinctelen emberek ,de tudtunk hova fordulni jogorvoslatért !!!!

 • vezér

  Rendben,fogadjuk el,hogy így volt. De mondjátok már el nekem,ki a fene csinálta,hogy vége legyen ?! Volt itt valami forradalom ? Netán ellenforradalom? Vagy népfelkelés ? Mert én nem tudok róla. Vagy inkább arról van szó,hogy derék kommunista / szocialista vezetőink észlelték,hogy az egész hazug rendszer KGST-stől ,Varsói Paktumostól CCCP-stől recseg,ropog és mielőtt összedőlt volna,megcsinálták a maguk kis rendszerváltását? Amit amúgy a szabadkőműves Gorbacsov már lezsírozott Régennel ? Velem katonaként még az olaszok felől jövő NATO támadás kivédését gyakoroltatták,aztán Horn Gyula a Tv híradóban pedzegette,hogy be kéne lépnünk a NATO-ba ! És azok a díszpintyek,akik úgy lerakták nálunk a szocializmus alapjait,hogy azóta se találjuk, közölték velünk,hogy eztán kapitalizmust építünk ! Bagóért eladták az országot ,cserébe dagadhatott a svájci bankszámlájuk, gyárainkat bezárták ,mi meg mehettünk munkanélküli segélyre. És ezek a gazemberek most több száz párt színeiben akarják osztani nekünk továbbra is az észt ? Hát egy lószart,mama ! / hogy az egyik főgazembert idézzem /

  • Mária néni

   Igaza van!

  • Kardos Péter Péter

   Fhürerem mint náci egzakt

 • Peter Rona

  Az, hogy Kádár a legnépszerűbb történelmi személyiség, érzelmi kérdés, ami történelmi tényeken alapul. Szerintem azért lehet Kádár és rendszere népszerű, mert most annyira sz@r. Most szembesülhetnek azok, akik a gengszterváltáskor örnendtek, mire szavaztak. Persze még ma sem ismerik el, ma is az átkost szapulják. Nem ismerik el, hogy ez az “átkos”. Mi valódi kommunisták, akik tanultunk marxizmusz, tudtuk hogy az esztelen privatizáció az ország eladásával, kirablásával egyenértékő. Pedig azok is tanultak marxizmust, akik a gengszterváltást végrehajtották. Csak ők azt tanulták meg belőle, hogy ha van értéktöbblet, akkor az miért ne lehetne az övék.

  • János Huncutka

   Péter ne keverjük a történelmi időket.Átkos rendszer a Rákosi rendszer volt a padlás leseprésével stb. 1956-ig tartott.

   • Peter Rona

    Igen, ezzel egyet is értenék, de a legtöbb ember ’89-ig érti, azaz a Kádár-rendszert is idesorolják. Ez az, amivel én nem értek egyet. A Rákosi rendszert valószínűleg senki sem sírja vissza.

   • Atlasz

    Volt átkos, és volt öregátkos.

   • Varga Ferenc

    Kicsi fiatalnak látlak! Neked magyarázták a padlás söprést! Nem védem Rákosit!! De akkor ezt kelle6t csinálni. Gondolkozz 45-től- 53 ig. ÚJRAÉPŰLT a földig rombolt magyarország. Ne4m mint Mozes swzárazlábbal keltee elődeink át a dunán! El kellett takarítani a romokat. Nyugatra vitt ipari gépeink helyett úúujat kellet gyártani. Beindítani a mezőgazdaságot. Villamisítva lett az ország. Személyes tapasztalatom Kevermesen megtörtént a villamisítás. Igaz gyéren világitották meg az utcákat, 4-5 égő pislogott. Ne feljsd azt sem, hogy a NÉPSTAION mikor épült! 40 ezer ember nézte a mérkőzéseket, igaz nem VIP páholyból. Pártucat rendőr biztosított a rendőrárokból! ami a Rákosi utáni rendszert illeti, nem KÁDÁR tehet arról, hogy mi történt 988 elött közvetlenül, hanem a jelenleg bukásra álló ellenzék vezetői.( az árulók)A korában a tájékoztatás az akkori sajtó lehetőségei szerint reális volt. Most???? Ma olvasta! “Kádár házát le dózerolnák” Csak egyet felejtettek el a cikkben leírni! Kádár János néven abban az évben gyermek nem született. Kádár Jánosként nem is lakhatott ott! A mai sajtó csak ferdíteni tud, azért, hogy uszítson. A földhívatal nyílvánnosságra hozhatná, hogy milyen ingatlan volt nevén! Egyet tudok és mindenki tud! Jelenlegi utolsó nyughelyét kirabolták! Itt tenném fel a kérdés Pitér belügyminiszternek! Ha egy örök lakhelyen lakó házaspárt úgy rabolnak ki, hogy a nyugvó fejét levágják és el viszik nem kiemelt bűncselekmény-e? A rendőrpalota levizelése ugye FONTOSABB?!!

   • Ferenc Ignác

    A padlásokat Nagy Imre söpörtette ki, csak a tisztánlátás és a tényszerűség kedvéért!!

    • Mária néni

     Nagy Imre véresszájú komcsi volt, aki a saját elvtársait is elárulta.

     • Kovács “Jandera” János

      KJ

    • sacra et profana

     Nagy Imrét meg Kádár akasztotta. Meg a Rajk sztoriról se feledkezzünk meg. Ilyen volt ez a végtelenül puritán jóember. (a házairól, dobogókői nyaralójáról, külön moziterméről, vadászatairól és miegyébről ne is szóljunk. Meg az 56 – os kivégzettekről.)

  • Mária néni

   Ha most magának rossz, akkor minden rendben van. Nekünk, a józan, dolgozó többségnek így jó

   • Peter Rona

    Kedves Mária néni. Én örülök annak, hgy Önnek jó most. Bizonyára meg is dolgozott érte. Ön a józan, dolgozó többségről ír. Tudja hogy hányan vannak? Állítólag 4,2 millióan. Az “átkosban “8 millióan voltunk. Tudja, hogy ennek a 4,2 milliónak hány százaléka dolgozok minimálbéren? 40 %-a. Lehet, hogy Önnek akkor volt rossz, de higgye el, sokkal többen vannak, akiknek akkor volt jó és most nyomorognak.

    • Mária néni

     Sivalkodj, vén komcsi. Szétloptátok az országot. Most örülj, hogy zabáltatunk.

     • Peter Rona

      Kedves, vagy nem is annyira kedves Mária néni, hát bemutkoztál. Remélem ma is kezet csókoltál a hőn szeretett Viktorodnak

     • Mária néni

      Közöd?

     • Jóco Várhidi

      Közöd? Rengeteg. Hisz az Ön elmebetegsége és rossz látása miatt hályog a szemén az ön X-e keresztje, választáskor behúzott jele pont annyit ér mint egy normális látó emberé. Azaz a még nem beteg emberek sorsát is beteggé teszi azaz szarabbá. Mondom én jobboldali keresztény emberként . Kádár rendszerben születtem 1969 ben és éltem meg gyerekkorom. Gyerekként nem féltem. Ma felnőtt technikusként 26 éves tapasztalattal félelemben élem életem. Mit eszek holnap? Hogy fizetem ki a… Mikor hív a NAV, hogy tartozom, mikor visznek tartozásom miatt közmunkára betegen. És nem gyógyulok mert nincs mitől. Ma itt vegyszeres gyógyítás van. Azaz receptet írnak fel. Recepttől nem gyógyul senki én sem. Ha kiváltani megvenni nem tudom akkor? Balatoni szív szanítórium, Hárs hegyi pihentető vagy Buda ligeti tüdő szanatórium helyett gyógyszert írnak fel. Porckorong vagy váll kopás netán derék csontra nincs ám gyógyfürdő bérlet. Recept és vegyen 5000 ért Kalciumot ami D vitamin és K vitamin nélkül csak érfalakba épül be és lesz rugalmatlan majd agyvérzés. Ma nem gyógyítanak meg profitot tolnak a gyógyszergyáraknak. 1998 ban azt mondtam és hittem Orbán és a fiatalok ifjusági szervezete. Ma azt mondom Zsidesz és Orsós egy geci akasztani való, de rögtön Fletó mellé ! Hit gyüli a Német Sanya taxis szektája pont a Zsidesz tette egyenlővé a 2000 éves keresztény egyházzal azaz történelmi egyház lett a Hit gyüli. Bizony. Komcsikat utálni kell. Helyes. Akkor Tasnádi a III/III -as , miért a nemzetbiztonsági tanács vezetője? Zolnai Gusztáv pufajkás aki sajátjaitól lopott . Így MAZSIHISZ vezetőként kirúgta az. És lám bekerült fel fele bukott Lázár János mellé tanácsadónak 1 . 1 ,millás fizetéssel. Feltó 2006 ban lőtt? Igen. Elszámoltatás? Budaházy kiderítette Sukorót Fletó sunyiságát. 2006 ba töntetett, előtte Medgyesi csalása ellen is hidat Erzsébet hidat foglalt? Ma Medgyesi a ciceró Fidesz utazó nagykövete 3 -as metrónál bábáskodott. Elszámoltatás? Budaházy-t ismétlem már 11 éve hurcolják. Miről beszél öcsém? Zsinagógára milliárdok, de Rákosi komcsi Mátyás felrobbantott Mária Regnum templomra egy vasat se?

     • Mária néni

      Önnek súlyos az elmeállapota. Kérem, forduljon orvoshoz.

     • Boda Ferenc

      Minden szavad igaz!

     • Princeoftheport

      Nem kezet csókolt, keresztcsontig/melegsz@rig nyalt be neki… 😀

     • Kata52

      Már rég bemutatkozott, s mindenki tudja, hogy az idős Mária néni, nem is néni, hanem egy ……….. /ide mindenki gondoljon amit akar./
      Örülök, hogy egyre kevesebben veszik észre hergelő modorát.

    • Kardos Péter Péter

     Azt hiszem nem szabad figyelembe venni bármit mond is hiszen az a célja, hogy minket itt összeugrasszon

 • Ilona Dóráné Tóth

  Első betűtől az utolsóig egyetértek az írásban foglaltakkal. Annyit fűznék hozzá hogy drága Édesanyám ötünket egyedül nevelt. Soha nem kapott a helyi tanácstól egyetlen forintot sem. Mindent magának kellett megoldania ötőnk fölnevelésével kapcsolatba. Mégsem elégedetlenkedett, mert tudta,- tapasztalta hogy ha dolgozik, még többet dolgozik- meg tudja oldani a gondjait. Igen! Mindenről lemondott értünk, sovány volt mint az agár, de tudta hogy nekünk már sokkal jobb életünk lesz mint amilyen neki jutott. Hozzátenném még hogy gyerektartást nem kapott, mert mákvirág apánk a “Napnál volt fűtő”, így nem lehetett levonni tőle egy fityinget sem. És tényleg jobb lett sokkal az életünk! Nem tudok elég hálával gondolni mindazokra- élén Édesanyámmal!- akik lehetővé tették a nagyságrendekkel élhetőbb életet számomra és mindazok számára akik hajlandóak voltak tenni magukért, családjukért. Minden idők legjobb dolga akkor volt a magyar kisembernek.

  • Zoltán Csengő

   Ha az édesapja a “Napnál volt fűtő” akkor bizonyára elvitték munkatáborba!! Mert Kádár rendszerben nem tűrték az ilyen állást, hogy a Napnál fűtő!! Könnyen a Recski munkatáborba találta magát a sunnyogó!!!

  • Kardos Péter Péter

   egy cipőbe járunk

 • Sánta Istvánné Viki

  EZ A NAGY IGAZSÁG !

 • Edita Trauber

  Minden szavad helytálló!

 • paradoxon55

  Nem volt munkanélküliség, nem volt hajléktalan, nem volt ennyi lopás ,rablás, bűncselekmény, mert a legkisebb lopásért is olyan büntetést kapott, hogy ezerszer meggondolta tegye e.Most az ember alól a lábát kilopják, büntetlenül.Nem voltam párt tag akkor sem és most sem.Békességben nyugalomban éltünk.8 óra munka után volt ideje az embereknek a családra, pihenésre.

  • Mária néni

   Ismerjük azt a “munkát”

 • Atlasz

  Ez marhaság: “a Kádár-rendszer Mátyás király uralkodása óta a magyar nép legsikeresebb, legboldogabb, leggazdagabb időszaka volt ” Mátyás despotaként a magyar történelem legnagyobb adóztatója volt, Kádár az eladósítója. A fénykor: 1867-1914 Ferenc Jóska nevével jellemezhető.

  • Katona Erika

   Tényleg? Már miért is?

   • Atlasz

    Ez a “miért is” olyan bájos, tartalmas, tudásszomjról árulkodó. De ott a Google, ha a történelemkönyvek nem felelnek meg.

  • János Végh

   De csak annyiban hogy a kiegyezés becsábította a spekuláns és a működő tőkét, a szakembereket ami folytán soha nem látott gazdasági fellendülést hozottA nagy baj, hogy a korhadt fél-feudális rendszer Horthy bukásáig megmaradat.(majd 1947-ig jött két biztató év.)Kossuth a kiegyezésre azt írta, hogy amiért a kisebbségek ügyét nem rendezték a szomszédok a nyugat az ellenségünk lesz.Szerintem a trianoni jogfosztás is az emlitettek bosszúja.Én így látom a fénykort.

 • István Gál

  Nekem ö mindig Haynau II. marad.

  • Kardos Péter Péter

   Mert te mindig hülye maradsz

   • István Gál

    Kardos Péter! Náladnál hülyébb ezt ma még nem mondta senki nekem. Mondhattok bármit. Abban az országban, ahol 3,6 millió autó van, ott nem éheznek csak azok, akik nem akarnak dolgozni. Kádár zsarnok volt. Menj ki a 301-es parcellához, és számláld össze, hány embert akasztottak fel. Haynau csak halvány másolat Kádár mellett.

 • sacra et profana

  Aki ennyi marhaságot képes összehordani, az egyéb bűncselekményre is képes. Mindezen túl: Kádár egy igazi címeres gazember volt, véreskezű kommunista, a saját párttársainak és a nemzetének árulója, többszörös gyilkos. Nem véletlenül bolondult meg élete végére.

  • Dankó László

   Nagyon HÜLYE vagy.

  • Hedvig Petofalvi

   Te ostoba, ott voltál ahol mesélték neked a hülyeségeket. Az eddig beírt véleményeket olyanok írták, akik átélték , megtapasztalták azt amiről vélekednek. Én például már 72 éves vagyok, de örülök annak, hogy nem manapság vagyok fiatal, mert rémes nézni a kilátástalanságot. Most csak az boldogul aki beáll Fidesz seggnyalónak, vagy kussol. Ez lenne a nagyon jó élethelyzet? Nem tudod mit beszélsz, szócsöve vagy valakiknek!

   • Mária néni

    Maga a jó példa arra, hogy miért nem volna szabad választójogot adni a vénnszeniliseknek.

   • sacra et profana

    Én például 69 vagyok, s bizony vannak emlékeim, nem meséből, hanem a saját életemből: a házkutatásokról, apám bebörtönzéséről, rokonaim kitelepítéséről, megveréséről, a javaik államosításáról, B listáról, származás miatti egyetemi eltanácsolásról, aztán 56 a pincében, az ország elárulása: ki is hívta be a szovjeteket? – utána akasztások, kivégzések, meghurcolások, egyházak üldözése, a besúgók, spicli házmesterek, III/III – as “barátok” : a diktatúra – proletárdiktatúra – áldásos tevékenysége. Benne Kádár tagadhatatlan felelősségéről. Hiába kacsingatott, jópofizott, egy igazi bolsevik diktátor volt. Ez lett volna Magyarország fénykora? Maga nem ebben a világban él? Ki is az ostoba?

    • Mária néni

     Igaza van. Nem is értem, hogy olyanok, akik akkor éltek, hogyan ajnározhatják most a véreskezű gyilkos Kádárt.

     • Mária Borsos

      biztos nem kefélt meg ! 🙂 amit nem csodálok !!!!

     • Kardos Péter Péter

      Kurvaanyádat véreskezűzd

     • Mária néni

      Mocskos hóhér volt Kádár

    • Kardos Péter Péter

     Ja a kizsákmányoló rabszolgákat tartókat nem nagyon csípték és te csak egy kicsi kis ember vagy , van még rajtad kívül miljom

  • Ferenc Ignác

   Ezt “kik” verték beléd??? Tényszerű ismeret kevés szorult a kis agyacskádba , az már biztos!! Provokátor és besúgó vagy, arc és név nélkül!! Akkorriban is voltak ilyenek, nem is kevesen, sőt ma Ők regnálnak!!

   • Mária néni

    Kussolsz, komcsi!

    • Barnabás Varcog

     Kussolsz fasiszta!

   • sacra et profana

    Ti “vertétek” belém, vagy a felmenőid, belénk, akik bizony nem így látjuk az akkori időket. A saját bőrömön tapasztaltam. Úgyhogy itt te ne provokátorozz és besúgózz: azok ti voltatok meg a cimboráitok. Aztán te hiányold az arcomat, mikor neked sincs?

  • Kardos Péter Péter

   Név és pofa nélkül van pofád ilyet írni tudatlan bugris

   • sacra et profana

    Neked meg névvel és pofával, tudatlan bugris.

 • Fodor Mariann

  Noooooooooormáááááááális???? Ennyi hazugságot, komolyan mondom, BOTRÁNY!!!!

  • Katona Erika

   Mi is a hazugság?

 • Gál Ilona

  Szép volt! Jó volt! És a hétköznapjainkban, átlagos életünkben a demokrácia is tökéletesen érvényesült!
  Helyesbítés egy korábbi kommenthez: KMK (közveszélyes munkakerülés) csak abban az esetben volt, ha valaki a rendőrséggel, büntetőjoggal koccanva, nem tudta igazolni, hogy miből él. A htb családanyán senki nem kérte számon, hogy miért “nem dolgozik”.
  Egyébként valóban örülök, hogy az életem döntő része a “Kádár-korra” esett. Még betegséggel is megáldott a jó Isten, így a rendszerváltáskor nem váltam munkanélkülivé az 50-es, 60-as éveimre.

  • Mária néni

   Szóval akkor munkaképes korúként immár majdnem harmint éve tartaja el magát másokkal.

 • István Németh

  Ki szeretné, ha a kerítésén belül a szomszéd elkezdeni építeni egy kicsi házikót magának?
  A II. világháború után milliók haltak meg.
  Meghúzták a vérrel áztatott kerítés, az Odera folyónál!
  A Te kerítésed, e-ehhez képest a bolha tökén a pattanás!
  Az 56-os forradalom a nyugat kész átverése volt!
  A vérrel áztatott kerítésen átnyúlni?
  A Magyarok áldozatok voltak!
  Szerencsére a nagy Sztálin helyett Hruscsov,
  aki utálta a Magyarokat de mégis sikerült megegyezni.
  És?
  Nem taposták Ukrán tankok a Magyarokat!
  Kádár érdeme, hogy lett 1989!
  A szarháziaknak lett mit elkótyavetyélniük!
  És?
  Felépíteni a Tolvajok birodalmát! https://uploads.disquscdn.com/images/e8c9f15608b45235f5ce2623763871ea550a0dcfbfa2ded0d2092c20aa7245a6.jpg

  • Mária néni

   Holnap reggel azonnal jelenjem meg a gondozóban!

   • Kardos Péter Péter

    Ez a hülye már akkor is jelentett meg az anyja apja

 • Sándor Dudás

  Ahogy egyre szarabbak a baloldal választasi esélyei, úgy próbálkoznak a pribékjeik egyre elkeseredettebb dolgokkal. Mint ez az agyrém itt… 😊😊😊

  • Kardos Péter Péter

   Hülye vagy te kisfiam.

 • Mária néni

  Ha már ennyi vén komcsi van itt, megkérdezném, hogy most kire szavaznak?

 • Mária néni

  Kádár egyetlen helyes cselekedete az volt, hogy Nagy Imrét felakasztatta. Egyívású büdös komcsi volt mindkettő, népnyúzó gazemberek, moszkovita hazaárulók.

 • Peter Rona

  Elég vegyes a kép itt a horászólások között kb. ilyen megosztott a társadalom is a Kádár-rendszer megítélésében. Vannak akik az egekig magasztalják, ők a fiatalságuk után nosztalgiáznak (ebbe tartozok én is) és vannak, akik valamilyen okból pocskondiázzák. Vagy azért mert ezt hallották a TV-ben, ezt tanítják az iskolában, vagy éppen az átkosban volt elnyomatásban részük (ők tudják miért) és most szedték meg magukat mások kárára. Aztán vannak olyanok is, akiknek érdemleges véleményük nincs, csak imádnak trollkodni, másokat sértegetni. Ilyen pl, Mária néni néven károgó hozzászóló, akinek mindenkihez volt valami “kedves” szava, aki nem úgy gondolkozok, ahogy ő. Hát ilyenek vagyunk mi, magyarok.

  • Mária néni

   Maga is komcsi?

 • Edit Juhász

  Három gyermekkel özvegyen diplomához segíthettem mindhármat.Saját szorgalmuk, tehetségük elegendő volt az egyetemre bejutáshoz Karácsony előtt nem várt értesítés, egy havi árvaellátás támogatásról.A gondoskodás érezhető volt.

 • Bette Davis

  Olyan mennyiségű hitelt görgetett maga elé Kádár elvtársunk, hogy a 80-as évek végén már csak recsegett-ropogott a gulyáskommunizmus, ha politikailag nem omlott volna össze, akkor gazdaságilag ment volna tönkre rövid idő alatt.

  Nem tudom, úgy tűnik, sokan nem emlékeznek arra, hogy a boltban sorba kellett állni déli gyümölcsökért, a család nem mehett külföldre, csak ha a fele ittmaradt, nehogy disszidáljon mindenki, aki kiutazott, ő is csak párttitkári vagy ha nem volt párttag, akkor munkahelyi/iskolai jellemzés után tehette ezt meg, pénzt alig lehetett váltani, nehogy már akár csak egy kazettás magnót is behozhassunk az országba. A rendőrségen kért engedélyt egyik iskolatársam, hogy a haját úgy vágathassa le, ahogy tervezte. Rövidre. Nem “huligán-módra”. És még sorolhatnám.

  • Barnabás Varcog

   Hát még most sokkal nagyobb adósságot görget a kormány,és alig van vagyona,mert mindent eladott,és felélt,

   • Mária néni

    Maga annyira hülye, hogy nem ismeri a számokat, vagy szimplán hazudik.

  • Kardos Péter Péter

   nehogy elhidd már ezeket az ordas hazugságokat meg kell nézni mennyi volt az állam adóság és mennyi most

 • DÓZSANÉPE

  Hol vagy Moderátor? Ezt a “Mária néni” névvel ellátott gyűlölködő, véresszájú, semmit nem értő, gondolkodni képtelen véglényt takarítsátok ki a portálról. Rátok hoz szégyent, hogy itt rontja a levegőt.

  • Mária néni

   Te legszívesebben meg is ölnéd azt, aki nem ért veled egyet, igaz demokrata?

  • Mária Borsos

   DÓZSANÉPE . Mária néni innen ír ! http://www.ellenszel.hu

 • Károly Török

  Jellemző, hogy az írót, ha jól látom, úgy hívják: 168 óra. Ritka aljas egy írás és nagyfokú tudatlanságra utal. Úgy “védi” Kádárt, hogy közben megkérdőjelezi őszinte kommunista voltát. Kádár nem ügyeskedett és alakoskodott. Tudta, hogy csak a Szovjetunió fegyveres ereje tudja biztosítani az imperialista világgal szemben Magyarország függetlenségét. A szovjet csapatok meg nem szállták meg az országot 1956-ban, hanem még a 2. világháború következtében voltak itt és hogy az igazi kommunisták a népi demokrácia védelmében kénytelenek voltak a segítségüket kérni a nyugatról támogatott és szervezett ellenforradalmi bandák leverése érdekében az a magyar honvédvezérkar árulása ill. gyávasága miatt volt. Amit pedig magáról az időszakról leír, az legfeljebb a hazugsággal etetett korosztályoknak újdonság, olyanoknak, akik kb. 1980 után születtek bele a jóba és fogalmuk sincs a valóságról. Én viszont egy 70 éves kommunista vagyok, aki valóban élt abban az időben és kellő ismeretekkel rendelkezem. És nem csak éltem, hanem építettem a szocialista jólétet, amit 1990 után 4 év alatt romba döntöttek Antallék. Vajon ez a kis okos azt is tudja, hogy 1990 és ’94 között több kár érte gazdaságilag ezt az országot, mint a 2. világháború alatt? A magyar gazdaság és társadalom 1945 és között többet gyarapodott és fejlődött, mint előtte 1000 év alatt összesen és a megtermelt vagyon az országon belül maradt, mert a Szovjetunió azt nem vitte el, mint most az EU multicégei, és ebből úgymond “támogatják” az ország gazdaságát. És ezt minden hülye barom elhiszi. Az évente az országból kikerülő vagyon kb. 15 %-át adják vissza támogatás címén.
  Egyébként meg a szocialista sajtó a kb. 45 év alatt sokkal kevesebbet hazudott, mint a mai média 1 nap alatt és csak az aljas gazembereknek kellett a sorok között olvasni.

  • Mária néni

   Maga a példa arra, hogy akinek kimosták az agyát fiatalon, az hülye is marad.

 • Károly Szabó

  Azért én emlékszem arra, hogy egy útlevélkérelmet először a munkahelyi felettes bírált el, és ha nem tetszett a “pofája” a beosztottnak, akkor megvétózta az utazási terveket. Ma szabadság van, a személyivel az egész EU-t be lehet barangolni, csak sok ember már Szentendréig sem tud eljutni, mert nem telik a HÉV-re.

  • Mária néni

   …és 3 millió gyerek éhezik.

   • Károly Szabó

    Azért azt nem mondanám, hogy Magyarországon minden gyerek éhezik. Mert 3 millió gyerek nincs. Viszont vannak felnőttek, öregek, akik éheznek. És jön a tél, amikor majd fáznak és talán meg is fagynak.

    • Mária néni

     Igen, Magyarországon minden nyugdíjas éhezik, egy millió meg is fagy. 2 millió fiatal kivándorolt és nincsenek CT-sem.

     • Károly Szabó

      Nem minden nyugdíjas éhezik, például én sem. Igaz, ehhez le kellett dolgoznom keményen negyvenöt évet és jó sok járulékot befizetni. De azért azt látom, hogy nem mindenki van ebben a helyzetben, van aki tehet róla, és van aki nem. Két millió fiatal még nem vándorolt ki, de a valós félmilliós szám is magas. Ha fiatal lennék, feltehetően már én is máshol élnék. De most már ez marad.

     • Mária néni

      A járulékokat 1987-ben vezették be, úgyhogy nem igaz, hogy 45 évig járulékot fizetett.
      Másrészt a járulékok még 20 éve is néhány ezer forintok voltak, úgyhogy az egy éves összes járuléka nem lenne elég most egy EKG-ra sem. Mi fizetjük az adónkból a maga eltartását. Legyen hálás nekünk!

     • Venesz

      1987 előtt is vontak le nyugdíjjárulékot, nem akkor vezették be, csak akkor változtattak a rendszeren, tehát igaz, amit írtam. Maga nem tudhatja, hogy mennyi járulékot fizettem, de maradjunk annyiban, hogy nagyon sokat, és nem kell hálásnak lennem, mert biztos, hogy inkább én tartottam el magát, mint fordítva.

     • Mária néni

      Az én pénzemből irogat itt maga.

     • Venesz

      Dögölj meg, hülye vén szipirtyó! Ha meg fiatal troll vagy, akkor is!

     • Mária néni

      Kussolsz

     • Venesz

      Elnézést kérek, elfelejtettem az előbb, hogy az anyád picsáját!

     • Kardos Péter Péter

      mondom, hogy ez takony fidelit

     • Lajos Lakatos

      Elmennél már a picsába?

   • Gyula Szücs

    És mégis a Fidesz szekerét tolod. Nem vagy te kétszinű?

    • Mária néni

     Maga kutya?

 • fiktív

  a 2 között az a külömbség hogy KÁDÁR JÁNOST SZERETTE A NÉP úgy is nevezték KÁDÁR APÁNK ! ezt a gecorbáncot meg nem , sőt úúúútálja !!!!!!!!

  • Mária néni

   Akkor maga lopta el a koponyáját?

   • fiktív

    neeeem , azt a fasisztafitymaszista csürhebandacsorda csinálta .. de azon sem lepődnék meg ha kiderülne gecorbánc és tolvaj bandája keze van benne könyékig ..

    • Mária néni

     Kinek kellene a mocskos gyilkos koponyája?

     • fiktív

      csak szeretne ez a mai kormány annyira gyilkos lenni , csak szeretne ..sokkal mocskosabbak sokkal DE SOKKAL .. NEM TOD MI LETT AZ ÜGYÉSSZEL AKI VIZSGÁLTA A QUAESTOR ÜGYET ?? VAJH MIÉÉÉÉ IS HALT MEG OLY HIRTELEN ? ??? VAGY rózsa milán ?? vagy a leesett létra esete ?? VAGY AZ ÖNGYILKOS A RENDÖR AUTÓBAN ? vagy az EMIR tulajdonosának halála ?? meg amikről még csak nem is tudunk .. pedig most nem is volt háborús körülmény egyszerűen csak a PÉÉÉÉÉNZ miatt csinálták .. azt hiszitek az emberek nem tudják .??? dehogynem ! csak mivel “senkik” így nem tudnak tenni sem semmit de azért tudják .. a mr 20 % -ot is tudja mindenki hogy ki , csak a hatalom az úr .. de egyszer mindennek vége lesz , na akkor lesz a tetemre hívás ..

     • Mária néni

      Maga részeg

     • fiktív

      ahan , jó válasz !! érdemtelen . érdemi vagy cáfolat semmi .. ez a mutogatós fasisztafityeszista csürhebandacsorda mentalitása .. pont mint gorbánc , lép be a liftbe és a középső ujját mutogatja vihogva az újságírónőnek (!) VÁLASZ HELYETT .. blöá (okádékok)

     • Mária néni

      Látott maga olyat, hogy a pszichiáter vitatkozik az elmebeteggel?

     • fiktív

      jaaa , akkor azért nem mondasz ellen gecorbáncnak 😀
      igen , mint tudjuk grázban kezelték hónapokig !! nyalogatta is a száját rendesen . 😀
      már értem a pártállásodat :DD he-he .. igazad van nem szabad ellent mondanod képes téged is a katonai kórházba küldeni ..

      de cáfolni ??? nem ??? nem tudod ugye ?? minden fasisztafitymaszista ha nincs mit mondani rögtön személyeskedik ..ez a mentalitás ..

     • Mária néni

      Kussolsz, elmebeteg

     • fiktív

      mint tudjuk az elmebeteg NEM ÉN VAGYOK !!ugye ???

     • Mária néni

      Pofád befogod, idióta

     • fiktív

      jó válasz egy fidiótától ..he-he-he-és muuu-ha-ha-ha-ha..

  • fiktív

   fiktív

   egy napja

   a 2 között az a külömbség hogy KÁDÁR JÁNOST SZERETTE A NÉP úgy is
   nevezték KÁDÁR APÁNK ! ezt a gecorbáncot meg nem , sőt úúúútálja
   !!!!!!!!

   Mária néni

   14 órája

   Akkor maga lopta el a koponyáját?

   nos ez a barom vénasszony álarca mögé bújt fasisztafitymaszista faszarc ilyeneket firkálmányoz ..

   sajnos ezek – fasisztafitymaszista csürhebandacsorda és a seggnyalói – ilyenek !

 • Füredi Csaba

  K.M.K. ha valaki tudja még hogy mi a rövidités ? Abban az idöben azoknak kellett félnie akik nem dolgoztak ! Ma azoknak akik dolgoznak !

  • Mária néni

   Én dolgozom és nem félek. Tettegjenek a komcsik.

   • Kardos Péter Péter

    Vigyázz má a betűkkel mari

 • barba

  Azon kevesek közé tartoztam, akik tettek is a Kádár rendszer ellen. Nem keveset. Őszintén undorodtam az ideológiájától és a gyakorlatától is. Nehéz a vezeklés, de bizony bánom már, mint a kutya , amelyik hetet kölykedzett…A fent leírtakkal 90% ban egyetértek, még akkor is, ha egy kissé egyoldalúan ecseteli a kádárizmust. A máról, a mi valóságról csak és kizárólag negatív jelzőkkel tudnék írni, de látom a túlnyomó többség is így van ezzel.

  • Kardos Péter Péter

   Ja itt egy ujabb partizán

 • Horvath Ernone

  Eppen vissza nem sirom, egyedul azok miatt az emberek miatt akik még éltek akkor és szeretet volt kozottunk…..viszonyitva a fováros helyzetét …nem volt ennyire lepukkant Budapest

 • Horvath Ernone

  Kádár, bár maga is gyilkos volt,igyekezett kompenzálni megativ tapasztalatait és helyettesiteni valami emberivel

 • Rein Béla

  Munka mellett tanultam, középiskola, főiskola, 1972-1980 pedig sohasem voltam párttag, protekcióm sem volt, csak egy kis akarat semmi más, aki akart tanulhatott, lehetőség volt, nappali, esti, levelező.

  • Mária néni

   Az a munka meg a tanulás olyan is volt. Azért nem jutottak semmire.

   • Rein Béla

    Csak ennyit tud? Savanyú a szőlő,

    • Mária néni

     Maga hülye, hogy mindent kétszer mond? Hogy mindent kétszer mond?

     • Rein Béla

      Lehet, hogy az én tanulásom csak”olyan volt” de hogy a magáé semillyen az biztos” a kretén válaszából itélve.

     • Mária néni

      Ebben igaza van, mert még Karinthy-t sem ismeri. Elég primitív maga.

     • Rein Béla

      Vegye már észre, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban, az ilyen kretén embereknek nem szabadna hozzászólni. Ennél fogva a vitát befejezettnek tekintem.

     • Mária néni

      Észrevettem. Maga nagyon tanulatlan, ostoba ember. Nem szándékom vitázni magával, egyszerűen csak a helyére teszem. Amelyik proli nem tudja, hogy hol a helye, azt meg kell alázni. Ezért törlöm magába a lában.

     • AntiMáriaNéni

      Kulminál a rézeleje? Bagoly mondja verébnek?

     • Mária néni

      Kussolsz

     • AntiMáriaNéni

      Valami újabb? Egy kicsit unalmas.

     • Mária néni

      Még ezt se érted, te idióta. Kussolsz!

     • AntiMáriaNéni

      Valami újabb? Nagyon unalmas.

   • Rein Béla

    Csak ennyit tud. Savanyú a szőlő.

 • Mária Borsos

  Mint minden rendszerben ,mindig is volt ,hogy a saját életét tette biztonságossá ! Deeeeeee ! A Kádár Rendszerben ,volt munkánk ,egyik hónaptól a következő fizuig kihúztuk ,,,,adósság nélkül , Azt hiszem az akkori emberek ,minden évben el mentek nyaralni , mindig volt az asztalon, ebéd , vacsora ! sok-sok dologra volt Állami támogatás , Nőttel a házak mint a gomba , és ha beadtuk a lakás igénylést , előbb -utóbb kaptunk valamilyen kis lakást , ahonnan tovább tudtunk lépni ! / Amit azóta 80%-a az embereknek ebben rendszerben mindent elvesztett / 🙁 Nem is halottam akkoriban e szót !!!,,,,, hajléktalan ,vagy munkanélküli !!!!! Csak nézzük ill gondoljunk vissza a Váci útra !!!!! telis-tele volt Gyárakkal . ha kiléptél valahonnan csak végig mentél rajta .és minden kapuban ki volt írva Nagy betűkkel ,hogy milyen felvétel van ! Sokáig nem lehettél munka nélkül MOST MI VAN A VÁCI ÚTON ??? BANKOK IRODÁK ! DE KINEK ? KIKNEK ? NOS SZERINTEM A KÁDÁR RENDSZERBEN , NAGYON ISMERT VOLT 1 MONDAT !!!! ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI !!!!!!!!!!Ez a rendszer az amúgy is gazdag embereknek tett jót , a szegények még szegényebbek lettek , hajléktalanok , munkanélküliek , válások , öngyilkosságok ,,,,, sőt drasztikus gyilkosságok ! Tegnap pl Salgótarjánban voltam , az M 3-on mentünk ,,,, és csak ámultunk ,hogy mekkora területek gyönyörűen megművelve ,,,,,, ! De semmit nem termelnek benne ! MIÉRT ???? 🙁 Mennyi munkanélkülinek lehetne ezeken a földeken munkája,főleg az ott élőknek . :(((

  • Mária néni

   Mindenki ilyen buta mint maga az ismerősei közül? Annak örül, ha a gyárak a városban vannak?

   • Mária Borsos

    Mária néni /www.ellenszel.hu /! ahogy látom a fotóját ,,,önnek már nem sok van hátra ,,,,,,:) nem mind 1 ? Amíg gyárak voltak , volt munkánk ,ételünk , életünk !!!!

    • Mária néni

     Így is kövér vagy, nem kell annyit zabálni.

 • Maria

  Sokkal jobb volt a Kádár idejében,mert megfizethető lakások épültek,amibe sokan még most is élnek,a rezsi akkor sem volt nagyon olcsó,de még a szegényebbek is kitudták fizetni,arra már nem is emlékezem volt e olyan hogy víz díj,de ha volt is biztosan minimális,ha nem emlékezem rá!!!!Az átlag ember akkor sem dúskált,de még téli szalámit is tudtunk venni néha!!Épültek óvodák,iskolák,és akkor még a tanárok a szünetben nem egymással beszélgettek hanem még játszottak is a gyerekekkel,és figyeltek rájuk nem úgy mint most!!!!!A szakszervezetektől a gyermekesek néha kaptak kedvezményes üdülési beutalót!!!!Azóta sem láttam még a Balatont sem!!!!A közbiztonság is sokkal jobb volt,azelőtt még a 7-8 éves gyereket is elengedhettük az iskolába ha közel volt,most a 16-éveset is féltem!!!!Eltud menni csak az emberek néha olyanok mint az állatok!!Persze nem általánosítok,most is vannak nagyon rendes emberek,de már olyan vegyes emberekből állunk,hogy néha ok nélkül belekötnek fiatalba,öregbe!!!!Az előtt bűn volt ha valaki nem dolgozott,most lassan dicsőség,és több pénzt kapnak,mint aki dolgozik!!!!Azelőtt az emberek figyeltek egymásra,most néha az egyházban lakók,még csak nem is köszönnek egymásnak!!!Régen az orvosok addig nem mentek haza,amíg beteg volt a rendelő előtt!!!Azelőtt megakarták gyógyítani a betegeket most meg csak fel írják a gyógyszert ha nem használ nem nézik meg miét nem gyógyul a beteg,csak másik gyógyszert írnak fel amitől az emberek még jobban betegek lesznek!!!!Hát ezekért és még sok másért is sokkal jobb volt a Kádár rendszerben!!!!És ezt tapasztalatból tudom!!!!Most is vannak kivételek,csak sajnos egyre kevesebben!!!Régen tényleg az embereket szolgálta a kormány a rendőrség,ma az becsületes embereknek is félni kell mindegyiktől,sajnos!!!!!

  • Mária néni

   Akkor mindent loptatok, hitelre kaptatok, még mindig nyögjük az adósságot amit hagytatok magatok után.

   • Barnabás Varcog

    Lépj ki troll/discus home/, ne hergeld az embereket!

    • Mária néni

     Kussolsz

 • Kálmán József Szentiványi

  Régen azt hittem rossz világ volt! Ma már tudom hogy jó világ volt!

 • Tamás Ferenczi

  Hát igen a Kádár rendszer élhető volt nem úgy, mint az elmúlt 27 év. Akkoriban ha nem válogatnak az iskoláztatásnál lehet, hogy előbb lett volna anarchia. Most akárki fia borja mehet továbbtanulni csakhogy a szelektálás most is működik csak mások válogatnak.

  • Mária néni

   Részeg maga?

   • Barnabás Varcog

    Részeg troll szar a f@szodra!

    • Mária néni

     Kussolsz!

 • Ifi Géza

  itthon voltam sorkatona, de mégis “dobbantottam” nyugatra 1973-ban. Németek közé kerültem kint is fejeztem be az egyetemet, de amint lehetett hazajöttem 1990-ben. Az NSzK sokkal sikeresebb, szociálisabb világúvá vált a háború után elég gyorsan, mint az itthoni már az ötvenes évektől. Össze kellene hasonlítani és nem nosztalgiázni fölöslegesen az akkori országaink életszínvonalát és szabadságát az állampolgároknak. Itthon csak azt ismertük meg a kádári sikereset az volt az elérhető abban a politikai környezetben. Bukása előre látható volt, –
  noha pár évtizedig “ment a szekér”, de az emberi gyarlóságra, felelőtlenségre etc nem számítottunk.

 • Sándor László Szentgyörgyi

  A börtönből is kiszabadultak ez is igaz mert minden gátszakadáskor a szenny is ömlik a tiszta vízzel,de az ávósok talán parancsra nem viselkedtek lovagiasan. Igaz nem is ez volt a szokásuk. Csak egy példa: október 25.-e Kossuth-térre zúdított golyózápor az FM. padlásáról. A téren mind volt börtönből szabadultak hullottak halomra? November 4.-e után 230 embert akasztottak fel és 18 ezret zártak börtönbe. Ez is Kádár tudtával történt és ne csak onnan nézegessétek amikor 63-ban volt sokaknak amnesztia és 70 körül már el lehetett éldegélni ezt nem vonom kétségbe egy melósnak szerényen és én az voltam,fizikai pártonkívüli lakatos és hegesztő. 1956.-ban 13 éves voltam és nem hülye hogy ne lássam hogy a furu lukba is bebújtak az ávéhás tisztek akikből később felállt a karhatalom mikor előmerészkedtek. Kádárra esküdtek fel és megbízható támaszai lettek az új rezsimnek. A bicikliműszerész Kádár valóba egyszerű munkás szerepben jelent meg csak akinek 56 után leverték a veséjét az evéssé vigasztalta hogy mérnökként ládaszegező melós lehetett. 58-ban ipari tanuló lettem kisz tag szóval nekem nem volt problémám. Voltak akik 88-89.-ig meg voltak figyelve mint megbízhatatlanok.Ez is ahhoz a korszakhoz tartozott.

 • Gere István

  Igen, ez így volt! Nemcsak én látom így! Nagyszerű összefoglaló! Ha megszoroznám százzal, még az is igaz lenne! Apám két kereszttel írt lá a nevét, de a fia elvégezhette az egyetemet! Ma melyik szegény család teheti ezt meg? Ez a mocsok, meg minden iskolát, minden tanúlnivágyót ellehetetlenít, mert neki legnagyobb ellensége a tanúlt ember, és a tudást adó iskolák, egyetemek! Neki csak az a jó, ha tőle ostobább, hülyébb emberekkel van körűlvéve, mert addig lehet VALAKI, aki egyébbként egy SENKI! EGY SENKIHÁZI AKASZTÓFAVIRÁG!

 • István Antalfy

  Tudomásul kell venni, a Kádár – rendszer sem csak fehér vagy fekete. Az itt felsorolt “szűrők” az idő haladtával egyre lazábbak voltak.pl: Az a töménytelen panel ha nem lenne, hol élne az ország nagyobb része? Mi lett az egykor világhírű mezőgazdasággal …..?

 • Greg

  Néhány ténybeli tévedés miatt szólok hozzá. Kádárnak nem volt saját tulajdonú lakása, háza, villája. Haláláig ebben a villában lakott, amit azóta úgy átépítettek, hogy rá sem lehet ismerni. Természetesen állami tulajdon volt, amit azóta privatizáltak. https://uploads.disquscdn.com/images/661d8c40918fe8d574eff412e389883012f39c023d3ce2bd8c247d4742780626.jpg

 • István Gál

  Valahol eltűnt a kommentem. Igaz, nem ellenzéki szöveget írtam.

  • Mária néni

   Kitöröltem

 • György Balázs

  Ennek, a nem tudni miért, de állítólag “elképesztő” történetnek a jobb oldalán a prosztata gondokról a cikk alatt pedig lábszagról és a lábgombáról lehet információkat szerezni. Nagyjából ennyiben ki is merül a cikk értéke.

  • Mária néni

   A rendszer mindenkinek olyan hirdetéseket dob fel, ami az érdeklődési köre.
   Én nyaralás hirdetéseket látok

 • Orbánné Tóth Márta

  57-ben születtem. Nekem személy szerint jó gyerekkorom volt. Egészen a rendszerváltás utánig nem volt okom panaszra. Most: ajjaj! 🙁

  • Mária néni

   Sivalkodj!

 • arzagon

  Kádár korszak mindenkinek jó volt. Akkor lehetett minden évben Szakszervezeti beutalóval üdülni a Balatonnál Szállodában vagy Vállalat i üdülőben. Minden évben a pénzügyminisztérium üdülőjében üdülhettünk Badacsonytomajban. Az unokáim most nem jutnak le a Balatonra, mert nem tudjuk megfizetni.Akkor mindenkinek volt munkája jó volt a közbiztonság. Munkakerülésért bevitték aki csak lógott és a k…vákat. Többek között ilyenek öltek 1956 ban akik kiszöktek a börtönökből és kiskatonákat őltek 1990 be ez a k..va képviselő lett a fiddes parlamentbe orbán bandájába.

  • Mária néni

   Kádár véreskezű gyilkos

 • Ferenc Avar

  Nagyon sok hozzászólást olvastam,volt amivel egyetértettem volt amivel nem,Én egy kisvárosban nőttem fel 5-6 éves koromban volt hogy hajnalban még ovi elött sorbaálltunk a húsbolt előtt hogy legyen hús ebédre de a helyi gyár óvodájába jártam oviba, banán, narancs, füge, csak karácsony elött volt az üzletekben. A városba müködött az ország egyik legjobbnak tartott gimije és nem volt probléma a bekerülés az Én Apám nem párttagként volt befolyásos ember hanem a város tiszteletéből, mégsem lehettem az amit Ő szeretett volna, hanem mert lusta voltam tanulni.De és persze a párttagok élveztek némi előnyöket ez kétséget kizáró de Én még mindig azt mondom az a rendszer sokkal jobb volt mint ez a mai

 • Zengei László

  Ha választani kellene a két ember közül, akkor tudnám hova húzzam az x-et.