Olyan vizsgálatot varrtak a Jobbik nyakába, amiből nincs menekvés. Közel lehet Vona bukása…

MTI - Varga György

Nagyító alatt a Jobbik

Nem lehet  vita tárgya, hogy egy igazi demokráciában a közpénzzel, tehát a MI adónkból gazdálkodó pártoknak egész  egyszerűen kutyakötelességük tisztességesen elszámolni azzal, mire is megy el ez a kamionnyi pénzt. Hallott már olyat, hogy a DK dúlt-fúlt és nem működött együtt az Állami Számvevőszékkel? Vagy hogy az Együtt csakazértis beverte a durcát és nem mutatott be számlákat a törvényi kötelességének megfelelően? Készüljön fel, mert a magyar jobboldali politika új mélységeibe süllyedhettünk: a  Jobbik tövig húzta a kéziféket és akasztja az ellenőrzést!

És nem túlzok! A következőket maga az ÁSZ  írta le: a Jobbik „a gazdálkodás törvényességének ellenőrzésében nem működik együtt  a számvevőszékkel a jogszabályi keretek  szerint, ezáltal

nem biztosítja az átláthatóságot  és az elszámoltathatóságot a gazdálkodásában.”

A Jobbik augusztus 10-én már megkapta a figyelmeztetést  arról, hogy készülhet  az ellenőrzésre. Ehhez képest annyira nem voltak képesek,  hogy  a törvényeket betartsák. Az ÁSZ ezért az Ügyészséget is bevonja  a  vizsgálatba. Ilyenről pedig az elmúlt időből még nem igazán volt példa.

Közeleghet Vona bukása?

A gátlástalan politikai vállalkozó maskaráját magára öltő  egykori faszita gárdistának nem áll túl jól a szénája. Pártját szétfeszítik az ellentétek.  Régi  barátok érzik elárulva magukat  Vona  „cukiság-fordulata” óta, másokat pedig az háborított fel mélységesen, hogy  a pártelnök gátlástalan alkut kötött Orbán Viktor egykori szobatársával és pénzemberével, a ma reggel – feltehetően – ittasan randalírozó Simicska Lajossal. Mindezt figyelembe véve már egy közepes választási  eredmény is  kiránthatja Vona alól a széket, akinek dühös ellenfelei  nem könnyen bocsájtják majd meg a tényt, hogy az „elnök úr” nem csak az elveit árulta el, de ígéretével ellentétben még a győzelem közelébe sem sikerült emelnie a Jobbikot.

Bármelyik legyen is a vége, így vagy úgy, a gyűlölködők bukása Magyarországnak csak jót jelenthet!

loading...