Örömhír: Matolcsyék szerint átlagosan 22 millió forint vagyona van minden magyar háztartásnak!

Forrás: nol.hu

A magyar háztartások GDP-arányos pénzügyi megtakarításai jelentősen növekedtek a 2008-as gazdasági válság óta és nemzetközi összehasonlításban is magasnak mondhatók – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ezzel nem is lenne baj, hiszen a válságból való kilábalás még abban az esetben is növekedést eredményez, ha az aktuális kormány elharácsolja a pénzünket. Mindenesetre legyünk jóhiszeműek, és mondjuk azt, hogy elhisszük Matolcsyéknak ezt az adatot!

A következő MNB-kimutatás azonban egészen mást sejtet:

A magyar háztartások bruttó vagyona 2015 végén 90 ezer milliárd forint volt, ami átlagosan személyenként 9, háztartásonként 22 millió forintnak felel meg, amelynek csaknem felét a pénzügyi eszközök adták – állapította meg a jegybank a háztartások vagyonáról és finanszírozási folyamatairól kedden kiadott elemzésében.

Ha ez nem lenne elég, a Magyar Nemzeti Bank azt az örömteli adatot is közli velünk, hogy a magyar háztartások eladósodottsága ugyanakkor a legalacsonyabbak között van továbbra is az EU-ban. A könyvben bemutatott eredmények szerint 2014 végén az egy háztartásra jutó nettó vagyon Magyarországon magasabb volt, mint Szlovákiában, vagy Lengyelországban.

Magyarország büszke és erős európai ország!

loading...

30 Comments

 1. Átlagolták…ami annyit tesz..Mészáros vagyona a “kalapban” viszi egy kisváros létszámát….Csányié egy közepes városét….így történhetett meg…hogy özv.Kovács Lajosné ..Hencidai lakos aki faluszéli ingatlanját amely az összedőlés szélén áll…az MNB “felértékelte”…Most özv.Kovácsné, boldog tulajdonosa lett a falu legjobb ingatlanának… legalábbis Matolcsy pribékjei szerint….

 2. Két dolog miatt nem vagyok boldog a hír hallatán:
  – Mit ért Matolcsy bruttó vagyon alatt? A lakosság megtakarítását,vagy a családok ingatlannal és minden egyébbel felhalmozott értékét.
  – Azt sem értem,hogy mire akart ezzel rámutatni. – Arra,hogy az Ő legális jövedelmének ez négyhavi átlaga és,hogy mi mekkora lúzerek vagyunk hozzá képest,amit felturbozza az a tény,hogy nem tudhatjuk,hogy ennek még hányszorosa lehet az illegális jövedelme.Tehát értem én,hogy Ő egy gátlástalan szemétláda,de azért az már túlzás,hogy minket pedig egy csökevényes agytekervényű birkáknak tekint.Végső megállapításként közlöm,hogy Gyuri testvér bekaphatod!

 3. N a a ez az átlagszámítás “előnye ” ???!!! Keveseknek NAGYON SOK van–Sokaknak NAGYON KEVÉS ez átlagban még talán szép is lehet ??!! —–És mi erről a Sokak véleménye ?????—-2018 TAVASZ —

 4. Ja! Mit lehet ehhez szólni. A nagy vagyon – családonkénti átlag 22 milla – meg a kilakoltatásig eladósodott családok.
  Tényleg büszke és erős ország! Mire büszke? És miben erős?

 5. Ennek elment a maradék esze is és a sötétség vette át a fejében a helyet,a szeme is egyre jobban ki-és össze áll!!!!! A mi szégyenünk hogy ilyen üres fejű tuskó kezelheti a pénzünket!!!! Még hogy milla nálam a molylepkék vívnak háborút!!!!!

 6. Az hogy likvidtőkében tartjuk a pénzünket és nem mondjuk vállalkozásokat finanszírozunk ez azt mutatja hogy a tolvajok térdelő rajtban várják, hogy mikor kell szaladniuk.

  Az hogy nincs hitele a magyar lakosságnak az egy kirekesztettség mutató. A legszegényebb 80% aki soha nem lesz már hitelképes hacsak ki nem lép az országból, az a tartalékaiból fizet mindent. Azért mert van neki?

  Hogy néz ki egy ilyen ország bankpiaca?

 7. Akkor most szépen mindenki számláját nullázzuk, és holnap minden háztartás kapja meg a 22 millióját 🙂 köszi 🙂

 8. Nem kell nullázni csak a hiányzó összeget utalják át mindenkinek. De Mászárosnak nyugodtan lenullázhatják előtte .

 9. Ez a nagyon hülye még mindig ilyen átlagszámításokkal próbál operálni ?????? Csak saját magukat égetik, mert akinek van egy csöpp esze, meg tud számolni, akkor rögtön tudja, hogy annak a kb 1-2 % kisebbségnek a kezében van az összérték 90 %-a!!!!

 10. Rohadj meg te gazember matolcsy. Hazudsz orba szájba. A devizások forintositásnak hazudott kirablásával 260 milliárdot nyert a jegybankod. 1500 emberre duzzadt a létszám duplájára nőttek a bérek többek között a tiéd is 5 misire. Hogy dögölj meg te bandzsa mocsok. Alapitványokra meg 1 % os hitelekre szorod pénzt a melósaidnak más meg jo ha 6- 8 % ra kap hitelt. A kurva anyádat neked meg a tolvaj viktor bandának is.

 11. Ezt a baromságot! Kész fidesz show! Mondjatok még valami hülyeséget! 😀 Szó szerint már nevetni lehet ezen… 😀

 12. Good day I am so glad I found your site, I really found you by accident, while I was browsing on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks for a fantastic post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the fantastic work.

 13. There are some interesting closing dates on this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity however I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as well

Leave a Reply

Your email address will not be published.