Egy magyar férfi kinyomozta, hol a 305 ezres átlagbér: vigyázat, fájó humor jön!

Rendkívül frappáns szöveget tett közzé az ismert blogger, Virányi András alias BANDITA a Facebook-oldalán. Az engedélyével változtatás nélkül publikáljuk a karcolatot, reméljük, az olvasóinknak is elnyeri majd a tetszését.

“Olvasom a nagy magyar átlagbérről, hogy eléri a 305 ezer forintot. Hurrá, meg vagyok mentve, mivel nekem egy forint jövedelmem sincs. Szólok a páromnak, nem szép dolog ha a havi hétszázezrét eltitkolja előttem, de most lebukott.

Először hülyének néz, másodszor is annak, majd előkapja a szelvényét, és mutatja a rajta levő összeget. Na ez nem fasza, itt valaki nem mond igazat, és az nem az én párom. Nem tehetek róla, de magyar átlaghoz akarok tartozni, és elindulok közvéleményt kutatni. Elsőként a szomszédokat veszem sorba, néhol megkérdezik milyen cucc van most bennem, kitől veszem. Nyugtatgatnak, simogatják a fejem, jól van, te kis buta, menj aludni, holnapra elmúlik.

Mivel nem járok sikerrel, de nem is akarom feladni, végigjárom az egész települést! Van, ahol a kutyát engedik rám, néhol simán vasvillával kergetnek, pár helyen kölcsönkérnek elsejéig. Na jó, akkor sem adom fel. Nekivágok a kistérségnek, az nem lehet, hogy ennyi ember nem éri el az országos fizetési átlagot. A kistérségben sem jobb a helyzet, meg már fáradt is vagyok, néhol fát kell vágnom a nyugdíjas néninek, át kell segítenem a vakot az utcán, de még mindig nincs meg az átlagjövedelem.

Sok itt a csóró, a fene egye meg, ezek mind bérből és fizuból élnek, de lehet az nem elég nekik, nem érik el az átlagot. Átúszom a Dunán, kompra nem telik, és tovább gyalogolok az utamon az átlagfizetés nyomában. Elérek egy stadion tövébe, behúzódok a kisvasút várójába. Fáradt vagyok, el is alszom. A reggeli madárcsicsergés ébreszt fel. Bekopogok a helyi hentes és mészároshoz, az átlagjövedelemről érdeklődöm. És egyből stimmelnek a számok. Végigjárva a környéket, és a fél országot, egy ember adta meg a megoldást. Így már kijön a fél ország átlagjövedelme.
Továbbmegyek a kastélyok között a saját lábon álló család felé, már az ország másik fele átlagjövedelme is érdekel. Mert így stimmel minden.”


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Nagy László

  Mészáros Lőrinc+50000 ember osztva 50001-el,talán kijön az átlag.

  • Cabi Imre

   Sokan össze tennénk a kezünket, ha a fenti képlet igaz lenne. Szerintem NEM 50000, hanem 5000000 emberrel kell osztani az “úr” jövedelmét, hogy az átlag kijöjjön. Kb így néz ki amikor Matolcsi azt mondja, hogy minden magyarnak “átlagosan” van kétmillió megtakarítása. Persze hogy van, ugyan az a képlet: az “úr” plusz 5000000 magyarnak van átlagosan kétmilliója. Olyan rettegésben élünk, hogy félelmetes. Itt már csak a polgárháború fog segíteni, mert ezek ellen lehetetlen választást nyerni.

   • Nagy László

    Attól félek,tényleg affelé sodródik az ország.

 • TENGERPICI

  Az átlagnál a legmagasabb és a legalacsonyabb között van a határ. A havi 100 millió és a havi 80 000 közötti átlag. Csak olyan sok a havi 80 000-s, hogy leesik havi 305 000-re. De a magyar szavazott a feudalizmusra 90-ben. Előtte még tapsolt is neki 89-ben. Erre szavaztak! Talán mégsem? Akkor meg, ha nem a feudalizmusra szavaztak 90-ben, úgy innlegitim az egész bagázs, már 26 éve. TENGERPICI 2017.02.22.

  • A Zoli

   A magyar ember akkor is, mint azóta is folyamatosan meg van vezetve! Sajnos elég kevés olyan ember van az országban, aki megtanult gondolkodni. És az oktatási rendszerünk is olyan mint a hadsereg, a parancsokat kell követni ész nélkül! Akár van értelme, akár nincs. Én mondjuk csak azon vagyok nagyon meglepődve, hogy a fidesz megannyi diplomás embert úgy be tud hülyíteni, hogy nem igaz! Ezt a pártot csal és kizárólag a hit gyülekezetéhez tudnám hasonlítani! Szekta mind a kettő! Az emberek félelmeit használják ki és tartják őket sakkban!
   Na, de visszatérve témához: a 89-es rendszerváltás legnagyobb hibája, hogy elfelejtették tájékoztatni az embereket, hogy “Rendben fiam, demokrácia (vagy ahogy te írtad: feudalizmus), fene nagy szabadság, meg minden, mi szem-szájnak ingere, de drága fivéreim és nővéreim!: Innentől mindenki saját magáért felelős!” Ha ez akkor tudatosítva lett volna a magyar népben, akkor most nem várná mindenki a sült galambot! Nem az lenne a módi, hogy mindenki tátott szájjal bámulja, hogy mit ád neki a fidesz (vagy éppen a hatalmon lévő szekta).

   • Szöllősi Jenő

    Sem a fiatalok, sem a diplomások nem követik a fIDESZt, sőt az ország kevesebb, mint fele szavazott a fIDESZre. A másik fél hitt a nagyvezírnek, a médiának, váltani akart (2010), vagy nem akart visszatérni a széttört baloldalhoz (2014).
    Jelenleg amiatt nem szereti a népszavazást negyvezírünk, mert tudja, hogy bukná. Inkább visszalép vasárnap ügyben, olimpia ügyben, kettő között hiába promózta a migráns ügyet, képtelen volt elég embert megmozgatni.
    A fIDESZ csúnyán hajt lefele a lejtőn, de a média nem engedi látni az alternatív megoldásokat.

    • A Zoli

     Én a fiatalokat nem is említettem! De rengeteg olyan diplomás van, aki igenis fidesz-fanatikus! Pl. sógorom, meg szülei, a nagy értelmiségiek! Ők nagyon bele vannak buzulva a fideszbe! Nagymamám is fideszes volt és hiába olvassa többnyire a református újságot (, prédikálta a pap is sokat a templomban a fidesz-igét), meg nézi az M1-et, ő is látja, hogy mit tettek az országgal! Már azon gondolkozik, hogy a jobbikra szavazzon! 🙂

    • TENGERPICI

     A választók többsége, sem a 90-es választásnál nem szavazták meg a feudalizmust. De általában az egyik kormány mellett sem vállalták, az elmúlt 37 évben, hogy rászavaztak. Már csak az a kérdés, hogy az összes választás és a 90-es választás is illegitim? Mert valójában minden kormány alatt, arról beszéltek, hogy ők bizony nem szavazták meg. Csak egy kis említést a FÁMA 2008 című írásomból, ” a választóknak névre szólóan kell vállalni a szavazataikat. Nem pártokat és ideológiákat kell választani, hanem a helyi választó körzetben, hovatartozás nélküli képviselőt. Akit az adott területen a választók, akik megválasztották, bármikor vissza hívhatják. A választott képviselőnek az ország érdekét és a választói érdekeit kell képviselni. Nem pártból vagy pártokból álló kormány ül a bársonyszékbe, hanem a miniszterelnöknek a minisztereivel, a saját programjával kell kiállni a választók elé. Az állam elnököt a nép válassza, Az alkotmányt a nép szavazza meg, amit egyetlen parlament, vagy kormány sem változtathat meg, csak a választók, abban az esetben, ha többen akarják a változást, mint amennyien megszavazták. Így van ez a visszahívásnál is. A törvényhozásnál meg minden törvénynek, rövid, tömör, mindenki számára egyértelműnek kell lenni, pontosan azért, hogy ne lehessen egyetlen jogásznak sem másképpen értelmezni, a saját szájíze szerint. Ne ott legyen az igazság, ahol a vagyon, a pénz van. -” TENGERPICI 2017.02.23. https://uploads.disquscdn.com/images/881d888347ee8cb1cdb5cd540fbadabb84d696fb8a9424d5b19c44822d605b63.jpg

     • Sándor Nagy

      Bocs, de ez a Magyar Utópia.

    • Klára Nemes
   • Tamás Csikós

    A diploma nem egyenlő az ésszerű logikus gondolkodással. Valakinek van diplomája lehet hülye mint a segg. Sőtt

    • A Zoli

     Én azzal tisztában vagyok! De mégis! Ismerek olyat, aki hű, de nagyra van a diplomájával, arrogáns is mellé, közben meg egy birka, mert nem lehet vele egy jó vitát lefolytatni, mert csak a fidesz-dogmák, amik mennek nála, mást nem képes befogadni!

   • TENGERPICI

    A 89-es rendszerváltás 90-ben volt. Mert 90-ben volt a több párti parlamenti választás. Ezt módosították az MNK alkotmányában. A privatizációt meg az MNK alkotmány módosítás nélkül hajtották végre. Az MNK parlamentjét meg csak az akkori parlament elnöke oszlathatta volna fel. Amiről a mai napig nincs parlamenti jegyzőkönyv. Tehát nem csak becsapták a választókat, de még alkotmányellenes is, az amit az alkotmány megszüntetéséig csináltak. Csak így röviden dióhéjban. TENGERPICI 2017.02.23.

  • Hayder Perna

   89 előtt persze sokkal egyenlőbb volt minden, értem.
   Volt ezerféle autó, 200 féle felvágott, sokat lehetett nyaralni szerte a világban.
   Mindenkinek volt munkahelye és sokkal jobban meg lehetett élni, ugye? Állami támogatás mindenre, tök jó volt.
   Hát kérem, a lé ivászata most történik éppen.
   Ja, majd elfelejtettem, mielőt példaként jönne az “osztrákoknál milyen jó” szlogen.
   Ott nem is volt kommunizmus, Csermanek elvtárs, Rákosi, szdsz, mszp……….

   • TENGERPICI

    Mi köze van a törvényes, vagy törvénytelen magyarországi rendszerváltásnak, hogy mi volt Ausztriában, vagy máshol? Manapság több száz felvágott van a piacon, aminek több mint 96 százaléka nem az aminek árulják, csak nyomokban van benne aminek készülnie kellene. Mit jelent az, hogy sokkal jobban meg lehetett éni? Az állami támogatást a vállalkozók zsebeibe tömik, és még is rosszabbul teljesít a mindenáron magánosított gazdaság, mint a Marxizmus leninizmusban, amit szocializmusnak neveztek. Kommunizmus meg még nem is volt sehol, csupán csak szocializmust építettek, ahány helyen annyiféleképpen. De még demokrácia sem volt sehol, csak feudalizmus, amit demokráciának szeretnének eladni. Eddig csupán csak szocializmus és feudalizmus volt, mindenütt. A társadalmi igazságosság szemszögéből meg önmagáért beszél, mind a két társadalmi forma. Nem kellene összekeverni Gizikét a gőzekével, a kettő teljesen más. Ajánlom olvasásra a FÁMA 2008 című írásomat a http://velemenyek2.blog.hu oldalon. TENGERPICI 2017.06.29. https://uploads.disquscdn.com/images/3d4ec4d02f043a88ffa08218f520b042795ffa4a4368bce68e6c23e833f0ce98.jpg

  • József Sipos

   Nem erre hanem a jóra szavaztunk….az meg a tapasztalatlanságunk miatt van hogy trükkösen kilopják alólunk az Országot…igaz a jó gyepet is kétszáz éve nyírják…

   • TENGERPICI

    Amióta van kapitalizmus, mindég is így működött. Nincs ebben semmi trükk! TENGERPICI 2017.10.22.

    • József Sipos

     Jaa…csak egy apró adalék a sok közül ahhoz hogy van más út is… holland miniszterelnök nem páncélautós konvojjal hanem biciklivel jár…..nem a “spórolás” itt az érdekes hanem az e mögötti mentalitás…igaz nincsenek strómanjai és milliárdjai sem….

     • TENGERPICI

      Kádár is ki ment a népközé, minden biztosítás nélkül! Még is leszavazták! Nem kellene így hülyíteni a népet, a baromságokkal! Ennek a rendszernek tapsikoltak 89-ben. Most megkapták, hát az sem jó aminek annyira tapsikoltak? TENGERPICI 2017.10.23.

 • puja

  Tetszett, mert igaz 😊

 • Szobránci Attila

  Az átlagról egy régi, nagyon találó vicc jut az eszembe… A segéd megkérdezi a mesterét: Mondja, mi az az átlag! Nagyon egyszerű… Ha bemegyünk a kocsmába és én iszom egy pohár bort és te iszol egy pohár szódavizet, akkor mi átlagban ittunk egy fröccsöt! 😀

 • Hikáde Károly

  Valós sztori: A hetvenes évek elején megkérdezett egy újságíró egy tengerész matrózt, mennyi az átlag keresete ? Válasz: Ketten olyan tízezer forint körül kapunk. Hogy-hogy ketten ? A vezérigazgató kilencezret, én egyet. Sok változás nem történt azóta sem.

 • Knerten

  Virányi András jobban tenné, ha dolgozna. Jövedelme is lenne, és hülyeségeket se lenne ideje írni.

  • Virányi András

   Ez a megoldás eszembe sem jutott. Köszönöm a felvilágosítást. holnaptól dolgozni fogok. Keményen, kitartóan, és akkor én is hasznos tagja leszek a társadalomnak. Lesz jövedelmem, nem írok hülyeséget, figyelem a felhők vonulását. Szép lesz az élet. BANDITA.

   • Stomi61

    Látod András, már itt is megjelent a papagájkommandó.

  • Stomi61

   Vajon miért olvastam a nevedet “Kretén”-nek?

   • Knerten

    Mert nem tudsz olvasni?

 • orsós mussolini

  Az én 26.000,- (rokkantsági járulék) forintom amiből élek(?) inkább haldoklom miért nem rontja az átlagot.

 • Sirály Király

  Nagyon jó írás! 🙂
  De sajnos igaz! 🙁

 • Gyula Donáth

  Hogy’ is mondta az akkor ifjú, de ma már örökifjú Hofi?
  “Ami a röhej, hogy ez nem vicc!”

 • BKRS

  Egy håt fosás után egy hét szorulás, és átlagosan pont minden tökéletes.

 • Erzsébet Kovács

  Átlag ! Olvastam valahol, hogy Felcsút a leggazdagabb falu vidéken. Érdekes, hát persze hogy az, hiszen ott lakik Mészáros Lőrinc a 34 milliárd vagyonával. Ez az átlag………..

 • hercsula gerulaval keverve

  “megkérdezik milyen cucc van most bennem,” – aha, szoval egy kabszeres irja a blogot.

 • Péter Berecz

  Hülye, és bugyuta cikk. Tények nélküli fröcsögés. Ilyen cikkek írása helyett, inkább menjen el dolgozni, talán jövedelme is lesz. Ja, mellékesen egyáltalán nem vagyok fideszes, sőt!

 • Andre David

  Tisztelt Virányi András… ennyi butaságot hogy tudott összehozni? Persze, hogy az átlagkereset magasabb, mint a minimálbér. Àtlagszámítás, ált.iskola 6. osztály. Természetesen van aki egy fillért sem keres és vannak a milliókat keresök. Ebböl adódik az átlag.

  • Stomi61

   Jár a kex!

  • Gubkó Viktor

   Hogy te mennyire okos vagy – beszarás!!!! Te is 1 sikertörténet vagy mint az Andorra elleni mérkőzés vagy a felcsúti “ganéj ikrek” munkássága például !

  • József Sipos

   Ennyivel?….és súlyozott átlagról vajh hallottál már….avagy eszed csal a konvergál limes?

 • Horváth László

  Gondolom ,majd az a sok hülye fog rájuk szavazni ,akinek ilyen az átlagbére 🙂

 • Nagy Sándor

  MINISZTER ELNÖKNEK ,,busmann fejű ” CSEPELIT , 196Kg.jával tekintélyt arat a NÉPSZAVAZÁSON , a ,,MANGALICA ” fejével !!!

 • Barnabás Varcog

  Valaki kiszámolhatná külön-külön a fideszre szavazók,és a többi állampolgár átlagjövedelmét!