Ki lesz sárosabb? – Kíméletlenül fájó cikk következik

Forrás: Blikk.hu

Orbán Viktor tegnapi hármak bejelentése után talán a legfrappánsabb írást az Európa Blokk közölte. Az engedélyükkel publikáljuk nektek mi is.

“A politikusok olyanok, mint az utcaöntözők, akik sarat tudnak csinálni, ha süt a nap, de nem tudnak napsütést csinálni, amikor sár van.” /Ifj. Dumas/

A magyarországi politikai színpadán mára minden harci eszköz megengedett… Nincs se kulturális, se etikai korlát, de néha még a magyar nyelv szabályai sem számítanak…

Bármerre tekinthetsz, sehol nem találsz felelőst, mindenki a másikra mutogat, miközben megfoszt mindenedtől: békétől, jóléttől, önbecsüléstől, igazságtól, szeretettől, jövőtől… Nézzük a legutóbbi bombát – ami ki tudja, hogy már megint milyen és mekkora disznósághoz szolgáltat leplet:

A budapesti olimpiai játékokra való felkészülési idő arról szól, hogy ki tud nagyobb adag sarat ragasztani a másikra… Be is fogják venni – már, ha megnyerjük a rendezés jogát – új versenyszámként.
Egy kis előzmény a selejtező mérkőzések bemutatása előtt:

Orbán (2015.december): “… Egy olyan tervről van szó, amelyre a Magyar Országgyűlés 80 százaléka, a fővárosi közgyűlés 90 százaléka, míg a nemzeti olimpiai bizottság tagságának 100 százaléka mondott igent, ezért nyugodt szívvel nevezhetjük össznemzeti ügynek. A magyar kormány ezért mindenben támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, amely a nemzeti ügy élére állt. …”

Fekete-Győr András, a Momentum civil szervezet elnöke (2017. február 17): Az aláírások leadásakor üzent a Fidesznek és Tarlósnak “… óriási mulasztás volt, hogy nem kérdezték meg az embereket arról, akarnak-e olimpiát. Most pedig a Fidesz részéről már gyávaság és árulás lenne, ha a népszavazást megpróbálná ellehetetleníteni, vagy visszavonná a pályázatot.. …”

Orbán (2017. február 20.): „Nemzeti ügyből pártügy lett, és minden pártügy sorsa kétséges. Most – mivel új helyzet van – ezt értékelni kell, és a kérdés az, hogy tudunk-e egy pártügyből újra nemzeti ügyet csinálni. Ez a kérdés, ami előttünk áll…”

https://youtu.be/2nHuKnD6E-Y

És akkor jöjjön a sárdobálás…

Az első sorba azok kerüljenek, akik minket, 266 ezrünket lehazaárulóztak (a cöfös, zsidózó bencsik), lehülyéztek és kilátásba helyezték a békemenetet, de úgy, hogy azt megemlegetjük (a békamenetes, pestisrácok-közpénzelnyelős stefka)

Aztán jöhet – a terjedelmes példákat erősen megvágva – a többi ügyeletes sárdobó-versenyző:
Kósa: “nem a kormány, nem a parlament ügye … Legfeljebb segítheti az olimpia rendezését a kormány … Majd meglátjuk, hogy összegyűlt-e a megfelelő aláírás-mennyiség, lesz-e Budapesten népszavazás vagy sem, és majd a főváros hoz valami döntést…”

Tarlós: „Egyenesen arcátlanság, ahogy az olimpiarendezés ügyében Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Budapestre, a Fővárosi Önkormányzatra hárítaná a felelősséget… Ilyet nem játszunk, és nem is fogom eltűrni, hogy a fővárossal vitessék el a balhét .”

Kósa: “ Innentől az a kérdés egy felelősen gondolkodó ember számára, hogy szabad-e további milliókat költeni egy nagy valószínűséggel nem megvalósuló rendezvényre … Ebben húzni az időt nem nagyon kell, belátható időn belül ezt a döntést szükséges meghoznia a Fővárosi Közgyűlésnek.”

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (Győr fideszes polgármestere): “… Az ellenzéki pártok azonban sajnálatosan kivonultak az olimpiarendezés támogatása mögül, és elkezdték a magyar társadalmat is megosztani. Ezzel a tevékenységükkel nagymértékben meggyengítették és gyengítik folyamatosan Budapest esélyeit, gyengítik Magyarország pályázatát. A Magyar Olimpiai Bizottság – mint a pályázat egyik benyújtója – a szakmai oldalt képviseli a témában. A döntés meghozatala, hogy Budapest fenntartja-e szándékát a hazai rendezésű olimpiára vonatkozóan, a Fővárosi Önkormányzat jogosultsága.”

A sártortára pedig itt a hab:

mn

És itt a vége: 2017. február 22-én 20 órakor a királyi M1 bejelentette, hogy Magyarország visszalép a budapesti olimpiai pályázattól. A kormány nem vállalja a népszavazást! A felelősség – mint mindig, most is – az ellenzéki pártoké!… Indok: a szükséges egyetértés felbomlott, a rendezés elnyerése esélytelenné vált, a pályázat a továbbiakban súlyos presztízsveszteséget jelentene az országnak.

EB komment: Orbán tanácsadói tudták, hogy országunk a legesélytelenebb, mégis ránk szabadították – vagy nem mertek ellentmondani – a nagyravágyó stadionfóbiást! Hagyták, mert ezzel többen is nagyon jól jártak („az aranyérmek helyett az aranyrudak” /Vona/)… Ismerjük már a rendszert: minden közpénz-felhasználás 2/3-a kiválasztottak zsebébe kerül. Jó üzlet volt ez így is, és bár vannak, akik szomorkodnak, hogy ez a pénzcsap bezárult, nem kell félteni őket! EZ ELAPADT, DE VAN/LESZ MÁSIK! LEHET, HOGY AZ OLIMPIÁT IS MÁR ELEVE ENNYIRE ÉS ÍGY AKARTÁK???

Addig táncoltak, amíg ez is sikerült?

Azért ne keseredjünk el: a nagy igazság az, hogy gyengül a G! Most kell torkon ragadni!

Jön a március 15, ő pedig megy!

loading...