4 kérdéstől retteg Magyar Péter: Ezért nem mer vitázni?

4 kérdéstől retteg Magyar Péter. Megmutatjuk, melyek ezek.
fotó: ellenszel.hu

Korábban írtunk róla, hogy május 4-én levelet küldtünk Magyar Péternek, amelyben kérdéseket tettünk fel neki az LMBTQ-emberekhez való viszonyáról. Ettől a 4 kérdéstől retteg Magyar Péter, nem véletlen, hogy máig nem kaptunk választ rájuk.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy homofób-e a Tisza Párt prominense, mivel a 444.hu információi szerint a VII. kerületben a melegjogi tevékenysége miatt vonta meg egy jelölttől a támogatást. Nem válaszolt azóta sem, pedig többször próbáltuk feltenni ezeket a – számára – kényelmetlen kérdéseket. (Nem provokálni őt, hiszen minden politikus egyértelmű választ ad ezekre rajta kívül.)

4 kérdéstől retteg Magyar Péter:

4 kérdéstől retteg Magyar Péter.
Magyar Péter látható a képen.

1, A magyar jogban 1901 óta törvény szabályozza a gyermekvédelmet. Ma már valójában két törvényt is gyermekvédelminek mondanak. Az egyiket a gyermekvédelmi szakma nevezi annak 1997 óta. A másikat a kormánypropaganda nevezte el „gyermekvédelmi törvénynek” 2021-ben, és a köznyelv inkább homofób és transzfób propagandatörvénynek mondják. Mit gondol erről a törvényről Ön és a Tisza Párt? (Beleértve a könyvek kötelező lefóliázását, homoszexualitással kapcsolatos tartalmak megjelenítését, stb.)

2, Mit gondol az LMBTQ-emberek házasságának (és a házassággal járó egyenlő jogok) biztosításáról? Ön engedélyezné?

3, Mit gondol arról, hogy azonos nemű párok fogadhassanak örökbe gyermeket Magyarországon?

4,  Semjén Zsolt a magyar kormány nevében benyújtotta azt a közigazgatási salátatörvényt, aminek 33-as paragrafusa betiltotta a magyar transznemű emberek számára a jogi nemváltoztatás lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy valaki, aki már hiába él nőként, és a teste is női, papíron nem válthat nemet. (Így például, ha bűncselekményt követ el, férfiak közé kerül a börtönben, vagy éppen fordítva). Mit gondol erről a törvényről? Eltörölné, vagy szigorítaná?

Miért fél annyira ezektől a kérdésektől a Tisza Párt alelnöke?

Mivel a téma megosztó, ő maga pedig nem az elfogadásról ismert, ha azt mondja, hogy rühelli a melegeket, szavazókat veszít. Ha bejelenti, hogy a Tisza Párt támogatja a melegházasságot vagy éppen a transzneműek jogvesztésének helyreállítását, akkor magának mond ellent.

Éppen ezért próbál minden kibúvót megtalálni, hogy ezekre ne kelljen válaszolnia. Lehetséges, hogy a vitákat is ezért kerüli? Hátha szóbahozzák az Ellenszél 4 kérdésének valamelyikét?

loading...