Balog Zoltán ügyéért imádsággal „tusakodnak” az egyházi követői

Balog Zoltán hívei imádkoznak érte.
MTI-fotó

A Magyar Református Egyház Református Zsinatának Elnöksége böjti levelet juttatott el híveinek. Ebben többek között arról írnak, hogy„Balog Zoltán püspöki tisztségéről egyedül ő és az őt megválasztó Dunamelléki Református Egyházkerület jogosult dönteni.” Emellett imádkoznak Istenhez, hogy ez a döntés jó legyen.

Balog Zoltán dunamelléki református püspökként, „a személyét és egyházat érintő közéleti botrány kapcsán” azt mondta, minden egyházkerületi lelkész számára igyekszik fórumot teremteni arra, hogy megbeszéljék a közelmúlt történéseit. Elmegy minden egyházmegye lelkészi karához, és a hétvégén találkozik minden gyülekezet főgondnokával is – írta a parokia.hu.

A parokia.hu szerint Balog a lelkészi elnöki tisztségről való lemondásával „azt az egységet szerette volna megvédeni, mely az elmúlt években kialakult mind a magyarországi, mind pedig a Kárpát-medencei református egyházkerületek között”.

„Isten a külső támadásokat is fel tudja használni arra, hogy bejárjuk lelki utunkat. Odataláljunk, ahol a szolgálatunk helye van” – mondta Balog Zoltán, aki nemrég egy lelkipásztor beiktatásán azt is mondta, hogy a „reformátusoknál a kutyából is lesz szalonna” – idézi a 444.hu

A Magyar Református Egyház Református Zsinatának Elnöksége időközben böjti levelet juttatott el híveinek. Ebben többek között arról írnak, hogy „Balog Zoltán püspöki tisztségéről egyedül ő és az őt megválasztó Dunamelléki Református Egyházkerület jogosult dönteni. Tiszteletben tartva ezt, imádságban tusakodva kérjük Istent, hogy bölcs, egyházunk javát célzó döntéseket hozzanak. Látva és tapasztalva, hogy a közéletben miként uralkodott el a gyűlölet, és tűnt el a szeretet, emlékeztetünk Jézus tanítására: „Közöttetek ne így legyen!”

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...