Orbán emberei is kaptak a Katonától kedvezményes színházjegyeket

Katona József Színház. Orbán emberei is kaptak jegyeket. Máté Gábor semmiről sem tudott?

Elhallgatja a fideszes sajtó, hogy nem csak néhány DK-tag, hanem Orbán Viktor közvetlen emberei is kaptak kedvezményes színházjegyet a budapesti Katona József Színháztól. Az Orbán politikai igazgatója által vezetett intézmény is részesült ilyen juttatásban. Máté Gábor, a teátrum igazgatója erről nem szól egy szót sem.

Egy embert kirúgtak a színházi munkahelyéről, mert a fideszes sajtó kisebb vihart kavart abból, hogy pár DK-tag kedvezményes jegyet kapott. Elhatárolódott saját kedvezményes jegyértékelési rendszerétől a Máté Gábor vezette teátrum. Senki nem foglalkozik azzal, hogy az Orbán Balázs által vezetett Mathias Corvinus Collegium is kapott olcsóbb jegyet, sőt, a Hernádi Zsolt által irányított MOL dolgozói is.

De jár kedvezmény a HVG- és a Magyar Narancs-előfizetőknek is.

A Katona József Színház ki is állhatott volna munkatársai, és az elosztási rendszer mellett, például azzal, hogy egy ellenzéki párt néhány tagja nem ér kevesebbet, mint Orbán Viktor politikai igazgatójának közpénz-milliárdokkal kitömött egyetemi gründolása, amely miatt például nem kapnak uniós támogatást, ösztöndíjat magyar kutatók és egyetemisták.

Az ő kedvezményes jegyük rendben van?

Még durvább a Katona József Színház diszkriminációja, ha eláruljuk: a teátrum honlapja szerint 20 fő fölött automatikusan jár a kedvezmény a jegyre. Bárkik igénybe vehetik. Mindegy, hogy az illetők DK-tagok, botanikusok vagy lepkegyűjtők. Nem történt más, mint hogy ezzel a lehetőséggel élt a párt néhány tagja.

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere is a Fidesz propaganda gépezetével tartott. Kíváncsian várjuk, ír-e levelet Vidnyánszky Attilának, hogy az ő kerületében működő Nemzeti Színház hogyan és kiknek ajánl fel kedvezményes színházjegyeket.

Amúgy semmi kifogásunk nincs az ellen, hogy a színházak az elszegényített magyar embereknek olcsóbb áron is segít abban, hogy kulturális élményhez jussanak. Jól tette a Katona József Színház azt is, hogy néhány DK-tagnak is felajánlotta ezt a lehetőséget. Érdemes lett volna a sort más pártokkal is folytatni. A pártok tagjai is emberek, nem csak Orbán egyetemi mamelukjai, vagy lapok előfizetői.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...