Varga Ferenc elmondta, miért elfogadhatatlan a vendégmunkás-törvény

Varga Ferenc a vendégmunkás-törvényről beszélt.

A DK számára emberileg, politikailag és világnézetileg is elfogadhatatlan a parlamentnek a héten benyújtott új idegenrendészeti törvény – mondta pénteken online sajtótájékoztatón Varga Ferenc DK-s politikus.

Az ellenzéki politikus a kormányzati előterjesztést új vendégmunkástörvénynek nevezte. Úgy véli, azzal a kabinet nem megtiltja és korlátozza a vendégmunkát, sőt. „Külön bejáratú kormányzati biznisszé teszi azt”.

A javaslat alapján, ha egy multinacionális vállalat kormányközeli munkaerő-közvetítő cégeken keresztül akar vendégmunkásokat behozni, akkor a „határ a csillagos ég, semmilyen korlátozás nem lesz érvényben” – jelentette ki.

A DK gyomorforgatónak gondolja, hogy a kabinet nem jól fizetett magyar munkaerővel akarja megoldani a gazdasági gondokat, hanem „alulfizetett és kiszolgáltatott, EU-n kívüli vendégmunkások korlátlan betelepítésével” – mondta Varga Ferenc.

Korábban a DK bér- és munkaügyi árnyékminisztere videót is készített a vendégmunkás-helyzetről. Tatabányán, valamint Szabolcs-Szatmár Bereg megyében is járt.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Kövess minket a Facebookon is!

loading...